CSŞ Bega Timișoara – C.N. ”Nicolae Titulescu” Craiova 3:0. Şi băieţii, la turneul final în Divizia Juniori

După vestea triumfului fetelor la Blaj, și băieții de la CSȘ Bega Timișoara au motive de satisfacție pentru cea de-a treia victorie în 3 zile și calificarea de pe primul lor în grupa semifinală pe care au găzduit-o în week-end în sala ”Profesor Mircea Albu” la turneul final național al categoriei ”Divizia Juniori”.

Voleibaliștii pregătiți de profesorul Dan Mihai Jitaru au trecut și astăzi de la ora 13 de Colegiul Național Nicolae Titulescu Craiova tot cu 3:0, pe seturi la 21, 22 și 22, în 67 de minute, repetând succesul la zero de ieri cu vâlcenii și calificându-se la braț cu CSȘ2 Baia Mare, aceasta de pe locul 2, câștigătoare azi cu 3:0 în dauna lui CNMB Râmnicu Vâlcea.

CSȘ Bega a încheiat patrulaterul semifinal cu bilanțul 3 3 0 9:2 9 puncte, în fața băimărenilor, cu palmaresul 3 2 1 8:3 7 puncte, iar cele două grupări își cunosc deja adversarele din grupă la turneul final al Diviziei Juniori, din luna mai.

”Jocurile oficiale cu adversari de un nivel valoric mai scăzut le tratăm ca pe niște meciuri de verificare, în care le dăm posibilitatea să evolueze și celor mai tineri voleibaliști din lot, pentru a putea căpăta experiență în partide cu caracter oficial, mai substanțială decât în jocurile de pregătire. Și astăzi am rulat întreg lotul, tocmai în acest scop. Urmează o lună și jumătate de pregătiri, incluzând un cantonament cu specific fizic, pentru turneul final al Diviziei Juniori, până când intenționăm să mai efectuăm meciuri de verificare cu formații de seniori din zonă, din Divizia A2, de exemplu CS Universitatea Timișoara dar și CSVC Banatul Caransebeș, însă chiar și cu echipe din elita A1, dacă reușim cu una-două, pentru ridicarea ștachetei evoluției juniorilor noștri”, a explicat profesorul Jitaru după calificare.

”Bega” va juca în grupa turneului final cu CVM Tomis Constanța, CSȘ1 Oțelu Roșu și CSȘ Bacău, dintre care doar dobrogenii s-au calificat, ca și bănățenii, de pe locul 1 în turneul semifinal, pe când cealaltă serie le va reuni pe Steaua și CNE Dej, calificate de pe prima poziție, respectiv CSȘ Buzău și CSȘ 2 Baia Mare.

Turneul final a cărei locație urmează să fie stabilită va încrucișa în semifinale primele două clasate în grupe, după care se va juca pentru aur respectiv bronz, finala mare și finala mică. Timișorenii au în actuala generație de finaliști campioni naționali ai Diviziei Speranțe (juniori III) și vicecampioni naționali ai Diviziei Cadeți (juniori II), Divizia Juniori constituind cea mai înaltă categorie de vârstă a piramidei juvenile.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi

 


Ultimele articole din categoria Juniori: