CSU Universitatea de Vest, la o minge de primul succes al sezonului, chiar la căderea cortinei: 2:3 cu Rapid. Al 30-lea eșec în 30 de jocuri, 24 cu 3:0, trei cu 3:2

Voleibaliștii ”universitari” ai Timișoarei au căutat să lase o cât mai bună impresie la ultima lor reprezentație pe prima scenă din sezonul 2021-2022 și totodată să smulgă întâiul succes la 30-a încercare, astăzi fiind cel mai aproape de victorie, la o minge, dar totuși învinși la limită cu 2:3 și pentru a treia oară în campionatul elitei Diviziei A1. Pe teren propriu, de către Rapid, în play-out-ul zonei 9-12, așa cum erau depășiți de puțin acasă și în retur de alți bucureșteni, de la CSU Știința.

Cât se poate de aproape de victorie au fost astăzi de la ora 14:30 galben-albaștrii de pe Bega în runda finală a grupei a III-a valorice în Divizia A1, acasă cu CS Rapid București – salvată de la retrogradare înainte de termen, dar ”lanterna roșie” din Banat a fost nevoită a se recunoaște învinsă și pentru a 30-a oară în sezonul 2021-2022, în care n-a cunoscut deloc gustul victoriei. 

Dimpotrivă, majoritatea insucceselor au fost înregistrate la zero, 0:3 în 24 dintre cele 30 de apariții, 18 dintre acestea în sezonul regular tur-retur, alte 4 în faza play-out 9-12 abia încheiată și încă două în preliminariile Cupei României. Mai rar s-a întâmplat ca ”studenții” universitari să smulgă câte un set, într-o zecime din totalul meciurilor jucate, 3 din 30 pierzându-le cu 1:3, iar la fel de rar au câștigat chiar două seturi într-o întâlnire, de fiecare dată în 2022, în retur, pe Bega cu ”universitarii” Științei capitalei și în aceeași săptămână la Cluj, duel pierdut de puțin.

Și mai aproape de victorie au fost astăzi timișorenii în etapa a 6-a și ultima din play-out, într-o dispută de orgoliu cu antepenultimii clasați, vișiniii, în fața cărora gazdele bănățene au răsturnat scorul la seturi, de la 0:1 la 2:1, și au fost la o minge de meci în setul 4, adjudecat totuși în prelungiri de giuleșteni, care au tranșat apoi strâns, aproape la limită, și setul decisiv, printr-o revenire de la 12:11 la 12:15, patru puncte finale adjudecate de vizitatorii de pe Dâmbovița.  

S-a încheiat 2:3 după 108 minute de joc efectiv, pe seturi 20:25, 25:19, 25:21, 26:28, 12:15, la finele celui de-al treilea sezon consecutiv al galben-albaștrilor timișoreni pe prima scenă a Diviziei A1. În 2020 încheiau pe zece un campionat scurtcircuitat de absurditățile ”stării de urgență” emanate sub pretextul ”pLandemiei”, sezon tras pe dreapta înainte de termen, bănățenii fiind atunci ultimii dintre cei care n-au aruncat vremelnic prosopul, pe fondul retragerii buzoienilor, iar anul trecut încheiau tot pe locul 10, penultimii însă, înaintea brașovenilor nou-promovați dar și retrogradați. De astă dată, în aprilie 2022, pe locul 12, ultimul, retrogradați binișor înainte de termen. 

O corvoadă pentru ”universitarii” de pe Bega, ciucă a bătăilor la un nivel valoric la care nu s-au putut nicidecum ridica. Nici măcar în play-out-ul zonei 9-12, la retrogradare, unde majoritatea înfrângerilor, 4 din 6, au fost cu 3:0. Timișorenii au fost devansați în a treia grupă valorică de CS Unirea Dej – a noua în ierarhia finală, CS Rapid – a zecea și CS ”U” Cluj, retrogradată de pe 11. ”Vișiniii” din Giulești se vor întări însă peste vară cu aproximativ un sextet și staff-ul tehnic al concitadinei Olimpia Titanii, a cincea în clasamentul ediției 2021/2 a Diviziei A1, prima așadar în grupa valorică 5-8, în care i-a devansat pe ex-vicecampionii din Zalău, pe CS Știința Explorări Baia Mare și CSU Știința București – a opta.

Au promovat în schimb în elită, reveniri peste ani, Academia de Volei Tomis Constanța și CSM Suceava, cluburi așadar din estul țării. 

La polul opus, în cursa pentru titlul pe țară și medaliile naționale în elita Divizia A1, campioana Arcada Galați și-a păstrat și de această dată laurii, urmată de dinamoviștii Bucureștiului – vicecampioni, în vreme ce duelul direct de la Craiova, SCM U – CSA Steaua, abordat de la egalitate de puncte în runda finală din play-off-ul 1-4, va decide câștigătoarea ”bronzului”. 

Una peste alta însă, nivelul valoric al voleiului masculin românesc este cum este, rămânând la standarde relativ modeste, necompetitiv la nivelul întrecerilor europene inter-cluburi, pe fondul importurilor de duzină, convenabile și forului federal în plan financiar, dar care îngreunează lansarea propriilor aspiranți autohtoni, minus de bază exacerbat în 2020 și 2021 de plecăciunile suflării la fileu în fața nejustificatelor, ilegalelor, injustelor și absurdelor impuneri restrictive sub pretextul mascaradei ”pLandemiei”, o farsă pentru naivi și neinițiați, ”normative” a căror încuviințare a mai coborât nițel ștacheta oricum nu prea înaltă a sportului în 6 din Carpați.    

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: