CSU UV Timișoara pierde 0:3 acasă la încheierea returului

Voleibaliștii ”universitari” timișoreni au încheiat în această seară aparițiile în sezonul regular din Divizia A1 prin a pierde pe teren propriu într-un joc în devans din runda finală a returului cu 0:3 în fața grupării de podium CS Arcada Galați, care a trecut în actuala campanie din CEV Cup de toamna europeană, fiind eliminată luna trecută din optimile de finală.

O altă pleiadă de sportivi de peste hotare a descins și astăzi de la ora 17 la fileul desfășurat în calitate de gazdă organizatoare de CSU UV Timișoara în cadrul primei ligi masculine, jucători din Macedonia, Muntenegru sau Serbia dar și din Brazilia, Grecia ori Lituania compunând garnitura dunărenilor îndrumați de Neculai Harabagiu și Marian Apostu, aflați la cea de-a 16-a victorie din 22 de reprezentații.

Pentru galben-albaștrii bănățeni a fost în schimb ultima confruntare cu o favorită din prima grupă valorică, următoarele zece partide avându-le strict în cadrul fazei play-out, a locurilor 7-12, în compania echipelor de care sunt devansați în clasament.

Conform așteptărilor și calculelor hârtiei, timișorenii – foto n-au putut să evite și cel de-al optulea eșec cu 0:3 pe teren propriu, consemnat la finele a 71 de minute de joc efectiv, pe seturi 20:25, 15:25, 15:25, astfel încât au încheiat sezonul regular fără a fi smuls acasă nici un punct ierarhic în clasamentul Diviziei A1, în 11 partide găzduite.

Nici astăzi nu putea fi altfel, handicapul valoric față de deținătoarea la zi a bronzului național fiind insurmontabil pentru elevii și colegii lui Sorin Schiesz, rămași în palmares cu 3 seturi adjudecate pe teren propriu în sezonul regular, în înfrângerile cu 1:3 cu CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare, CS ”U” Cluj și CSA Steaua. De cealaltă parte, gălățenii promovați în elita A1 în anul 2013 vor căuta în play-off să-și îmbunătățească poziția consolidată în primăvara trecută prin menținerea pentru a doua ediție la rând pe locul 3, după ce luna trecută au părăsit CEV Cup în optimile de finală printr-un dublu eșec cu 0:3 și 2:3 acasă în fața celor de la Volley Ljubljana, izbutind inițial calificarea din 16-imi, la finele anului trecut.

De fapt, în turneul baraj de promovare găzduit de CS Arcada la Galați în mai 2013, pe lângă dunăreni, care au intrat cu punctaj maxim în prima ligă, dreptul de accedere în elită și l-au câștigat atunci de pe poziția secundă tocmai ”universitarii” de la CS U Timișoara, cu două victorii și un eșec în fața amfitrionilor, numai că diriguitorul clubului de pe Bega a decis declinarea dreptului de participare al galben-albaștrilor în eșalonul întâi. Gruparea masculină a Timișoarei nu mai avea de-atunci să reușească promovarea pe teren, dar, paradoxal, în vara trecută, a răspuns afirmativ la ”masa verde” ofertei FRV de a prelua poziția rămasă vacantă în A1 prin retragerea celor din Caransebeș.

Cu toate foarte bunele intenții și câștigul acumulat la capitolul experienței competiționale în Divizia A1 prin acceptul oferit forului federal, decizia conducătorilor administrativi ai clubului sportiv al Universității de Vest a pus într-o foarte delicată postură colectivul managerial și tehnic al formației precum și lotul de jucători, cu toții trebuind peste vară să se raporteze viitoarei provocări, care s-a dovedit deja a fi un pod puțin prea îndepărtat. Cu toate eforturile lui Sorin Grădinaru și Sorin Schiesz precum și ale voleibaliștilor din efectiv, CSU UV Timișoara n-a putut camufla handicapul valoric pe scena primei divizii, în fața unor echipe consacrate și consolidate, în care s-a investit ca atare, capitol la care cei de pe Bega s-au aliniat ca și legați de mâini și de picioare, într-o misiune imposibilă. Spre exemplu comparativ, la vremea promovării în elită a celor de la CS Arcada în mai 2013, gălățenii cu un lot oricum deja mai consistent încă de pe când atacau intrarea în Divizia A1 s-au fortificat cu atât mai mult în respectiva vară, conștienți de rigorile superioare ale primului eșalon, investiții care le-au permis să-și asigure locul 7 încă după prima campanie în liga I, prim pas spre pozițiile mai înalte dobândite ulterior.

În această lumină trebuie percepută traiectoria plată pe ultima treaptă a clasamentului a ”universitarilor” de pe Bega, în cont cu o singură victorie prin unicele seturi adjudecate în cele 11 deplasări, 1:3 la Baia Mare cu nou-promovata penultim clasată CSȘ2 CNE UKRO. Și totuși, dat fiind că au dovedit multă abnegație și voință în tentativele de a obține cât mai multe puncte set de set și meci de meci, indiferent de gabaritul oponenților, timișorenii rămân cu șansa lor de a smulge poate câteva seturi în plus, dacă nu chiar și victorii, în apropiatul mini-campionat tur-retur al grupei secunde valorice, programat sub forma a 10 etape cu începere din 3 martie și până în 10 aprilie.

Ultimele 4 jocuri ale etapei a 22-a se dispută sâmbătă, programul și clasamentul la zi fiind prezentate pe coloana datelor tehnice. Ca o mențiune, meciul de la Timișoara s-a disputat cu 5 zile în devans față de grosul rundei pentru a înlesni gălățenilor cuplarea deplasărilor la Craiova și în Banat, cea în Bănie derulându-se sâmbătă seară printr-un succes cu 1:3, într-o ”dublă” tur-retur cu oltenii inversată ca loc de disputare încă din sezonul de toamnă tot în aceeași idee benefică la ceas de februarie în ceea ce privește călătoriile în sud-vestul țării.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Volei: