CSU Vest Timișoara, start perfect în turneul de promovare în A1

Voleibaliștii secund-divizionari de la CSU de Vest au câștigat la zero prima partidă avută în turneul patrulater de promovare în elita A1, dispunând vineri seară de secund clasata după sezonul regulat și faza play-off în seria estică din A2, CSM Suceava.

facebook.com/CSU-UVT-Timișoara-Volei

CSU de Vest Timișoara a învins cu 3:0 în cea de-a doua întâlnire programată astăzi în reuniunea inaugurală a barajului de promovare în Divizia A1, ce se desfășoară cu câte două partide pe zi până duminică la Baia Mare, trecând cu 25:17, 25:17, 25:18 de oponenții din Suceava.

Cu profesorul Sorin Grădinaru pe banca tehnică, universitarii au cucerit fără set cedat toate cele 3 puncte la capătul a 74 de minute de joc efectiv, în partida începută vineri la ora 19,15 în Maramureș, după ce gazdele și dinamoviștii bucureșteni inaugurau turneul de promovare din Divizia A2.

Sucevenii au început mai bine setul 2, conducând cu 2:6, și au luat avans și în cel de-al treilea, 8:12, dar cu aceste excepții bănățenii au controlat disputa din etapa inaugurală a barajului de intrare în elită, al șaselea turneu de acest gen disputat de universitarii de pe Bega din 2011 încoace.

”Băieții au fost montați, au jucat ca o echipă”, a spus după victorie directorul tehnic Grădinaru, timișorenii impunându-se în alcătuirea Unguraș, Darlaczi, Damian, Reitmayer, Călin (Schiesz), Moica, și Toma ca libero, în vreme ce Bădiceanu, Bălulescu, Dincă și Ungureanu au rămas pe margine, ultimul cu semne de întrebare în privința buletinului medical. De reamintit că CSU UVT încheia a doua sezonul regulat în seria vestică dar câștiga pe linie patrulaterul play-off al Diviziei A2 Vest, cu 3 victorii la Zalău, luna aceasta.

Cum favorita la promovare CS Dinamo București a dispus în debutul de la ora 17 de gazda CSȘ 2 CNE Baia Mare, scor 3:1, pe seturi 25:18, 17:25, 25:15, 25:20, întâlnirea de sâmbătă de la ora 17, prima a zilei, dintre maramureșeni și CSU de Vest, devine decisivă pentru prinderea celui de-al doilea loc de accedere în elita Divizia A1. Iar cu o victorie chiar și la limită, 3:2 cu două puncte ierarhice, timișorenii ar fi virtual promovați în elită chiar de sâmbătă seară, indiferent de rezultatul de duminică de la ora 11, în deschiderea zilei finale, contra bucureștenilor.

Momentan, CSU de Vest este lider după etapa I, fiind la fel de aproape de promovare precum în 2011 și 2013, când o și obținea, de fiecare dată la Galați. Ulterior, când n-au mai prins locul secund de accedere în A1, timișorenii au pierdut în ziua inaugurală a patrulaterelor, cu 2:3 în fața ploieștenilor în 2014 la Caransebeș, cu 0:3 în fața clujenilor în 2015 la Ploiești și cu 1:3 în fața gazdei CS Știința anul trecut la Bacău. În schimb, când s-au impus în prima zi de întreceri, bănățenii au și cucerit locul secund, de promovare, de fiecare dată la Dunăre, cu 3:1 la debut în dauna lui CSȘ 2 UKRO Baia Mare în 27 mai 2011 și cu 3:1 împotriva… sucevenilor în 2013.

Va avea oare voleiul timișean începând de mâine chiar trei cluburi prim-divizionare, dintre care două din Timișoara? Și va rezulta o dublă promovare de pe malurile Begăi în elita A1 în mai 2017, după triumful celor de la UVT Agroland pe teren propriu?

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: