CSM Lugoj, primele 3 puncte la primul meci acasă

Tare mult a așteptat CSM Lugoj să se desfășoare în sfârșit după reperele în spațiu ale suprafeței de joc de pe propriul teren, până în seara de 20 noiembrie, la premiera găzduirii unui meci oficial în noul sezon 2020-2021, iar mult mai mult ar putea aștepta spectatorii să ajungă să mai asiste în sfârșit pe viu la o partidă a favoritelor, însă de așteptat după o primă victorie nu mai au de așteptat, voleibalistele bănățence fructificând chiar și fără simpatizanți în tribune avantajul unei dispute acasă, tranșate în 92 de minute de joc efectiv. 

După două înfrângeri la începutul lunii cu 3:0 la Blaj în fața campioanei și vicecampioanei, și după alte două eșecuri cu 3:0, dar ”la masa verde”, ca urmare a absenței din turneul secund de la Galați, înhățate fiind în plasa pescarilor de ”pozitive”, sportivele îndrumate de Ugljesa Segrt au câștigat în această seară duelul codașelor încă fără victorie în noul campionat până la ora 18:30, de start a întâlnirii din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, triumf repurtat în fața voleibalistelor pregătite de fostul antrenor principal sârb al formației de pe Timiș, Valerijan Luka… 3:1 cu CSO Voluntari 2005.  

Iar deși fără antrenamente în comun în ultimele peste două săptămâni, ”izolate” fiind în locuințe, respectiv fără meciuri în mână de și mai mult timp, timișencele s-au motivat ca atare pentru primul meci acasă din actuala ediție, căutând să și-l adjudece cât mai detașat, și în perspectiva revenirii pe teren duminică de la ora 18:30, contra celor de la CS Medgidia, care intră în turneul triunghiular sâmbătă seară împotriva ilfovenelor.

Planul le-a funcționat impecabil în primele două seturi, câștigate clar, cu 25:16 și 25:13 în 22 respectiv 21 de minute de joc efectiv, replica ilfovenelor cu meciuri în mână și în turneul din urmă cu două săptămâni, în care cedau cu 3:2 nou-promovatei din Târgu Mureș și cu 3:0 dinamovistelor, făcându-se resimțită în al treilea set, pe care l-au controlat și în cele din urmă câștigat, cu 22:25, cel mai lung al întâlnirii, 26 de minute de joc efectiv.

Vizitatoarele au început mai bine și setul 4, însă elevele lui Segrt și Grbic au pus din nou stăpânire pe cursul partidei, distanțându-se destul de convingător până la 14:8, după care au conservat avantajul, țâșnind pe final în învingătoare, cu ultimele 7 puncte la rând ale partidei… 25:13 în 23 de minute de joc efectiv.

Un succes detașat și tonifiant, fie și acasă împotriva singurei echipe fără victorie în noul campionat, și la a cincea încercare. Dar un succes totodată așteptat, dat fiind calibrul valoric al vizitatoarelor, aliniate cu un efectiv restrâns, compus din doar 9 voleibaliste.

Victorie de 3 puncte pentru CSM într-un joc pe care era obligată să-l câștige. Urmează duminică duelul cu dobrogencele, apoi pe 29 și 30 noiembrie întâlnirile pe teren neutru cu FC Argeș și CS Știința Bacău, în capitală. 

Rezultatele serii din Divizia A1 de volei feminin, precum și programul sâmbetei, pe coloana clasamentelor. CSM Târgoviște a dispus cu 3:0 de CS Știința Bacău, pe seturi la 19, 12 și 15, iar CS ”U” NTT Data Cluj a egalat de două ori la seturi după care l-a câștigat cu 15:9 pe cel decisiv în partida cu CSU Belor Galați, ardelencele jucând și ieri (joi), în debutul în avans al fazei a treia a turneelor, pierzătoare cu 3:1 în fața dinamovistelor în efectiv restrâns. Nu s-a jucat în schimb în această seară FC Argeș – CSU Medicina CNUE Târgu Mureș.

Iar astăzi a demarat și faza a II-a a turneelor în elita masculină, cu meciul CS Unirea Deja – CS Știința Explorări Baia Mare 3:1, grupările ardelene intrând astfel în campionat după ce pierdeau la ”masa verde” cu 3:0 partidele din turneul inaugural. Timișorenii de la CSU UVT vor juca luni de la ora 12:30, acasă cu nou-promovata CSU Știința București, iar apoi la finele săptămânii viitoare, sâmbătă și duminică, cu CS Unirea Dej și nou-promovata CSU Brașov. 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 3

 


Ultimele articole din categoria Volei: