CSU UV Timișoara ia un set vicecampioanei Volei Municipal Zalău după ce le pierde oarecum strâns pe primele două

Revenire a voleiului timișorean pe scena primei divizii, la nici zece luni de zile după abandonul lui UVT Agroland de la fileul feminin, dar nu în competiția sexului frumos, ci în întrecerea masculină, în care ”universitarii” galben-albaștri și-au recâștigat locul printr-o promovare adjudecată pe teren, reconectarea la pulsul elitei având loc la puțin peste un an și jumătate de la retrogradarea din primăvara lui 2018. Iar CSU UVT a avut onoarea de a găzdui meciul uvertură al etapei I în noua ediție 2019-2020 a Diviziei A1, televizat de la ora 14 din sala ”Constantin Jude”, unde vicecampioana ACS Volei Municipal Zalău s-a impus cu set pierdut la finele unei dispute de factură modestă, sălăjenii pendulând între a nu mai prea forța și a se întrece în erori, exploatate până la capăt în setul 3 de bănățeni. Insuficient însă.

Un set smuls vicecampioanei naționale aidoma unei victorii pentru nou-promovații cu șansa a doua, care și-au atins obiectivul avut la debut, de a oferi o cât mai bună replică, răsplata venind sub forma unui bonus mai puțin sperat, un prim set câștigat, bucurie de care timișorenii n-aveau parte în primele 3 etape din urmă cu două toamne, la startul precedentei campanii în elita Diviziei A1.

Fără a știrbi din meritele gazdei outsider, o prestație plină de greșeli a uneia dintre reprezentantele României în CEV Volleyball Challenge Cup 2020, care a bifat deplasarea pe Bega dar nu și-a intrat în mână și ritm, fără a-și fi cristalizat reperele pe terenul sălii ”Constantin Jude” nici în cel de-al patrulea set în care s-a văzut nevoită să joace, dovadă și repetatele servicii irosite de elevii lui Bogdan Tănase.  

Inevitabilul s-a produs, victorie a albastru-galbenilor din Zalău, dar fără pic de strălucire, după o oră și 40 de minute de la începutul partidei, pe seturi 20:25, 21:25, 25:23 și 14:25. N-a fost atât riposta ”galbenilor” lui Sorin Schiesz, cât reacomodarea într-o notă suficientă a favoritei la cadrul oficial din campionat, gruparea ardeleană căutând să lase cât mai mult timp în teren cât mai multor componenți din alcătuire.

Un pas înainte pentru timișoreni față de precedentul meci direct din Banat din prima divizie, consumat mult mai rapid pe 13 ianuarie 2018, cu numai 45 de puncte cedate de sălăjeni, 0:3, pe seturi 17:25, 13:25, 15:25. 

Aproape de două ori mai multe în această după-amiază în contul ”universitarilor”, optzeci, suficiente oferite cu larghețe de vicecampioni, pe erori neforțate, o uvertură ternă și lipsită de consistență a noii stagiuni. 

Zălăuanii, care în noua ediție a cupelor europene vor demara contra lui Gentofte Volley în 16-imile de finală din decembrie ale fazei principale din Challenge Cup, se arătau inițial a-și lua rolul în serios, dominând prima parte a setului inaugural, fără însă a convinge și până la finele său, după 25 de minute de joc efectiv… 20:25.

Căpătând curaj, ”universitarii” aveau să câștige și mai multe puncte în cel de-al doilea set, 21:25, nu neapărat cu cele mai mari eforturi, greșelile survenind rapid și abundând de ambele părți ale fileului.

Setul trei a fost de departe și cel mai gustat de puținii spectatori din tribună grație izbânzii ”buturugii mici” de a rămâne în meci, prelungind disputa prin a-i surprinde pe sălăjeni, depășiți cu 25:23.

Deși s-au regrupat în măsura în care și abordau deplasarea, oaspeții n-au convins pe deplin nici în cel de-al patrulea set, și ultimul, asigurându-și victoria dar și toate punctele ierarhice puse în joc, fără însă a se scutura de inerția împănată cu erori ce le-a complicat traiectoria din seturile precedente… 14:25 după 18 minute de joc efectiv, cel mai scurt set. 

Cu tot cu un titular ”tricolor” la turneul final Euro 2019, centrul Andrei Spînu, dar și cu un tânăr lansat de voleiul timișorean, Ovidiu Darlaczi, precum și cu voleibaliști străini în efectiv, vizitatorii nu s-au întrebuințat prea serios și în orice caz n-au făcut mai mult decât să-și asigure victoria de 3 puncte, ba eventual mai puțin în planul spectacolului sportiv, fără alibiuri că startul din ”Constantin Jude” nu i-ar fi motivat suficient. Una peste alta, nu neapărat o bună propagandă voleiului masculin intern din elita seniorilor.

În plan individual, zece puncte reușite pentru ”galbenii” Timișoarei de Sergiu Călin și 6 de către Traian Gemănariu, în vreme ce Spînu a fost principalul realizator al învingătorilor.

Și urmează o altă partidă facilă pentru ACS Volei Municipal Zalău, acasă cu CSM Câmpia Turzii, pe când timișorenii se vor deplasa la finele săptămânii viitoare la Știința Explorări Baia Mare, după care vor primi pe Bega vizita campioanei naționale CSM Arcada Galați, într-o rundă a III-a în care sălăjenii vor juca la Dinamo.

Celelalte 4 partide ale etapei de debut, sâmbătă după-amiază, conform programului de pe coloana dreaptă, a clasamentelor. Runda a II-a va debuta vineri 18 octombrie cu întâlnirea CSM Arcada Galați – SCMU Craiova.

Prim-divizionara feminină a Banatului, CSM Lugoj, va juca sâmbătă de la ora 17 în etapa a II-a în deplasare la nou-promovata CS Medgidia. Clasamentul și programul, tot pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = cincizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Volei: