CSU UV Timișoara pierde în prelungiri setul inaugural pe terenul câștigătoarei Cupei României din careul fruntaș

Nici o echipă vizitatoare n-a smuls măcar un set în noul campionat pe terenul câștigătoarei la zi a Cupei României, CS Dinamo București, la fileul căreia s-au înclinat la zero în precedentele ieșiri și campioana și vicecampioana națională din Galați respectiv Zalău, ceea ce nu i-a împiedicat astăzi de la amiază pe ”universitarii” nou-promovați de pe Bega să-i întindă cât se poate de mult pe favoriții din capitală, răzbind în setul inaugural după aproape o jumătate de oră de joc, în prelungiri, cu 28:26. CSU UV Timișoara și-a vândut pielea pe cât de scump a putut și în seturile următoare, fără a împiedica însă în cele din urmă un același 3:0. 

Curajoasă replică oferită astăzi de la ora 12 de tinerii elevi ai lui Sorin Schiesz pe terenul bucureștenilor reprezentanți ai Diviziei A1 de volei masculin în CEV Cup – Men, a doua competiție ca importanță a cupelor europene inter-cluburi, în care cei din capitală vor juca pe teren propriu pe 11 decembrie în manșa I a 16-imilor de finală, cu Arkas Izmir.

Liberi în weekend-ul trecut, de pauză competițională în campionatul elitei masculine, nou-promovații galben-albaștri au fost la un pas de a conduce la seturi în meciul inaugural de astăzi al etapei a VII-a din turul sezonului regular, cedând în prelungiri pe terenul pe care toate vizitatoarele au pierdut cu 3:0 în actuala ediție a primului eșalon, atât CS ”U” Cluj cât și campioana CSM Arcada Galați respectiv vicecampioana națională din Zalău.

CS Dinamo s-a impus în cele din urmă cu 28:26, după 27 de minute de joc efectiv, emoții acasă pentru gazdele din careul fruntaș al ierarhiei elitei, bucureșteni învinși în premieră doar runda trecută, cu 3:0 la Craiova. Cei de pe Dâmbovița au câștigat cel mai clar setul secund, 25:16 în 21 de minute de joc efectiv, adjudecându-și-l și pe ultimul, în care CSU UVT a condus dar a și egalat de câte două ori, insuficient însă pentru a evita implacabilul… 25:19 și 3:0 în 70 de minute de joc efectiv. În cursul cărora dinemovistul Munoz s-a remarcat ca principal marcator al întâlnirii.

Iar de la cea de campionat, la cea din Cupa României, CSU UVT jucând și mâine tot de la ora 12, așadar de Ziua Națională, tot pe terenul dinamovist, în meciul eliminatoriu în manșă unică pentru pătrunderea în turneul Final4 al competiției eliminatorii, ”careu” adjudecat în precedenta ediție tocmai de roșu-albii din capitală. Ulterior, sâmbăta viitoare, ultima apariție acasă din campionat în anul 2019, cu CS ”U” Cluj, urmată de deplasarea finală din tur dar și din sezonul de toamnă, la Dej. Reluarea campionatului, la startul returului în ”A1”, pe 11 ianuarie la Zalău.

Dar mai întâi, a doua manșă a ”dublei” campionat-Cupă dintre CS Dinamo și CSU UV Timișoara, pe 1 decembrie. În celelalte sferturi de finală, SCMU Craiova – SCM Gloria Buzău, Unirea Dej – CSM Arcada Galați și Steaua – Volei Municipal Zalău.

Programul etapelor 7-8 în Divizia A1 masculină, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: