CSȘ Bega Timișoara, vicecampioană națională în Divizia Cadeți, după favorita Tomis Constanța

CSȘ Bega Timișoara a încheiat astăzi a doua pe țară turneul final al băieților în Campionatul Național al F.R. Volei, Divizia Cadeți, cu 4 victorii din 5 jocuri, cedînd în ceea ce a fost de fapt finala cu titlul pe masă, în fața favoritei CVM Tomis Constanța, o pepinieră aspirator de talente juvenile. Remarcabilă reușita profesorului Jitaru și a cadeților săi de pe malurile Begăi!

Revenind la penultima zi a întrecerii, sîmbătă, cînd CSȘ Bega și-a consolidat definitiv poziția secundă în turneul de 6 echipe de la Dej, în chiar prima partidă a zilei a întîlnit formația roș-albastră a Stelei, care de la zi la zi a înregistrat o evoluție vizibilă. Datorită saturației și a oboselii – amintim că pentru cadeții Timișoarei acesta era al 14-lea meci oficial în 20 de zile, dar și a relaxării premature, văzîndu-se după doar trei zile de concurs cu medaliile de argint la gît, elevii lui Dan Jitaru, după un prim set cîștigat la -20, le-au cedat pe următoarele două, în urma unui joc modest, cu servicii ușoare, atacuri plasate și apărare pe faza a II-a aproape inexistentă, la 25 și la 22. La scorul de 2:1, trezirea din letargie s-a produs inevitabil, timișorenii impunîndu-se la -22 respectiv la -10 în decisiv, și dovedind încă o dată valoare și motivație, ca și în primele trei zile. 114 minute a durat partida respectiv 112 puncte a strîns Timișoara și 102 puncte Steaua.

Astăzi de la ora 12, sportivii Clubului Sportiv Școlar Bega Timișoara, proveniți aproape în totalitate de la Școala cu clasele I-VIII nr. 30, au întîlnit echipa „Constănțeană” de cadeți a clubului Campion Național de Seniori ediția 2012/2013, în lupta pentru aur, formație ce are în componența sa sportivi transferați de la cluburi precum CSS Tulcea, CSS Botoșani, CSS Rîmnicu Sărat, CSS Buzău și, da!, CSS Bega Timișoara, pe Ovidiu Darlaczi, unul dintre cei mai valoroși copii ai Begăi, avînd nu mai puțin de patru sportivi în lotul național de juniori I, dintre care doi titulari. Deznodămîntul a fost în favoarea favoritei dar Timișoara a luat argintul, cu fruntea sus!

Celelalte rezultate ale penultimei zile (sîmbătă): CVM Tomis C-ța – Css Zalău 3-0; LAPI Dej – CSS1 C-ța 3-2.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 7

 


Ultimele articole din categoria Juniori: