CSM Lugoj, unica echipă din întregul Timiş reajunsă în cupe internaţionale, între incertitudini şi speranţe: „Dacă nu reuşim păstrarea colectivului, obiectivul s-ar schimba în a evita retrogradarea”

CSM Lugoj a reuşit în primăvară, pentru a doua oară în cele 3 sezoane de la revenirea în elita voleiului feminin, Divizia A1, să se califice într-o competiţie internaţională, fiind unica formaţie din arena timişeană a sporturilor pe echipe care ar juca în 2013 şi „afară”, aspect condiţionat de înlăturarea frisoanelor financiare ce dau tîrcoale grupării prim-divizionare. Mai pe şleau, cu Bogdan Paul, profesorul bucureştean de la cîrma „florilor” de pe Timiş…

Iar coordonatele sunt foarte clare… „Aşteptăm achitarea restanţelor financiare”„Încercăm să păstrăm colectivul format”„Mi-am dat acordul de a cotinua dar aştept la rîndul meu soluţionarea favorabilă a situaţiei”. 

CSM Lugoj pierdea cu 3-0 la meciuri lupta pentru locul 5 şi eurocupe, dar de pe 6 la final în 2013, după clasările tot pe 6 în 2011 şi 7 în 2012, are dreptul la prezenţa în Cupa Balcanică

 

În teren, mai totul a fost fain-frumos, iar cît echipa a surprins plăcut în play-off, răsturnînd unele calcule şi încheind din nou pe 6, ca în 2011, nu mulţi şi-ar fi imaginat norii negri care se vor fi strîns deasupra malurilor Timişului. E drept, după cum a mai punctat antrenorul Bogdan Paul, „au mai achitat din restanţele financiare, iar întîrzierile salariale nu sunt chiar atît de mari, cam de la o lună, o lună şi ceva, pînă la două, două şi ceva”, dar la un club la care cu toţii, antrenori şi voleibaliste, se regăseau la final de contract, a sta în expectativă şi o apăsătoare aşteptare după oarece restanţe nu induce acea necesară stare de încredere şi optimism: „Aceasta este dorinţa mea principală, să menţinem colectivul format, eventual cu una-două jucătoare aduse, dar momentan suntem în negociere cu voleibalistele noastre. Cert este că îmi doresc să păstrez acest lot şi ele îşi doresc să rămînă, dar în cele din urmă multe depind de rezolvarea aspectelor financiare”.  

Dînd timpul înapoi, CSM Lugoj izbutea după doar întîiul ei sezon de la revenirea în Divizia A1 să ajungă în Cupa Balcanică, jucînd în 9-11 septembrie 2011 la Bursa, în Turcia, cu sîrboaicele de la Kolumbara Lazarevac, de care treceau cu 3:1, apoi cu gazdele de la Nilufer Beledyiespor, de care erau depăşite cu 1:3, iar în cele din urmă cu albanezele de la Teuta Dures, de care dispuneau şi mai clar, cu 3:0.

Lugojul, pe locul 2 în Cupa Balcanică! Au trecut aproape 2 ani de la acel frumos week-end şi iată că gruparea de pe Timiş a depus documentaţia necesară pentru participarea în ediţia din 2013 a Balcaniadei cluburilor de volei feminin, ba chiar şi un formular de organizare a turneului în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, numai că mai totul se învîrte în jurul banului, cu eventualele consecinţe de rigoare.

Şi chiar dacă totul ar fi limpede şi liniştit pe malurile Lugojului, nici restul reperelor n-ar fi oricum prea clar definite. În principiu, reluarea pregătirilor, pe 1 august, eventual cu o săptămînă mai repede, asta dacă Lugojul şi-ar parafa într-adevăr alinierea în Cupa Balcanică şi respectiva întrecere s-ar derula în devans faţă de datele din 2011. Dar nu se ştie încă nimic: cînd se va disputa Balcaniada, cu cîte formaţii la start şi unde anume. „Există o posibilitate să o găzduim la Lugoj, ceea ce ar fi extraordinar dar ca date de disputare, din ce am văzut acum 2 ani, prin iulie ar trebui să se ştie mai bine…”

Iar după Cupa Balcanică, revenirea la oile de acasă, cu un sezon ce se anunţă încă de pe-acum a fi şi mai dificil, căci nimeni „nu doarme”. Cvartetul fruntaş pare cel puţin la fel de intangibil, Blajul trîmbiţează refortificarea, Târgu Mureş are Medicina forte iar CSM Târgovişte şi ACS Penicilina Iaşi nu par a fi promovat doar pentru a se afla în treabă.

Bogdan Paul, antrenorul lui CSM Lugoj, în incertitudinea aşteptării: "Aceasta e dorinţa mea principală, să păstrez colectivul!"

 

De unde că ecuaţia la fileul lugojan e simplă: „Dacă nu reuşim menţinerea colectivului alcătuit, obiectivul nostru s-ar schimba în a evita retrogradarea, dar în orice caz e prematur să vorbim despre asemenea lucruri. Depinde de modul cum se vor contura loturile, al nostru şi al adversarelor”, după cum a mai remarcat Bogdan Paul.

Care speră totodată într-o cît mai vremelnică recuperare a Veronicăi Lupaşcu, care a suferit după încheierea sezonului o intervenţie chirurgicală în Italia, la umăr: „Aşteptăm să intre în recuperare…”

Iar staff-ul CSM-ului mai aşteaptă să-şi vadă şi restul cuveniţilor bani, pentru un memorabil finish de sezon şi nu numai. Ar fi păcat să fie altfel, pentru Lugoj şi iubitorii săi de volei, dar şi pentru întregul sport timişean, care – iată! – cînd e vorba de cupe internaţionale, se poate rezuma în acest 2013 numai la fetele de la fileul de pe Timiş.

Lugojul ar putea să mai ofere încă un bun exemplu Timişoarei cea fără de echipă divizionară de fete măcar în liga a doua, şi care Timişoară nici nu dă semne că ar încropi un buget şi ar strînge 12 jucătoare. Inerţie ce înfăţişează cu atît mai mult cît de înalt a ajuns totuşi să zboare CSM-ul de pe Timiş.

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CSM Lugoj, unica echipă din întregul Timiş reajunsă în cupe internaţionale, între incertitudini şi speranţe: „Dacă nu reuşim păstrarea colectivului, obiectivul s-ar schimba în a evita retrogradarea”

  1. L. spune:

    „Şi chiar dacă totul ar fi limpede şi liniştit pe malurile Lugojului”

    cred ca e vorba de malurile Timisului 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: