CSM Lugoj – THY Istanbul 0:3. FOTO

Cu toate strădaniile, CSM Lugoj n-a putut contracara în această seară dominația vizitatoarei Türk Hava Yolları Istanbul în jocul tur din optimile de finală ale CEV Challenge Cup la volei feminin, alb-roșu-negrele de la Bosfor impunându-și autoritatea încă din primul set, cel mai clar controlat, și câștigându-le puțin mai detașat și pe următoarele două. O replică meritorie dar și un pod prea îndepărtat spre sferturi, câștigătoarea din Turcia a Cupei Balcanice urmând a aborda returul acasă din 4 februarie la adăpostul unui sec 3:0, pe seturi la 20, 19 și 18.

Lugojul a așteptat cu circumspecție dar totuși și speranțe aterizarea trupei de sub aripa Turkish Airlines în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, însă ocupanta locului 5 în Divizia A1 n-a putut răsturna calculele hârtiei în fața favoritelor reprezentând puternica elită a voleiului feminin din Turcia, THY Istanbul navigând pe șase în ierarhia din Vestel Venus Sultanlar Ligi, campionat cu trei exponente tot de la Bosfor în faza grupelor principalei competiții inter-cluburi a Europei, CEV Champions League Women. Iar ca o sugestie în acest sens, de notat ar fi că tot în această seară s-au mai impus la zero și două dintre aceste trupe de podium în prima divizie a Turciei, Eczacibași VitrA tocmai în sala în care vor juca și bănățencele peste două săptămâni, Burhan Felek Voleybol Salonu, iar Fenerbahce Opet în Polonia, la Lodz.

În contrast, limitările Diviziei A1 s-au făcut totuși resimțite nu numai de la ora 19 în Banat, ci și în Italia, tot în grupele Champions League, unde CSM Volei-Alba Blaj s-a înclinat cu 25:16, 25:16, 25:17 lui Carraro Imoco Conegliano, respectiv în Germania, unde, în aceleași optimi din Challenge Cup, și CS Știința Bacău a fost și mai clar depășită în această seară, 25:18, 25:11, 25:19, de către Dresdner Sportclub 1898.

Duel la fileu Petra – Kirdar

Elevele lui Ugljesa Segrt nu s-au făcut nici pe departe de râs dar nu și-au putut depăși condiția, abordând cu entuziasm fiecare set, fără însă a găsi antidotul pentru blocarea cehoaicei Aneta Kocmanova Havlickova, autoare a nu mai puțin de 26 de puncte dintre care 12 pe serviciul gazdelor precum și două din ași, la rândul ei în prim-plan în privința blocajelor, cu alte 5 puncte astfel adjudecate. De fapt, alături de belgianca Freya Aelbrecht, și aceasta cu zece puncte izbutite pe atacuri și alte 4 din blocaje, Kocmanova Havlickova a dat tonul desprinderilor elevelor italianului Marcello Abbondanza, mai elaborate în jocul la construcție și care au gestionat de o manieră similară de la un anumit punct finalurile de set, cu un plus de prospețime și forță, conferind varietate combinațiilor și o precizie superioară a execuțiilor.  

Doar începutul partidei a adus galben-albastrelor un avantaj unicat de două puncte, și primele ale meciului, avantaj anihilat imediat de vizitatoare, care, după ce au mai fost conduse o dată, cu 3:2, s-au desprins de la 5:5 la 5:9, fără a mai ceda frâiele. CSM s-a mai apropiat la cel mult două puncte diferență, de cinci ori, 7:9, 8:10, 12:14, 13:15 și 19:21, însă sextetul de la Bosfor, predominant cu turcoaice în alcătuire, s-a desprins și pentru ultima dată la cele 5 puncte avans deținute de încă patru ori în setul inaugural, prima dată la 13:18. 

Daiana Roman, atac în fața lui Yurtdagulen

Conducerea la seturi era asigurată după 25 de minute de joc efectiv, cu 20:25. Setul al doilea avea să consemneze și cele mai multe momente în care CSM a trecut în avantaj, de 6 ori la câte un punct, chiar și cu o revenire a gazdelor după ce rămâneau în urmă la patru puncte, de la 7:11 la 13:12 și 14:13, cele mai bune faze de joc ale bănățencelor, dătătoare de speranțe în privința unui reviriment general. N-avea să fie, THY înălțându-se la miza partidei, de la 15:15 la 15:20, avantaj ulterior mărit la șase puncte, în trei rânduri… 19:25 după 24 de minute. 

A fost setul care a indicat înrâurirea finală a disputei, chit că riposta timișencelor a fost și mai aprigă în cel de-al treilea, fără a evita însă implacabilul deznodământ. La fel, tot elevele lui Segrt, Garbic și Canea au preluat primele conducerea, de 3 ori la rând, dar pe măsură, oaspetele au atins și în cel de-al treilea set borna preluării frâielor la același 4:5, semn că nu cedau pasul. Au făcut-o totuși, de la 6:8 la 9:8 pentru CSM, însă și ultima dată când gazda a fost la timonă, după care THY s-a redresat, 9:11 și 10:13. 

Laura Petria – Kirdar

Balintoni & Co au egalat pentru ultima oară prin a smulge următoarele 3 puncte, dar Abbondanza a solicitat prompt timp de odihnă și THY a încropit o suită de patru, 13:17, la care victoria părea tot mai la îndemâna alb-roșu-negrelor. Cu un ultim asalt, alte 3 puncte la rând, CSM s-a apropiat la limită, 18:19, însă un alt timeout cerut de peninsular a croit fără greș traseul cel mai scurt, 18:25. Lugojencele nu mai aveau de-acum reacție mai ales în plan psihic. 

Dar întotdeauna urmează un alt meci, sâmbătă de la ora 18:30 ivindu-se ocazia celei de-a patra victorii în retur din 4 apariții în campionat în 2020, tot acasă, cu CS Rapid, după care ieșirea pe 2 februarie la Voluntari și zborul spre Bosfor. Ulterior, primirea dinamovistelor, la finele săptămânii descinderii în Turcia.

Nina Kocic a reușit cele mai multe puncte pentru învinse, 12, dintre care jumătate pe serviciul oaspetelor, Roman și Ignjic adăugând câte opt, pe când Andreea Petra a semnat doi ași, în fruntea a patru componente ale gazdelor cu punct din serviciu, Kocic și Roman izbutind și câte 3 puncte din blocaje, pe când la capitolul primire Popa și Ignjic au conturat cele mai bune procentaje din meci.

Încheiat după 74 de minute de joc efectiv, un 0:3 cu iz de capăt de drum pentru bănățence. Tot cu 3:0, dar acasă s-a mai impus în turul optimilor și Beziers VB, în Franța cu vizitatoare din Finlanda, alte trei întâlniri fiind tranșate cu 3:1 și 3:2 de gazde din Germania și Elveția, respectiv de Olympiacos Pireu, o ex-câștigătoare de cupă europeană, 1:3 în Siberia, la Krasnoyarsk. Celelalte optimi se joacă mâine în Slovenia, la Kamnik, cu Swietelsky Becescsaba pe post de oaspete, respectiv tocmai la Istanbul: Beylikduzu Voleybol – Askö Linz-Steg.

Rezultatele etapei a XIV-a din Divizia A1 și programul viitor, pe coloana dreaptă a secțiunii Volei, cea a clasamentelor; fotografii de Sorin Pilipeți.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Volei: