CSU UVT câștigă cu 3:0 primul meci acasă după un an

Un an de zile a trecut de la ultimul meci oficial în Timișoara în prima ligă de volei masculin, pe-atunci nou-promovata CSU UVT pierzând cu 0:3 cu CS Unirea Dej sâmbătă 29 februarie 2020, și iată că galben-albaștrii au avut în sfârșit ocazia să joace din nou acasă în Divizia A1, astăzi de la ora 17, la startul celui de-al treilea turneu al returului în campionatul la elită, prim turneu găzduit în ediția 2020-2021 în capitala Banatului. Iar penultimii clasați n-au ratat prilejul de a se impune la scor în dauna codașei CSU Brașov.

Anul trecut, cedând acasă la sfârșit de februarie dar și al returului, voleibaliștii de pe Bega urmau a aborda faza play-out a locurilor 7-10 de pe ultima poziție, numai că un singur meci au mai apucat ”universitarii” să joace în faza pe grupe valorice a sezonului anterior al Diviziei A1 de volei, ediție întreruptă imediat mai apoi, ”lanterna roșie” egalând atunci la seturi sub Feleac dar pierzând cu 3:1 la CS ”U” Cluj. Era în primul weekend din martie, în 2020, iar ceea ce a urmat, știm cu toții… 

În ultima zi a anului bisect, 29 februarie 2020, timișorenii se înclinau acasă în fața lui CS Unirea Dej, confortabil pătrunsă de pe locul 5 în play-off, ardeleni triumfători cu 19:25, 22:25, 22:25, 0:3 în 67 de minute de joc efectiv.

Anul acesta, timișorenii sunt penultimii iar astăzi au debutat cu succes în primul turneu găzduit în campania în curs, 25:15, 25:18, 25:18, cât se poate de clar, 3:0 în 66 de minute de joc efectiv, codașa CSU Brașov recunoscându-se învinsă în meciul de la ora 17 din sala Universității de Vest din Timișoara de pe strada Popa Șapcă.

Iar turneul triunghiular va continua în sala de sport din Zona Oituz și sâmbătă de la ora 12, cu jocul CSU Brașov – CS Unirea Dej, gazdele revenind pe teren duminică de la 12, CSU UVT în fața favoritei CS Unirea Dej, în cursa pentru locul 6 cu ”colega” din același județ, CS ”U” Cluj.

Galben-albaștrii pot savura până atunci un succes confortabil, Robert Vârlan și Sergiu Călin reușind astăzi cele mai multe puncte dintre elevii lui Sorin Schiesz, 17 respectiv 14, completați mai ales de Micu și Rodina, cu 11 respectiv zece.

În celălalt meci al zilei, televizat, CS Dinamo București a răsturnat scorul în fața campioanei Arcada Galați, 3:2 de la 1:2 la seturi, cei din capitală egalând după prelungiri, 26:24, și tranșându-l pe cel decisiv cu 15:9.

Ierarhia actualizată și programul meciurilor din weekend în A1 la masculin, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: