CSM Lugoj – UVT Agroland 0:3, a treia oară la zero

Vecine de clasament pe ultimele două poziții din grupa I valorică a locurilor 1-6 în Divizia A1 de volei feminin, timișenele UVT Agroland și CSM Lugoj au fost însă despărțite și pentru a treia oară în acest campionat tot printr-un triumf la zero al nou-promovatelor de pe Bega, care au mărit astfel la 21 de puncte avansul față de colegele din Banat dar le-au egalat ca punctaj și pe băcăuance, decalajul dintre trupele din vest de pe treptele 5 și 6 fiind suficient de sugestiv și în privința celui chiar și mai mare, între cluburile din prima jumătate a ierarhiei și celelalte cinci.

A treia confruntare directă bănățeană în Divizia A1 între lugojencele aflate în cursul celui de-al optulea sezon consecutiv în elită și timișorencele nou-promovate, dar același deznodământ, favorabil la zero celor de pe Bega, în această seară pe seturi la 23, 16 și 19, la capătul a 81 de minute de joc efectiv în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”.

Partida a contat pentru etapa a IV-a din cele zece ale fazei play-off în elita feminină iar vizitatoarele de la UVT Agroland, care jucau și sâmbăta trecută pe același teren din Lugoj, dispunând atunci în calitate de gazde cu 3:1 de CSM Bacău, au trecut astăzi de la ora 18:30 ceva mai ușor de elevele lui Valerijan  Luka decât o făceau în aceeași confruntare directă de pe Timiș din returul sezonului regular, tranșată pe 20 ianuarie cu 23:25, 19:25, 30:32, așadar în urmă cu 8 săptămâni.

Timpul a zburat iar nou-promovatele au revenit la Lugoj, la capătul unei perioade de 8 zile cu nu mai puțin de 3 etape, trupele bănățene venind după înfrângeri la zero în deplasările din intermediara de miercuri.

Roxana Bacșiș a strâns cele mai multe puncte pentru învingătoare în repetiția unui duel decis în primul set tot la 23, timișorencele care au încheiat în trombă deplasarea, cu nu mai puțin de 5 puncte adjudecate la rând de la 19:20 pe drumul spre adjudecarea celui de-al treilea set, răsturnat favorabil lor de la 13:11 la 13:18, urmând a găzdui peste o lună returul din penultima etapă a ediției în curs, în jur de 18 aprilie.

Interes mai mare în tabăra elevelor lui Bogdan Paul pe marginea jocurilor de luni din restul etapei, CSM Volei-Alba – CS Știința Bacău, la Blaj de la ora 17, și CSM București – CSM Târgoviște de la ora 19 în capitală, ambele televizate, gazdele mai bine clasate având prima șansă. Iar UVT Agroland o va primi pe CSM București weekend-ul viitor la finele turului în play-off, când lugojencele vor juca la Bacău.

S-a jucat astăzi și la fileul masculin al elitei, inclusiv în grupa a II-a valorică a locurilor 7-12, ”lanterna roșie” CSU UV Timișoara suferind încă un eșec tot fără punct ierarhic în cea de-a treia deplasare consecutivă de la startul în play-out, dar și cel mai drastic, 25:13, 25:12, 25:14 la CS Știința Explorări Baia Mare, care a tranșat meciul în 61 de minute de joc efectiv.

Abia miercuri vor ajunge bănățenii să debuteze și acasă în grupa 7-12, tocmai contra penultimei clasate din Baia Mare, nou-promovata CSȘ2 CNE UKRO, care, spre deosebire de timișoreni, n-a smuls nici măcar un set în etapele pe grupe valorice, handicapul ierarhic al celor de pe Bega fiind de patru puncte. Apoi, sâmbăta viitoare, la finele turului în play-out, ieșirea la Dej, care a trecut astăzi acasă de CS Dinamo cu 3:0, triumf semnat tot în județul Cluj și de CS ”U” cu băimărenii de pe 11.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Volei: