CSȘ Lugoj și Agroland, deja calificate la finalele Diviziei Speranțe. Iar Agroland și la barajul de A1

Weekend trăsnet pentru două cluburi timișene de volei feminin, parcă pentru a mai atenua amarul CSU Politehnicii Timișoara, organizatoare a play-off-ului seriei vestice în liga a doua la nivelul divizionar al senioarelor dar pierzătoare acasă pe linie la ”masa verde” datorită imposibilității de a prezenta legitimațiile de joc ale alb-violetelor, cel mai probabil sustrase din posesia grupării de pe Bega.

minge volei standard

Astfel, la Borș, în județul Bihor, CSȘ Lugoj și ACS Agroland Timișoara s-au calificat deja înainte de termen în turneul final al Campionatului Național FRV de volei feminin la categoria ”Divizia Speranțe”, grație a câte 4 victorii pe linie, repurtate vineri și sâmbătă în dauna lui CSȘ Sighetul Marmației, CSM CSȘ 2 Baia Mare, CS ERA Sport Oradea și ACS Viitorul Borș.

Iar duminică de la ora 11, în ultima etapă a turneului semifinal național din Bihor, timișenele cu câte 4 victorii se vor înfrunta cu biletele finalelor în buzunar, pentru desemnarea ordinii de calificare. Elevele lui Dorin Horvath, de la CSȘ Lugoj, au acumulat 11 puncte în clasament din 4 apariții, iar ACS Agroland, condusă de antrenorii Jitaru și Avrămoiu, zece puncte, în urma și a două succese cu 3:2.

Cele două grupări, de pe Timiș și Bega, vor evolua așadar în perioada 6-10 mai la turneul final național FRV de opt echipe, la categoria 2000/2001.

În cazul lui ACS Agroland, prezența la finalele Diviziei Speranțe va surveni la puțin timp după alinierea la barajul de promovare în elita feminină a senioarelor, Divizia A1, ce va avea loc în perioada 1-3 mai, reunindu-le la start și pe CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea, tot din seria patrulater încheiată astăzi la Timișoara, precum și pe Rapid București și CS Știința Miroslava Iași, calificate cu câte 5 puncte din play-off-ul seriei estice a ligii secunde.

Iar luna mai va mai rezerva roș-alb-negrelor Timișoarei de la Agroland un al treilea turneu final național, în Divizia Juniori, la cea mai mare grupă de vârstă din sistemul juvenil, 1996/97, adversare în serie fiind Dinamo București, CSM Satu Mare, ambele, ”pepiniere” de prim-divizionare de senioare, precum și CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea, pe când în cealaltă grupă a fazei finale vor evolua CS SLEN 90 Cernavodă, CNNT Craiova, CSȘ Blaj și CSU Medicina CNUE Târgu Mureș.

Cu un nucleu abia conturat în vara trecută, clubul timișorean Agroland a țâșnit în finalele naționale a 3 categorii dintre cele 4 competiții la care s-a aliniat în sezonul de debut, fiind totodată la numai două seturi distanță de accederea și în turneul final FRV al Diviziei Cadeți.

Se văd cu ochiul liber primele roade ale activității tânărului profesor Dan Mihai Jitaru la Agroland, antrenor care s-a reaxat începând cu acest sezon pe voleiul feminin juvenil, după parcursul de succes cu grupa de băieți a ”Begăi”, campioană națională de Speranțe în 2011 și ulterior medaliată în ”piramida juniorilor”, iar luna viitoare ar putea aduce zâmbete în plus pe fața proaspetei grupări feminine.

Cât despre deznodământul tristului turneu timișorean, organizat la nivel divizionar după ani buni pe malurile Begăi, și cu tot tacâmul, incluzând afișe de prezentare și mediatizarea evenimentului, CSU Politehnica a încheiat ultima, exact pe unicul loc care nu ducea spre barajul de promovare, deși se anunța ca fiind o candidată fermă la pasul spre turneul final al ligii secunde.

Penultima dar calificată în virtutea lipsei dreptului de a accede la turneul final în cazul ”Medicinei” Târgu Mureș, club cu un statut aparte de Centru Național Universitar de Excelență, formația Agroland va reprezenta voleiul feminin timișean la primul turneu de această factură de la CSM Lugoj încoace, care revenea în 2010 în elita Divizia A1.

ACS Agroland a pierdut sâmbătă, în apariția finală din Sala ”Profesor Mircea Albu”, 3:0 cu CET Govora, viitoare adversară a sa și la barajul de promovare de peste 4 săptămâni, pe seturi 26:24, 25:21, 32:30. În prealabil, CSU Politehnica Timișoara a onorat statutul de gazdă printr-o a treia apariție fără miza punctelor, impunându-se cu 3:1 în fața ”Medicinei” și învingându-le astfel și pentru a treia oară în acest sezon pe târg-mureșence. Din păcate, rezultatul omologat la ”masa verde” a fost 0:3, în favoarea ardelencelor.

În concluzie, Medicina, fără drept de a merge mai departe, a încheiat turneul play-off timișorean pe locul I, cu 8 puncte și setaveraj 9:2, CET Govora pe 2, cu 6 puncte (6:3), ACS Agroland pe 3, cu patru puncte (5:6) iar CS Universitar Politehnica, ultima: 0 (0:9).

Un weekend șocant și trist pentru jumătatea alb-violet a voleiului feminin local, dar îndulcit de calificările lui CSȘ Lugoj și Agroland la finalele ”Diviziei Speranțe”.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: