CSU de Vest, prim joc în turneul de promovare cu gazda Știința Bacău. Cu Steaua, duminică

Voleibaliștii secund-divizionari ai Timișoarei, ajunși la cel de-al cincilea turneu patrulater de promovare din primăvara lui 2011 încoace, debutează în această după-amiază la barajul play-off de accedere în Divizia A1 în fața gazdei CS Știința Bacău, după care sâmbătă va întâlni mai vechea cunoștință CSM Câmpia Turzii iar duminică pe Steaua București, conform programului stabilit la ședința tehnică de joi de la ora 19,30.

CSU Politehnica Timișoara: a doua în A2 Vest

CSU Politehnica Timișoara: al cincilea baraj de promovare din mai 2011 încoace

 

CSU de Vest a defilat în actualul sezon al Diviziei A2 Vest, câștigând 11 partide cu câte 3 puncte în ierarhie iar una cu 3:2 și mai apoi tot cu 3:0 și 3:1 cele 3 întâlniri din barajul play-off al seriei vestice, de la Câmpia Turzii, așa încât se prezintă cu un bilanț imaculat la turneul de promovare de la Bacău, în care din cele 4 echipe calificate se vor alege în urma partidelor fiecare cu fiecare cele mai bune două clasate cu destinația A1.

Băcăuanii au înregistrat un eșec în actuala ediție, în derby-ul din etapa a III-a a turului seriei estice, 3:1 pentru Steaua la București pe 7 noiembrie 2015, dar au câștigat cu câte 3 puncte toate celelalte întâlniri, atât în sezonul regular cât și în barajul play-off, pe 8-10 aprilie, când înregistrau scoruri de 3:0 cu Rapid și CSM Suceava respectiv 3:1 cu steliștii.

Pentru CSU de Vest, acesta este așadar al cincilea turneu de promovare în elită în tot atâția ani calendaristici, începând cu primul, de succes, din 27-29 mai 2011, când pe atunci CS ”U” Timișoara se califica încă din primele două zile, cu 3:1 cu CSȘ2 UKRO Baia Mare și 3:0 cu Știința Bacău, cedând duminica gazdei CSU Galați, cu 3:0. Elevii lui Sorin Grădinaru reveneau atunci în elita voleiului masculin românesc, pentru un sezon, unicul petrecut la vârf în acest deceniu dar și mileniu.

În sezonul 2012/3, după retrogradare, timișorenii reveneau la Galați la un alt turneu de promovare, încheiat cu același deznodământ, cu ”U” ocupantă a locului 2 din două victorii, suficient pentru pasul spre elită, printr-un 3:1 pe 24 mai cu CSM Suceava și alt 3:1 în ziua finală, duminică 26 mai, cu Chimszed Cluj, intercalând eșecul cu 0:3 cu gazda Arcada Galați, ajunsă între timp, iată!, după 3 sezoane, pe podiumul din A1. Din nefericite motive financiare, bănățenii declinau însă în aceeași vară dreptul obținut pe teren de a participa la campionatul primei divizii, rămânând în schimb în A2 Vest, ceea ce le-a mai adus apoi prezențe pe rând la aceste turnee de promovare.

În 2014 la Caransebeș, unde timișorenii pierdeau pe rând cu 2:3 cu LMV Tricolorul Ploiești, 0:3 cu Steaua și 1:3 cu gazda CSVC Banatul, încheind astfel ultimii și cu un singur punct, pe când bucureștenii au promovat primii, cu 6 puncte, tot atâtea câte obținea și formația din Caraș Severin, câștigătoare a celui de-al doilea loc spre A1.

Și în 2015, la Ploiești, unde timișorenii, sub noua denumire CS Universitar Politehnica, au pierdut cu 0:3 calificarea încă din primele două zile, în fața lui CS U Cluj și a gazdei LMV Tricolorul, câștigând în duminica de 3 mai pentru clasarea pe locul 3, 3:2 cu CSM Suceava.

Cu alte cuvinte, 5 victorii și 7 înfrângeri la asemenea turnee de promovare pentru voleibaliștii de pe Bega, prezenți acum în Moldova sub noile însemne ale CSU de Vest, în urma preluării de anul trecut, la începutul actualului sezon.

Programul patrulaterului de la Bacău este următorul:

  • Vineri 13 mai: ora 15, Steaua – CSM Câmpia Turzii, ora 17: Știința Bacău – CSU de Vest Timișoara.
  • Sâmbătă 14 mai: ora 15, CSM Câmpia Turzii – CSU de Vest, ora 17, Știința Bacău – Steaua;
  • Duminică 15 mai: ora 10,30, Steaua – CSU de Vest Timișoara și apoi Știința Bacău – CSM Câmpia Turzii.

Băcăuanii, antrenați tot de Cornel Păduraru, au mai fost prezenți și ei la încă un turneu de promovare în ultimii ani, unicul la care nu se aliniau timișorenii, cel din 2012, cedând atunci cu 3:0 lui CSM Suceava și gazdei Phoenix Șimleu Silvaniei, câștigând în ultima zi cu 3:2 cu LPS CSȘ Bihorul, iar la ora actuală se înscriu ca și candidați la obținerea unui loc de calificare spre A1.

În acest context, jocul CSU de Vest – Steaua, de duminică dimineață, se anunță ca fiind hotărâtor pentru desemnarea celei de-a doua nou-promovate, bucureștenii fiind pregătiți de fostul lor jucător, Grigore.

Profesorul Sorin Grădinaru i-a convocat pe Reitmayer, Bădiceanu, Ungureanu, Moica, Schiesz –  cpt., Marius Roșu, Darlaczi, Bălulescu, Dincă, Damian, Vîrlan și Toma – libero, în vreme ce Balint și Unguraș au rămas acasă.

CSU de Vest a efectuat și un antrenament în ”Polivalenta” băcăuană, joi între orele 14 și 15,30, după ce ajungea miercuri seara cu autocarul în Moldova. Vom reveni pe seară, cu primele rezultate.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: