CSM Lugoj pregătește debutul european în CEV Challenge Cup, acasă miercuri seară cu cehoaicele din Liberec

În pauză competițională în acest weekend al etapei a noua în Divizia A1 de volei feminin, CSM Lugoj pregătește debutul continental în cea de-a treia competiție ca importanță a cupelor europene inter-cluburi, hainele de gală urmând a fi purtate miercuri seară în sala sporturilor ”Ioan Kunst Ghermănescu”. În cel de-al zecelea sezon consecutiv după revenirea în elita fetelor, formația bănățeană e la ora culegerii roadelor pentru ascensiunea din ultimele 3 ediții, în care s-a calificat de fiecare dată în faza play-off a primei grupe valorice a campionatului, pe 6 în 2017 și 2018, o treaptă mai sus la finele ultimei campanii, ceea ce i-a deschis ușa întrecerii CEV Challenge Cup.

Va fi o lună decembrie pe 3 fronturi paralele pentru timișencele din zona play-off a Diviziei A1, pe 4 și 17 decembrie în 16-imile de finală ale fazei principale în CEV Challenge Cup, pe 8 și apoi în ultima etapă din tur în campionatul primei ligi, iar tot înainte de sărbători și în sferturile Cupei României, pe 21 decembrie la CS Dinamo, pentru un loc în Final4.

Dar mai întâi un duel cu vizitatoarele antrenate de Libor Galik, grupare din Republica Cehă implicată în sezoane consecutive în CEV Challenge Cup, așadar cu o rutină competițională internațională în plus. În schimb, de partea elevelor sârbului Ugljesa Segrt, ambiția debutantei în competiție. Și a venit așadar și vremea unui asemenea plăcut eveniment pentru cea mai de tradiție echipă de volei feminin din județul Timiș.

Alb-albastrele din municipiul de pe malurile Timișului joacă săptămâna viitoare acasă manșa tur din faza 16-imilor competiției,primul meci din istoria voleiului lugojean într-o cupă europeană, CEV Challenge Cup, după 35 de ani de activitate neîntreruptă în una dintre primele două ligi la fileul feminin intern.

Astfel prefațează clubul organizator momentul de referinţă pentru sportul din Lugoj, pentru volei în special: ”CSM Lugoj – Dukla Liberec este pentru noi, familia voleiului, evenimentul sportiv al anului şi de aceea vrem să fie unul cu care să ne mândrim. Pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul suporterilor, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare, miercuri, 4 decembrie, de la ora 19,00 în Sala „I.K. Ghermănescu” din Lugoj. Da, avem volei european la Lugoj! Intrarea va fi gratuită, dar vă rugăm să încercaţi să ajungeţi cu 15 minute înainte de startul partidei, pentru a evita aglomeraţia. Ne vedem la sală! Lugoj = Europa!”

Returul 16-imilor se va juca peste alte două săptămâni în Cehia, nu înainte ca lugojencele să completeze aparițiile din turul campionatului, duminică 8 decembrie acasă cu CSU Belor Galați, depășită ieri cu 0:3 acasă de CSM Târgoviște în uvertura etapei a IX-a, în care bănățencele stau, iar apoi, pe 14 decembrie, la campioana din Blaj. CSM Lugoj începea perfect campionatul, urmându-i și înfrângerile, astfel încât se plasează pe locul 6 din 11 echipe, cu 4 victorii și 4 eșecuri.

Runda a IX-a se joacă în acest weekend. Programul etapelor 9-10, pe coloana dreaptă, a clasamentelor. Returul va demara pe 11 ianuarie 2020, cu bănățencele la Pitești.

* La un nivel simțitor inferior, în seria vestică a eșalonului secund de volei feminin, CSU Politehnica a suferit astăzi al doilea eșec cu 0:3 în Timișoara în acest campionat, pe seturi 10:25, 21:25 și 16:25 cu a treia clasată CSU Oradea, alb-violetele rămânând pe penultimul loc în Divizia A2 Vest după această etapă a șasea, prima din retur. Rezultatele și programul, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: