CSS Bega, calificată în finală! Îşi va apăra cu succes trofeul?

CSS Bega Timişoara a învins luni dimineaţă cu 3:1 pe terenul gazdei uneia dintre grupele turneului semifinal naţional al Diviziei Speranţe, şi anume CSS2 Baia Mare, şi s-a calificat astfel în turneul final pe ţară, ce va reuni în perioada 23-27 mai cele mai bune 8 echipe. Clubul timişorean, cu o altă generaţie de voleibalişti, cu un an mai mari, este deţinător la zi al titlului naţional în Divizia Speranţe, după triumful înregistrat în ultimul act în primăvara trecută, la Câmpulung Muscel.

Cu 3 juniori de 97, majoritatea de ´98, adică în primul sezon la nivelul Diviziei Speranţe, şi cu Ovidiu Darlaczi din generaţia 1999, ultimul practic de la minivolei dar remarcabil, cei 12 băieţi pregătiţi de profesorul Aurelian Cârdu au cedat în patrulaterul de la Baia Mare doar lui LPS CSS Bihorul Oradea, cu 1:3, în rest trecînd cu acelaşi scor de LAPI Dej, în primul lor meci la Baia Mare, duminică dimineaţă, iar astăzi de maramureşeni. Bihorenii, cu 3 victorii, s-au calificat la rîndul lor la turneul final, de pe primul loc al semifinalei IV. „Era 1:2 la seturi, pentru Oradea, şi am avut şansa să-i egalăm la doi dar ne-au învins în cele din urmă de la 25:25”, a explicat profesorul Cârdu, care s-a declarat încrezător în privinţa atingerii fazei finale: „Ne aşteptam într-un fel să ne calificăm, trebuia doar să batem Dejul în prima zi, care au o echipă bună, cu talie, peste 1,90 metri avînd doi dintre juniori. A fost însă un pic de luptă”.

Aurelian Cîrdu s-a bazat mai ales pe Andrei Opreanu, Ovidiu Darlaczi, Raul Urecheatu, Sergiu Călin, Valeriu Talpaş, Gabriel Baciu (Sebastian Chifan), plus Sebastian Ferle şi George Anghioiu

CSS Bega Timişoara va lansa Federaţiei o ofertă în vederea găzduirii turneului final din 23-27 mai.

Performanţa de anul trecut la nivelul Diviziei Speranţe a fost obţinută de elevii profesorului Dan Mihai Jitaru, campioni naţionali care între timp au avansat la nivelul Diviziei Cadeţi, în cadrul căreia vor găzdui la finele acestei luni unul dintre turneele semifinale, în sala „Profesor Mircea Albu”.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Juniori: