CSU UV Timișoara învinsă în Bănie de campioana cu timișoreanul Ovidiu Darlaczi autor a 9 puncte, Arcada Galați

Voleibaliștii Timișoarei au încheiat astăzi anul competițional în nota așteptărilor, imposibil altfel, cedând campioanei o singură dată învinsă în actuala ediție a Diviziei A1, CS Arcada Galați. Dar un timișorean l-a completat victorios fiind, Ovidiu Costin Darlaczi, crescut la CSȘ Bega, care a punctat de 9 ori pentru laureații de la Dunăre în meciul de la ora 15:30 din ”Polivalenta” Craiovei. 

Învingători în jocurile de vineri și sâmbătă ale turneului patrulater de campionat din Bănie, deținătorii titlului în Divizia A1 de volei masculin au avut cea mai facilă misiune pe hârtie în fața ”universitarilor” bănățeni depășiți cu 3:0 în ultimele două zile, deznodământ repetat în 62 de minute de joc efectiv al uverturii celei de-a treia runde de meciuri din Oltenia. 

Elevii lui Sergiu Stancu s-au detașat categoric, 25:18, 25:14, 25:19, șeptarul ex-timișorean Ovidiu Darlaczi – foto, în trecut medaliat juvenil cu aur pe plan național cu CSȘ Bega, izbutind 9 puncte dintre care trei din blocaj pentru favoriții gălățeni. Din efectivul cărora Mihajlo Stankovic și Alexandru Rață au reușit câte 13 puncte, românul și din 3 ași.

”Tricolor” al României la turnee finale ale Campionatului European U18/U19 și U19/U20 din perioada 2015-2018, tânărul Darlaczi, măsurând 2 metri, este component și al celei de-a cincea grupări de cupele europene din voleiul nostru, trecând pe rând de la Tomis la Tricolorul MVP Ploiești, CSA Steaua și ACS Volei Municipal Zalău, de unde a poposit la Dunăre.

Iar Arcada a jucat în CEV Champions League în urmă cu o lună, pe 12 noiembrie, în faza a II-a, premergătoare turului în curs al grupelor principale, pentru care campioana României însă nu s-a calificat, pierzând cu 0:3 acasă unicul meci cu polonezii de la Jastrzebski Wegiel antrenați de Luke Reynolds, pe seturi 18:25, 16:25, 17:25 în 71 de minute de joc efectiv.

Ceea ce pune într-o mai largă dar și elocventă perspectivă diferențele valorice existente nu doar între fruntașele Diviziei A1 și codașele întrecerii interne, ci și între cele mai bune reprezentante ale voleiului masculin intern și exponentele sportului la fileu internațional. Cu paranteza că formația din Wegiel nu s-a aliniat săptămâna aceasta la turneul I al Grupei C principale de la Berlin, cu cei din Ljubljana, Kazan și gazda Recycling Volleys, polonezii fiind prinși în capcana vânătorilor de rezultate ”pozitive” și ”cazuri”, și cu mențiunea că al doilea turneu e programat în Rusia în 9-11 februarie 2021.

Pe când campioana României și-a mai odihnit dintre componenți și a avut posibilitatea unei rotații ample, CSU UVT s-a limitat la un efectiv restrâns numeric, doar 10 voleibaliști disponibili în cel mai greu turneu avut în această toamnă de timișoreni, atât prin prisma calibrului oponentelor cât și al cifrei maxime de meciuri programate într-o reuniune, trei de vineri până duminică, Sergiu Rodina și căpitanul Sergiu Călin punctând cel mai adesea din lotul antrenorului-jucător Sorin Schiesz, de 13 respectiv 9 ori, cu câte 7 puncte în dreptul lui Micu și Vîrlan.  

Rezultatele zilei și clasamentul la zi în Divizia A1 masculin, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei (*sursa foto: cev.eu).

Un eșalon mai jos, în Divizia A2 Vest de volei feminin, în ultimul și unicul meci jucat duminică în sala ”Profesor Mircea Albu” din Timișoara în turneul de 3 zile cu 4 echipe, SCM U Craiova – ACS Volei Cristina Pîrv Turda 3:1 (25:19, 18:25, 25:15, 25:18), sportivele din Bănie încheind cu punctaj maxim reuniunea dar și turul. Tur al seriei vestice care a constat însă în numai 10 întâlniri…

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 1

 


Ultimele articole din categoria Volei: