CSŞ Bega Timişoara, la un nou turneu final naţional: fetele, în Divizia Cadeţi, între cele mai bune 8 echipe din ţară

În componenţă cu unele dintre cândva vicecampioanele naţionale la minivolei, CSŞ Bega Timişoara se aliniază începând de miercuri după-amiază la turneul final al Campionatului Naţional de volei feminin FRV – Divizia Cadeţi, găzduit până duminică la Târgu Mureş…

Timişorencele pregătite de profesoara Cerasella Şerban, fost ridicător al prim-divizionarei de seniori CS Universitatea Timişoara, revin de fapt la Târgu Mureş, unde în perioada 12-16 martie, într-una dintre cele 4 grupe a câte 6 formaţii din cadrul turneelor semifinale, obţineau biletele pentru faza finală, trecând pe linie cu 3:0 de adversare din Baia Mare, Craiova, Lipova şi Oradea, şi cedând cu 0:3 doar gazdei CSU Medicina CNUE.

CSŞ Bega, finalistă în Divizia Cadeţi, 2014: (sus, de la stânga) Demian, Sfetescu, Vlaicu, Cotumbianu, antrenorul Şerban, Gădian, Catargiu, Ileana, (jos, de la stânga) Ordean, Leş, Melniciuc

 

De pe locul 2 în faza semifinală, „Bega” va juca începând de miercuri câte un meci pe zi, până duminică, în primele 3 zile în una dintre grupele de 4 echipe ale turneului final, iar în weekend în meciurile de clasament, speranţele timişorencelor legându-se de o pătrundere în „careul de aşi”.

Lotul este o mixtură de voleibaliste de la generaţiile Diviziei Cadeţi, şi anume 1997 şi 1998, dar şi de junioare mai mici, aparţinând grupei Diviziei Speranţe, 1999-2000, şi anume Iovanka Elena Demian, născută în 1997, căpitan şi totodată coordonator de joc, secunzii Adriana Melniciuc şi Ioana Ordean, ambele din 1997, principalii Aryana Gădian (n. 1997) şi Daiana Vlaicu (1999), Teodora Cotumbianu (1998) – trăgător fals, Carian Leş (1997) – libero, Cybill Naomi Catargiu (2000), Denisa Sfetescu (1999), Tania Gligorovici (1999), Denisa Nistor (2000), Cristina Florea (2000) şi Anca Ileana (1998).

Această generaţie n-a ratat nici un turneu final naţional de la categoria de vârstă a generaţiei Divizia Minivolei în sus, prim pas la care obţineau locul 2 pe ţară, tot cu Cerasella Şerban la cârmă dar pe-atunci şi cu profesorul Ciprian Dîrnescu, ajuns între timp tocmai la Centrul Naţional Universitar de Excelenţă din Târgu Mureş, unde actualmente ghidează garnitura de junioare a târg-mureşencelor. De fapt, unele dintre componentele formaţiei de Cadeţi a timişorencelor au reuşit în acest sezon şi calificarea în turneul final al Diviziei Juniori (1995-1996), o decizie federală „la masa verde”, mai mult decât controversată, privind alte grupări implicate, răpindu-le indirect celor de pe Bega o binemeritată prezenţă şi la respectivul turneu final.

Timişorencele sunt în grupă cu CTF Mihai I Bucureşti, CSM CSŞ2 Bucureşti şi ADEP Satu Mare, primele două clasate vineri seară urmând să intre în lupta pentru medalii iar următoarele două în partidele pentru locurile 5-8. Cealaltă grupă deţine mai multe pepiniere de prim-divizionare de seniori, şi anume Dinamo Romprest, CSU Medicina CNUE Târgu Mureş şi Unic Piatra Neamţ, plus CSŞ Turda. Aşadar 4 centre din interiorul curburii lanţului carpatic, unul din Moldova şi 3 grupări bucureştene.

Cele câte 4 meciuri pe zi vor începe de fiecare dată la ora 12, în funcţie de tragerea la sorţi de la şedinţa tehnică programată marţi seara.

Gazda „Medicina”, urmată de Dinamo Romprest şi ADEP Satu Mare, îşi adjudeca turneul final de 6 echipe al Diviziei Cadeţi 2012-2013, la care mai participau şi două formaţii din Baia Mare plus CSM CSŞ 2 Bucureşti. Patru dintre aceste cluburi se regăsesc şi la această oră în faza finală.

Precedenta participare a „Begăi” la faza finală a Cadetelor datează din primăvara lui 2011.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: