CSȘ Lugoj, medaliată anul trecut, lăsată să aștepte diseară debutul la turneul final al Speranțelor, după jocul televizat al Stelei

CSȘ Lugoj debutează azi la Chiajna în primul dintre cele două turnee finale naționale din această lună ale celor mai mici categorii de vîrstă în voleiul feminin autohton, la care junioarele de pe Timiș s-au calificat, dar medaliatele cu bronz de anul trecut, în Divizia Minivolei, la Pitești, vor trebui să aștepte pînă după jocul televizat CSA Steaua – CSM Bacău 2010, de la ora 18, din penultima etapă a ligii secunde de handbal masculin.

Așadar un debut la turneul final al Diviziei Speranțe spre ora 8 seara pentru niște tinere de 14-15 ani, din generațiile 1998-1999, și anume Iulia Niga, Damaris Szanto, Bianca Albăstroiu, Denisa Jucu, Ariana Vlad, Cristina Catrina, Cristina Drăgiu, Alma Todorescu, Adelina Matroane, Daiandra Daju, Alexandra Surdulescu și Xenia Korner, voleibaliste pregătite în ultimii 5 ani de profesoara Carmen Todros.

Ulterior, și mai micile lor colege de la Minivolei vor juca la finale, în 31 mai – 2 iunie, la Botoșani, unde le vor întîlni în grupă inclusiv pe gazdele CS CSȘ ProVolei, dar pînă atunci să revenim la ”Speranțe”…

Lugojencele pot însă spera la o repetare a bunelor evoluții de la turneul final de minivolei din 2012, cînd se clasau pe locul 3, după CSM Baia Mare și Constructorul Familia București, de fapt doar celelalte două cluburi prezente dintre finalistele de anul trecut și la actualul turneu final de 8 al Speranțelor.

Ca o diferență față de anul trecut, cînd finalele au comprimat și cîte două jocuri pe zi pentru aceeași formație, echipele vor disputa cele cîte 5 meciuri în 5 zile, efortul fiind așadar mai puțin intens, dar cheltuielile, mai ales fiind vorba de zona Ilfovului, majorate.

Profesoara Todros va miza diseară în sextetul de start pe Niga, Szanto, Catrina, Albăstroiu, Vlad, Jucu și Surdulescu în rol de libero, partida cu Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I București fiind ultima a primei zile de jocuri.

CSȘ Lugoj va mai juca apoi în grupă cu Dinamo București și CSM Baia Mare, iar apoi, în funcție de poziția în clasament, în play-off, și în cruciș ca loc ierarhic în grupă, respectiv pentru clasarea finală, duminică.

Timișencele, proaspete liceene și eleve în clasele a IX-a, a VIII-a și a VII-a la instituțiile de învățămînt majore din Lugoj, ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”, ”Coriolan Brediceanu”, ”Școala 6”, ”Școala 4”, au sosit aseară în București, numai bine pentru ședința tehnică.

Totalul celor 20 de jocuri ale turneului vor avea loc în sala Concordia din Chiajna, cu participarea în cealaltă grupă a bucureștenelor Constructorul Familia și G.S.I. Mircea Eliade, a lui CSȘ Sibiu și ADEP Satu Mare, pregătită de fostul jucător al Universității Timișoara, Adrian Pricop.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = patruzeci opt

 


Ultimele articole din categoria Juniori: