CSU Vest cedează gazdei CSȘ2 Baia Mare și rămâne cu șansa a 3-a înaintea ultimei runde

Întorsătură de situație în turneul de promovare al Diviziei A2 de volei masculin, voleibaliștii timișoreni fiind întrecuți fără a mai acumula nici un punct în clasament de cei pe care-i depășeau la Zalău cu 3:0 pe 2 mai în ziua a doua a patrulaterului play-off în Seria A2 Vest, actualmente gazdele de la CSȘ 2 Baia Mare.

Maramureșenii și-au valorificat astăzi avantajul terenului propriu în ziua a doua a turneului de promovare în elita voleiului masculin, 3:1 cu CSU Vest Timișoara, gazdele din nordul țării luând astfel o serioasă opțiune la accederea în Divizia A1 de pe poziția secundă în patrulaterul ce urmează a se încheia mâine după prânz.

CSȘ 2 Baia Mare a câștigat primele două seturi la 17 și 19, după care timișorenii au redus din handicap prin a câștiga setul 3 cu 19:24 și s-au apropiat de adjudecarea celui de-al patrulea, însă au cedat un avantaj de 22:19, pierzând partida cu 24:26, după o sută de minute de joc efectiv.

Pierzători ieri în întâlnirea inaugurală a turneului de promovare, 1:3 cu favorita CS Dinamo București, băimărenii s-au reabilitat și pot intra în elită dacă vor repeta figura de astăzi și împotriva sucevenilor de pe ultima poziție și fără set adjudecat, depășiți și astăzi tot cu 3:0, de alb-roșii din capitală.

Astăzi s-a repetat practic scenariul din etapa a V-a în sezonul regulat, din noiembrie 2016, când CSȘ 2 Baia Mare dispunea acasă de CSU Vest Timișoara cu 3:1 tot după ce bănățenii reduceau din handicap, scorul pe seturi fiind atunci 25:18, 25:22, 20:25, 25:19, nu foarte diferit de cel înregistrat în întâlnirea de la ora 17. Ulterior, în returul de la Timișoara și în barajul play-off de la Zalău, de la începutul lunii, turneu la finalul căruia cei de pe Bega, urmați de maramureșeni, pătrundeau în patrulaterul actual, ”universitarii” bănățeni se impuneau cu 3:2 respectiv 3:0, dând senzația că ar tranșa la o adică un alt duel direct cu ”pepiniera” din Baia Mare. Învingătoare însă din nou pe propriul teren…

Mâine, duminică 21 mai, de la ora 11, CSU Vest întâlnește liderul CS Dinamo București, iar de la ora 13 CSȘ 2 Baia Mare primește replica lui CSM Suceava. Timișorenii au întâmpinat în această după-amiază probleme de efectiv dar și probleme medicale, rămânând de văzut cum s-ar putea descurca în aceste condiții în fața favoritei. Este așadar posibil ca voleiul masculin băimărean să se alinieze din toamnă cu două garnituri în elita A1.

Clasamentul înaintea etapei finale de duminică este: 1. CS Dinamo 2 2 0 0 0 6:0 6 puncte, 2. CSU Vest Timișoara 2 1 0 0 1 4:3 3p / 3. CSȘ 2 Baia Mare 2 1 0 0 1 4:4 3p, 4. CSM Suceava 2 0 0 0 2 0:6 0.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = trei

 


Ultimele articole din categoria Volei: