CSS Bega la semifinal: „A fost un turneu reuşit, cu 13 seturi jucate în 3 zile!”

CSS Bega Timişoara a încercat în week-end apele în faza semifinală pe ţară a unei categorii de vîrstă superioară cu două trepte celei în care se impunea în urmă cu 10 luni la nivel naţional, şi nu s-a făcut deloc de rîs, din contră, cîştigînd sau pierzînd la limită şi în orice caz izbutind un benefic rodaj prin joc de competiţie pentru actualul obiectiv al acestui sezon, şi anume faza semifinală şi – ţintă – cea finală în Divizia Cadeţi.

Pentru că tinerii pregătiţi de profesorul Dan Mihai Jitaru tocmai cadeţi sunt, zilele acestea călindu-se în Seria II dintre cele 6 ale fazei semifinale în cea mai mare categorie juvenilă de vîrstă, Divizia Juniori. Timişorenii au jucat pentru un unic loc calificant în faza finală cu gazdele turneului, CSS Buzău, respectiv CSS1 Constanţa şi CNMB TEO Râmnicu Vâlcea, majoritatea aliniind juniori din generaţiile 1993-1994, comparativ cu cei ai galben-albaştrilor bănăţeni, din 1995-1996.

Jitaru, care a deplasat 12 jucători, printre care şi doi abia ieşiţi din convalescenţă, a avut practic o misiune imposibilă în fieful unor mai experimentaţi buzoieni, parte a unui centru cu tradiţie în voleiul juvenil românesc, şi cu un palmares incluzînd participarea la 25 turnee finale, cu… 19 medalii cîştigate.

„Din punctul nostru de vedere, ţinînd cont de obiectivele noastre şi strategia pe etape, acesta a fost un turneu semifinal reuşit, cu 13 seturi jucate în 3 zile, în care am verificat anumite aspecte ale evoluţiei noastre, pe baza cărora, într-o lună şi o săptămînă cît avem la dispoziţie pînă la ora turneului semifinal de Cadeţi, pe care-l vom găzdui în propria sală, vom putea aborda mult mai bine pregătirea. Şi băieţii şi-au dat seama ce au de îndeplinit, sunt foarte conştiincioşi şi îşi doresc să iasă bine, şi ne concentrăm pentru un turneu în care întîlnim o principală favorită, Tomis Constanţa, care în ultimul sezon a reuşit 8 transferuri din ţară, cadeţi dintre cei mai buni, intrînd pe mîna unui antrenor cooptat de la Tulcea în urmă cu 2 ani şi care are cel mai bun palmares la acest nivel, cu 10 medalii de aur la naţionale şi un record probabil inegalabil, 7 de aur consecutiv”, ne-a mai explicat Dan Mihai Jitaru.

Ca evoluţii la Buzău, ţinînd cont de handicapul de vîrstă în condiţii de deplasare, Jitaru a apelat la o stratagemă, în încercarea de a-şi spori şansele în disputa inegală cu gazdele buzoiene: „Am decis să nu-mi folosesc în primul joc, cu cei din Vâlcea, echipa de bază, pentru a nu fi citit de gazde. Am început cu garnitura a doua şi apoi am filtrat uşor pe parcurs cîţiva titulari, în setul al doilea, nemaireuşind însă să rebalansăm disputa, aşa încît am cedat în ambele seturi. Am schimbat apoi ceva mai mult în echipă şi am egalat, 2:2, iar în setul decisiv am schimbat terenurile în avantaj, la 8:7, însă am pierdut cu 11:15, pe o serie greşită din serviciu, ca o dovadă a lipsei de maturitate şi experienţă la acest nivel. A fost 2:3 dar ne-a prins foarte bine…”

Profesorul Dan Jitaru, antrenor în secţia de volei a CSŞ Bega, la Cadeţi şi Juniori, băieţi

„Aşadar ne-am studiat reciproc, ştiam fiecare cam ce poate, şi am abordat jocul doi, cu CSS Buzău. La băieţi însă doi ani este mult, şi aceasta a fost diferenţa de vîrstă, cu ai noştri mai mici. Să nu spun la ce nivel erau actualii noştri cadeţi acum 2 ani, aşa că progresul este oricum foarte mare. Într-adevăr, am cedat cu 3:0 dar la capătul unui joc foarte frumos, apreciat de toată sala, cu aplauze pentru atacuri din linia a II-a, servicii din săritură, în forţă, viteză de zbor crescută a mingii. Îi felicit pe băieţi!”, a explicat Jitaru, care a avut în încheierea turneului şi satisfacţia victoriei: „Cu Constanţa aveam dimineaţa la 9, iar echipa era deja obosită, aşa că am apelat la vitamine şi minerale, şi am întors la 3:2 de la 0:2. Cum doar una singură s-a calificat la finale, noi am ratat, Buzăul merge, dar a fost o experienţă utilă, pregătitoare pentru semifinalul la Cadeţi, de la finele lui aprilie”.

CSS Bega se va alinia duminica viitoare la un turneu de old-boys în Ungaria, incluzînd 5-6 meciuri de verificare într-o zi, şi are în program şi jocuri cu campioana şi vicecampioana Serbiei la cadeţi, tot ca pregătire a turneului semifinal de luna viitoare.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = noua

 


Ultimele articole din categoria Juniori: