CSŞ Bega iroseşte 3 mingi de meci şi pierde la limită cu ADEP Satu Mare

Voleibalistele de la CSŞ Bega Timişoara au trecut astăzi de puţin pe lângă victorie şi calificarea în „careul de aşi” al turneului final la Campionatul Naţional de volei feminin FRV – Divizia Cadeţi, cedând în cele din urmă câştigătoarei pe linie a jocurilor din faza grupelor în competiţia de 8 echipe de la Târgu Mureş.

Elevele Cerasellei Şerban au irosit trei mingi de meci în setul decisiv, la 14:12 în cel de-al cincilea, la capătul unui meci frumos şi plin de suspans, în care bănăţencele au avut puterea să surmonteze un handicap de două seturi dar nu să şi dea lovitura finală.

În cele din urmă, liderul grupei, ADEP Satu Mare, s-a impus cu 3:2, pe seturi 25:15, 25:10, 21:25, 23:25, 17:15, calificându-se de pe primul loc în semifinalele de mâine. Dat fiind că în celălalt joc al grupei, între bucureştence, CTF Mihai I a dispus cu 3:1 de CSM CSŞ2, „Bega” a ratat calificarea în play-off şi va evolua sâmbătă şi duminică în meciurile de clasament ale fazei 5-8.

CSŞ Bega va da piept cu Unic Piatra Neamţ, sâmbătă de la ora 12, iar în cazul unei victorii va întâlni duminică învingătoarea disputei CSŞ Turda – CSM CSŞ2 Bucureşti, în partida pentru locurile 5-6.

În lupta pentru medalii, semifinalele sunt între gazda CSU Medicina CNUE Târgu Mureş şi CTF Mihai I Bucureşti respectiv Dinamo Romprest şi ADEP Satu Mare.

Sătmărencele şi „Medicina” au învins în toate întâlnirile seriilor lor, derby-ul dintre gazdele târg-mureşence şi Dinamo fiind adjudecat aseară de ardelence, cu 3:1.

Clasament: 1. ADEP Satu Mare 7 puncte (setaveraj 9:2), 2. CTF Mihai I Bucureşti 6p (6:5), 3. CSŞ Bega 4p (6:6), 4. CSM CSŞ2 Bucureşti 0 (1:9).

Divizia Cadeţi este a doua cea mai mare categorie de vârstă a piramidei juvenile la fileu, după Divizia Juniori şi superioară Diviziei Speranţe respectiv Diviziei Minivolei, şi este rezervată sportivelor din generaţiile 1997 şi 1998, „Bega” aliniind însă la turneul final şi eleve din 1999 şi 2000. Patru dintre cluburile prezente la turneul final reprezintă pepiniere ale unor prim-divizionare de seniori din A1.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 15

 


Ultimele articole din categoria Juniori: