CSM Timișoara, proiect tip Erasmus+ pentru instructori sportivi

Clubul Sportiv Municipal Timişoara urmează să implementeze, în perioada 2017-2019, un proiect de tip Erasmus+KA1-VET, intitulat „Professionalising Sports Instructor Career within European Context”. Un grup de elevi ai şcolii, determinat în baza unui proces de selecție, va beneficia de un stagiu de pregătire de două săptămâni în Granada (Spania), la un centru de profil pentru instructori sportivi.

Cu finanțare europeană integrală, proiectul urmăreşte dezvoltarea competenţelor profesionale ale participanţilor în context internaţional/european. Elevilor participanţi li se va asigura cazarea, masa, transportul, pregatirea profesională şi culturală, ei urmând să revină în România şi să aducă valoare adaugată la profesia de instructor sportiv. Stagiul de pregătire internaţională va fi certificat prin documentul de Mobilitate Europass, document recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Aplicantul principal al proiectului este CSM Timişoara iar coordonator de proiect profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor în cadrul clubului. Proiectul se desfăşoară în consorţiu, fiind implicate licee cu program sportiv din Timişoara, Oradea, Deva şi Bucureşti. „Este un proiect unic prin faptul că, în general, şcolile vocaţional-sportive nu accesează acest tip de proiecte. Credem în meseria de instructor sportiv şi ne dorim ca elevii să devină, în timp, antrenori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional. România trebuie să devină nu doar consumator de servicii de antrenorat internaţional, ea trebuie să producă cât mai mulţi instructori/antrenori sportivi căutaţi la nivel european” a declarat Dan Mihai Jitaru.

Proiectul este în valoare de 85.640 euro, finanţator fiind Comisia Europeană prin intermediul Agentiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: