CSU de Vest Timișoara joacă promovarea în Divizia A1 la Bacău, în 13-15 mai

Dacă turneul patrulater de calificare în Divizia A1 de volei feminin va avea loc la Timișoara în perioada 6-8 mai, în schimb cel masculin se va derula o săptămână mai apoi, la Bacău, între 13 și 15 ale lunii viitoare.

Sistemul de desfășurare este același, cu jocuri fiecare cu fiecare între cele 4 formații calificate din patrulaterele play-off ale seriilor Divizia A2 Vest și Divizia A2 Est, Timișoara fiind unicul oraș care are reprezentare în ambele baraje, prin CS Universitar Politehnica și organizatoarea UVT Agroland la fete respectiv prin CSU de Vest la băieți.

CSU Politehnica Timișoara: a doua în A2 Vest

CSU de Vest Timișoara, la barajul de promovare băcăuan după locuri I în sezonul regular și la play-off

 

Gruparea masculină pregătită de Sorin Grădinaru și Sorin Schiesz va da piept peste 3 săptămâni în Moldova cu vechea sa cunoștință CSM Câmpia Turzii, de care a trecut de 3 ori în acest campionat, tur-retur și apoi în play-off-ul seriei vestice, dar și cu primele două clasate din A2 Est, și anume gazda CS Știința Bacău respectiv CSA Steaua.

De fapt, și băcăuanii ar fi cunoștințe ale bănățenilor, și tocmai de la un asemenea turneu de promovare, mai exact de la ultimul de pe urma căruia timișorenii și beneficiau ulterior în elită de dreptul adjudecat în teren de a accede în Divizia A1, prim eșalon. Se întâmpla în anul 2011, CS ”U” Timișoara obținând atunci biletele deja în cea de-a doua zi de concurs și tocmai grație unui 3:0 cu Știința Bacău, pe 28 mai, pe seturi la 22, 22 și 16, după ce în ziua inaugurală trecea cu 3:1 de UKRO Baia Mare.

Timișorenii promovau atunci în elită de pe locul 2, după gazdele gălățene dar în dauna băcăuanilor, doar pe 3 printr-un 3:1 cu maramureșenii, însă bănățenii au revenit după numai un sezon în A2 Vest, în absența sprijinului necesar pentru o adecvată abordare a nivelului valoric superior.

De-atunci, voleiul masculin timișorean a mai obținut încă o promovare în elită, elevii lui Grădinaru urcând tot de pe locul 2 și tot în urma gazdelor gălățene de la Arcada și din barajul din 2013, declinând însă apoi dreptul de participare în A1 din aceleași rațiuni legate de absența susținerii necesare, financiară, materială, logistică, organizatorică și nu în ultimul rând chiar și comunitară, afectivă și sufletească. Exista un dezinteres sfâșietor în jurul acelui colectiv.

Condamnați să ajungă an de an la barajul de promovare, timișorenii le-au mai jucat și pe cele din 2014 și 2015, cu mai puțin succes, încheind în urmă cu 2 ani pe 4 în patrulaterul de la Caransebeș, unde se întâlneau și cu una dintre oponentele întrecerii de luna viitoare, Steaua, iar anul trecut pe 3, cu o victorie în ziua finală, 3:2 cu CSU Suceava, la Ploiești.

Exact aceeași poveste pentru băcăuani la ultimul lor turneu la care au participat, în 2012 la Șimleu Silvaniei, unde s-au impus cu 3:2 și insuficient în ultima zi, contra celor de la LPS CSȘ Bihorul Oradea, care erau deja cu biletele de A1 în buzunar dar aveau să decline dreptul de participare precum timișorenii, un an mai apoi. Atunci promova gazda CS Phoenix, pe când moldavii încheiau ultimii, chiar și după suceveni.

Alta ar fi povestea însă acum, băcăuanii dând semnale că trag la promovare prin simpla opțiune de a organiza barajul, după ce câștigau sezonul regular cu o singură înfrângere din 10 apariții, față de cele două ale Stelei, dar și turneul play-off al grupei estice, cu succese pe linie, inclusiv cu 3:1 în fața bucureștenilor, în a doua zi de întreceri, după 0:1 la seturi, între alte victorii cu 3:0 cu Rapid și CSM Suceava.

Pentru timișoreni va fi așadar al cincilea turneu de promovare din mai 2011 încoace, adică în ultimii nici 5 ani, primele două fiind de succes iar ultimele două, nu. Setul decisiv…

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: