CSM Lugoj,ultima zi acasă înaintea unei săptămâni pe drumuri

CSM Lugoj, prim-divizionară care şi-a strîns prin deplasări trei din totalul celor 4 succese în acest sezon, are parte miercuri după-amiază de un ultim antrenament pe malurile Timişului, atît înaintea unei dure expediţii moldave de o săptămînă, cu două jocuri în Divizia A, cît şi a unui retur sufocant programat, cu 5 săptămîni la rînd de etape intermediare.

În aceste condiţii, lugojencele au fost nevoite să se rezume la un ciclu parţial de pregătire săptămînală, cu cîte două sesiuni programate luni şi marţi, după importanta victorie repurtată sîmbătă în Trivale, 3:1 cu nou-promovata din Piteşti, în ultima rundă a turului, urmînd ca mîine (joi) să se apropie deja de Moldova, evoluînd la Blaj în compania localnicei CSV Alba, neînvinsă în liga secundă, Divizia A2 Vest, în care a obţinut 4 victorii în toamnă, aşteptîndu-şi reintrarea în focuri pe 28 ianuarie. Lux de care elevele profesorului Bogdan Paul n-au parte, aşteptîndu-le sîmbătă la ora 16 debutul în retur, în deplasare la cealaltă nou-promovată, ACS Penicilina Iaşi.

Deplasarea spre capitala Moldovei va fi continuată vineri dimineaţă, cu un microbuz de 20 de locuri, soluţie aleasă în defavoarea transportului pe cale ferată datorită inexistenţei unor asemenea legături pe ruta Iaşi – Piatra Neamţ, ce trebuie urmată mai apoi de timişence, în vederea celui de-al doilea examen peste Carpaţii Orientali, marţi de la ora 18, la Piatra Neamţ, cu gazda VC Unic LPS.

Cu excepţia Larisei Paşca, sîcîită de o afecţiune la genunchi, întreg lotul de 11 componente este valid pentru aceste alte două deplasări, adăugate aşadar celei de sîmbătă, la Piteşti. Cert este că lotului nu îi va fi adăugată nici o altă voleibalistă, campania de transferări urmînd a se încheia mâine, joi 19 ianuarie. „Important este să câştigăm la Iaşi!”, a punctat Bogdan Paul, antrenor principal de categoria I, ca unul dintre cei doar 7 autohtoni în elita feminină, şi absolvent pe linie didactică în sesiunea 2002 a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, ca profesor cu specializarea volei, care a remarcat că deşi ieşencele au fost zdrobite în prima etapă, la Lugoj, 3:0 pentru CSM, Penicilina s-a căţărat totuşi pe locul 9, în urma timişencelor, mai ales după al doilea succes stagional, repurtat în prima rundă din 2012, 3:1 acasă cu argeşencele.

Iar primele rigori ale acestei aberante programări a returului, cu meciuri sîmbătă – miercuri – sîmbătă, sau variaţii de o zi, lugojencele le vor simţi deja săptămîna viitoare, cînd după meciul de marţi seară, de sub Pietricica, vor reveni cu microbuzul la Lugoj, pentru a pregăti partida de sîmbătă 28 ianuarie, acasă cu „U” Cluj. Iar întoarcerea spre casă va fi fără doar şi poate extenuantă, cu atît mai mult în absenţa unei legături feroviare pe ruta Piatra Neamţ – Lugoj.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: