CSS Bega Timişoara câştigă titlul naţional la Divizia Speranţe!

Rare sunt triumfurile timişorene la sporturi de echipă! Unul pe plan naţional a fost reuşit duminică după-amiază la Câmpulung Muscel, cu ocazia turneului final al Campionatului Naţional, Divizia Speranţe, CSS Bega Timişoara cucerind trofeul decernat învingătorilor, tricourile de campioni naţionali şi medaliile de aur, graţie succesului cu 3:2, după 98 de minute de joc, în dauna lui CSS Triumf Botoşani, după ce şi semifinala de sâmbătă o câştigaseră tot cu 3:2, în dauna altor juniori din Moldova.

Dacă joi, în meciurile din grupă, elevii pregătiţi de profesorul Dan Jitaru au cedat în faţa botoşenenilor după ce-i conduseseră cu 2-1 la seturi şi cu 23-16 în setul patru, juniorii C timişoreni s-au revanşat duminică, întorcând la rândul lor soarta finalei de la acelaşi 2-1 la seturi.

„A fost un turneu final foarte echilibrat, la sfârşitul căruia am fost încoronaţi campioni ai ţării iar Lucian Bădiceanu, desemnat cel mai bun ridicător. Am început activitatea cu aceşti elevi în octombrie 2009, cu sprijinul substanţial al profesorului Ioan Blaj, care le clădise băieţilor baza în volei la Şcoala cu clasele I-VIII numărul 30, şi am ajuns la primul turneu final. Sunt perspective bune în voleiul juvenil timişorean şi mai modelez şi generaţia de 1995, care n-a avut în acest sezon un culoar favorabil, nivelul Diviziei Cadeţi fiind mai ridicat dar sper şi în privinţa lor la o medalie în ediţia viitoare”, a explicat pentru www.sporttim.ro puţin după încheierea finalei profesorul Dan Jitaru.

Juniorii botoşeneni au condus de două ori la seturi în finală, câştigându-l pe primul cu 25:21, cedând apoi cu 25:27, şi impunându-se din nou, cu 25:23, după care tăvălugul timişorean a fost de neoprit: 25:13 şi 15:9.

Proaspeţii campioni naţionali sunt Raul Urecheatu, născut la 30 mai 1997, pe post de ridicător fals, Lucian Bădiceanu (n. 22.10.1996, ridicător – cel mai bun al turneului final), Vlad Ene (n. 3.05.1996, atacant central principal), gemenii Marius şi Mircea Roşu (n. 15.02. 1996, atacant central principal respectiv atacant secund de pe extremă), Florian Kaburek (n. 30.09. 1996, secund), mai evoluând Andrei Opreanu (n. 30.08. 1997, ca atacant principal), înlocuindu-l pe Urecheatu, şi Sergiu Călin (n. 27.09.1997, libero) şi Ovidiu Darlaczi (n. 1999, atacant secund).

Remarcabil, juniorii timişoreni au întors de la 0:2 la seturi în semifinala jucată sâmbătă cu CSS Bacău, pentru a se califica în finala pe care au câştigat-o astăzi, penultimul act adjudecându-l tot cu 3:2, pe seturi 21:25, 15:25, 25:17, 25:12, 25:6. Turneul final a fost lung, CSS Bega calificându-se în semifinale de pe locul 2 din una dintre cele două grupe a câte patru echipe, în care a învins miercuri, la debut, pe gazda CSS Dinicu Gloescu Câmpulung Muscel, cu 3:0 (:18, :20, :17), a pierdut joi cu botoşenenii cu 2:3 (25:19, 27:29, 25:15, 23:25, 12:15), şi a bătut vineri pe CSS Tulcea cu 3:0 (:19, :19, :20). Aşadar, per total, patru succese şi un eşec la limită, cu premize dintre cele mai bune pentru realimentarea voleiului timişorean cu jucători de perspectivă, un imbold în plus inclusiv pentru formaţia de seniori a Universităţii, care la finele lunii va ataca barajul de promovare în elita Divizia A1, la Galaţi.

Stând în prealabil de vorbă cu juniorii proaspeţi campioni, în cursul campionatului demarat în cursul toamnei, remarcabilă a fost pasiunea pentru volei a acestor elevi de clasa a VII-a şi dorinţa lor de a aduce faimă sportivă oraşului lor, tinerii fiind fără echivoc: „Ne-am dori din tot sufletul să ajungem să reprezentăm cândva Timişoara în prima ligă de seniori!” Aceşti copii au talent şi potenţial, dovedind prin titlul cucerit că au şi un ascuţit spirit de competiţie, însă nu vor putea în viitor, la pasul de la juniorat spre sportul de performanţă, să şi aducă bani de acasă pentru a reuşi să reprezinte, aşa cum îşi doresc, voleiul timişorean în elită. Cu alte cuvinte cei în măsură să sprijine pe viitor juniorii plămădiţi momentan cu grijă la secţia de volei a Clubului Sportiv Şcolar Bega, să nu ignore acest izvor de talent. La câţi bani publici varsă anual Municipalitatea şi Consiliul Judeţean pe una-două trupe de mercenari din alte sporturi de echipă, s-ar putea găsi mai mult ca sigur un uşor surplus ca sportul la fileu, cu componenţe mai reduse ale lotului de jucători şi implicit costuri nu la fel de mari, să-şi încetăţenească poziţia în elita masculină şi să preia cândva din mers juniorii ce vor absolvi la „Bega”.

Cât despre profesorul Dan Jitaru, antrenorul din voleiul juvenil local a venit cu excelente recomandări de la CSS Lugoj, în 2008, unde în prealabil izbutea în întrecerile feminine să adjudece 3 medalii naţionale pentru clubul de pe malurile Timişului: „Eram mult mai obişnuit în competiţia junioarelor şi am fost numit antrenor al lotului naţional de cadete pe baza reuşitelor de la CSS”. În 2005, medalie de aur pe ţară cu cadetele lugojene, în 2006 bronz la junioare iar în 2007 aur la junioare, elevele sale de altădată regăsindu-se acum în elita senioarelor, cu CSM Lugoj. După un an de concediu fără plată, în 2009, Jitaru îşi reînoda cariera la CSS Bega, iar primele rezultate n-au întârziat să apară. Din păcate, din cauza distanţei, niciun părinte de elev-junior n-a avut disponibilitatea să însoţească echipa Begăi în îndepărtatul Câmpulung Muscel, în Argeş.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 7

 


Ultimele articole din categoria Juniori: