CSU UV Timișoara, la un punct de propriul record negativ. ”Bronzul” de cupe europene SCMU Craiova, 3:0 cu 44 cedate

Voleibaliștii universitari de la CSU UV Timișoara au întâlnit în această după-amiază pentru al doilea weekend la rând o aspirantă la podiumul Diviziei A1, obținând un singur punct în plus pe terenul ocupantei locului 3 la finalul ediției trecute, SCMU Craiova, față de totalul de numai 43 adjudecate sâmbăta trecută acasă în dauna campioanei naționale CSM Arcada Galați, record negativ al întregului sezon. Cei din Bănie au avut nevoie de doar 56 de minute de joc efectiv pentru a câștiga ceea ce a fost al zecelea 3:0 din totalul de 17 partide disputate în noua ediție. 

Învingători cu 3:0 în Sala Polivalentă din Craiova în runda inaugurală a noului campionat în Divizia A1 de volei masculin, împotriva celor de la CS Știința Explorări Baia Mare, dar întinși binișor duminică pe același teren de nou-promovații de la SCM Gloria Buzău, pe care i-au depășit la limită în decisiv, 3:2, pe seturi 21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13, alb-albaștrii lui Dănuț Pascu au obținut astăzi de la ora 17:30 cea mai clară victorie din tur, în cadrul etapei a IV-a, trecând de nou-promovații timișoreni cu 25:12, 25:18, 25:14, în puțin peste o oră de la începerea partidei. 

Înfrângerile suferite de CSU UV Timișoara în ultimele două runde sunt și cele mai severe înregistrate în noua ediție 2019-2020 a elitei masculine la fileu, diferența valorică dintre ocupantele podiumului în sezonul trecut și nou-promovata de pe locul 2 la baraj fiind elocventă. Iar în vreme ce formațiile din Galați și Craiova vor tinde din nou la primele poziții, în duelurile directe cu Dinamo și vicecampioana din Zalău, în schimb galben-albaștrii lui Sorin Schiesz, scăpați din start de emoțiile retrogradării dat fiind numărul de doar zece prim-divizionare în actuala stagiune, vor căuta să evite ultima treaptă ierarhică.

Precum CSM Arcada Galați și CS Dinamo, alb-albaștrii Craiovei au semnat și al doilea succes cu 3:0, trei fiind deja eșecurile la zero ale bănățenilor, consecutive. 

Urmează însă și meciuri mai grele acasă luna aceasta pentru SCMU Craiova, peste două săptămâni cu CS Dinamo, în etapa a VI-a, iar pe 27 noiembrie în manșa a II-a din turul secund al rundelor de calificare din CEV Volleyball Challenge Cup 2020, retur la deplasarea de marți 12 noiembrie la Zwettl, pentru partida cu echipa austriacă Union Raiffeisen Waldviertel. Miza e dată de intrarea în 16-imile de finală ale fazei principale în a treia competiție inter-cluburi ca importanță a cupelor europene, în care câștigătoarea va primi în tur vizita cehilor de la Kladno Volejbal, tur al întrecerii în care va intra din oficiu și vicecampioana națională din Zalău, împotriva danezilor de la Gentofte Volley.

Croatul Filip Sestan a fost în această după-amiază principalul realizator de puncte pentru învingători, completat la acest capitol de Andrei Grigoraș și veteranul Laurențiu Lică. Și ceilalți voleibaliști străini ai craiovenilor au jucat contra oaspeților timișoreni, și anume sârbul de 29 de ani Igor Jovanovic, compatriotul său libero Neven Majstorovic și polonezul Stanislaw Wawrzynczyk. Din tabăra învinșilor, Traian Gemănariu a obținut cele mai multe puncte.

CSU UV Timișoara se pregătește acum de două meciuri consecutive acasă, săptămâna viitoare cu nou-promovata din Buzău, care a inaugurat etapa a IV-a prin a dispune ieri pe teren propriu cu 3:1 de CS Unirea Dej, iar peste două săptămâni cu CSM Câmpia Turzii, după care, la finalul lunii se va deplasa la CS Dinamo București, a patra la încheierea ediției trecute, după ce se clasa a doua după sezonul regular tur-retur.

Bănățenii vor mai juca anul acesta cu dinamoviștii și pe 21 decembrie, la încheierea sezonului de toamnă, dar în Cupa României, și la Timișoara, meci eliminatoriu din faza a II-a pentru pătrunderea în turneul Final4. Primele 4 clasate la încheierea campionatului trecut, plus băimărenii și ”universitarii” de pe Bega sunt calificați din oficiu în turul secund, doar două dispute preliminare având loc în faza I, Cluj – Dej și Buzău – Câmpia Turzii. Roșu-albii vor descinde pe malurile Begăi după ”dubla” acasă-deplasare din 11 și 19 decembrie cu Arkas Izmir, din 16-imile CEV Cup. Primii în focurile cupelor europene vor intra campionii de la CSM Arcada Galați, miercuri după-amiază acasă în turul 2 preliminar din Champions League, cu Vojvodina NS Seme, returul fiind programat în 13 noiembrie la Novi Sad.

Programul etapelor 4-5 și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă.

 

  

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: