Cu încă un 3:0, CSM Lugoj urcă pe locul 6, ocupat în sezonul trecut. Codașa CSU UV Timișoara ratează o rară șansă de a smulge primul punct în A1

Prim-divizionarele timișene CSM Lugoj și CSU UV Timișoara au jucat sâmbătă seară penultimul respectiv ultimul meci acasă din sezonul de toamnă, voleibalistele dovedind printr-un nou 3:0 victorios pe teren propriu, într-un duel al vecinelor de clasament pe pozițiile 7-8, că își pot păstra și în această ediție locul 6, cucerit în cea anterioară, pe când ”universitarii” galben-albaștri n-au izbutit într-o foarte rară oportunitate de a smulge primul punct ierarhic în dauna antepenultimilor clasați ceea ce reușeau chiar la finele turului precedentei participări în A1, în 2011, împotriva acelorași oponenți de la CS ”U” Cluj.

Lugojencele au tras aseară cortina peste cea de-a doua etapă din turul Diviziei A1 de volei feminin cu victorii pe linie cu 3:0, CSM urcând astfel pe locul 6, adjudecat după sezonul regular anterior iar apoi și în urma fazei play-off a primei grupe valorice din 2016/7.

Formația pregătită de Valerijan Luka a dovedit că și-a conservat plusul dobândit în campania anterioară în raport cu CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș, de care a dispus în partida de la ora 18,30 din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu cu 3:0, pe seturi 25:23, 25:18, 25:17, la sfârșitul etapei a IX-a și implicit a turului de campionat, încheiat de bănățence cu zece puncte, la 5 în urma nou-promovatei UVT Agroland, de care sunt devansate în ierarhie cu o poziție.

Câștigătoare cu 3:0 pe teren propriu și în urmă cu 4 săptămâni, cu nou-promovata CS ”U” NTT Data Cluj, dar o rundă mai apoi și la Iași, cu Penicilina, CSM Lugoj a dispus așadar în tur fără a ceda nici un set de ultimele 3 clasate, duelul cu vecina de ierarhie din campania anterioară dar și din cea în curs, CS Dinamo, încheindu-se cu 3:2 pentru bucureștence, în capitală.

Voleibalistele de pe Timiș au triumfat după 72 de minute de joc efectiv, izbutind să treacă pentru al doilea sezon consecutiv cu 3:0 la Lugoj de medicinistele târg-mureșence, depășite de aceeași manieră și pe 30 noiembrie 2016.

CSM Lugoj va avea reprezentația finală din 2017 tot pe teren propriu, sâmbăta viitoare, la începerea returului, cu campioana CSM Volei-Alba Blaj, urmând a începe anul 2018 printr-o deplasare la Bacău pe 13 ianuarie, urmată de returul la Târgoviște al sferturilor Cupei României și de un prim meci acasă, cu timișorencele de la UVT Agroland, în jur de 20 ianuarie.

Victorie la fileul feminin pe malurile Timișului, un nou eșec la cel masculin pe malurile Begăi. ”Universitarii” de la CSU UV au demarat returului sezonului regular în A1 în nota parcursului din tur, adică fără a sparge gheața pe rubrica punctelor acumulate în clasament, cu un copleșitor zero în dreptul reprezentantei Banatului în elita băieților.

În urmă cu 6 sezoane, la precedenta participare a galben-albaștrilor în Divizia A1, pe atunci sub însemnele grupării CS Universitatea, timișorenii se confruntau cu aceleași dificultăți de a face față nivelului valoric al elitei, pierzând cu 3:0 în primele 6 etape, după care au câștigat câte un set în următoarele 3 înfrângeri iar în runda a XI-a, la încheierea turului dar și a sezonului de toamnă, și-au adjudecat chiar și primul punct în clasament, înclinându-se la limită, cu 3:2 de la 0:2, la Cluj, în fața universitarilor alb-negri.

Anul acesta, un tur început printr-un sever eșec cu 3:0 la Cluj le-a adus timișorenilor un singur set în cont, smuls acasă nou-promovatei CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare, cel de-al doilea fiind adjudecat sâmbătă seară la startul returului, 1:3 în sala UVT din strada Oituz, în revanșa cu universitarii de sub Feleac.

Prin prisma clasamentului, partida acasă cu ardelenii constituia poate cea mai bună ultimă șansă a timișorenilor de a sparge gheața în campania în curs, dat fiind că alb-negrii clujeni sunt antepenultimii în ierarhie, însă vizitatoarea de sub Feleac a fost unica învingătoare din etapa a XII-a dintre formațiile de la polul inferior, CS Unirea Dej, Știința Explorări și CSȘ 2 CNE UKRO, ambele din Baia Mare, pierzând în weekend cu 3:0.

Pe Bega a fost 1:3, oaspeții câștigând primele două seturi cu 16:25 și 17:25, după care CSU UV Timișoara a rămas în meci, reducând din handicap, 25:21 în setul trei. Revirimentul n-a fost complet, CS ”U” Cluj redresându-se după mijlocul celui de-al patrulea set, pe care l-a câștigat cu 21:25, 1:3 în 98 de minute de joc efectiv.

CSU UV Timișoara a condus și cu 3 puncte în prima jumătate a ultimului set, în speranța egalării situației, pe când clujenii cel mult au egalat și pentru a patra oară, la scorul de 12:12, însă elevii și colegii lui Sorin Schiesz n-au izbutit să mențină cadența necesară legării a două seturi victorioase, cedând pasul de la 16:14 la 16:17, când vizitatorii preluau în premieră conducerea, după care s-au desprins decisiv de la 19:19 la 19:22.

Ratând de puțin șansa cuceririi unui prim punct, timișorenii detașați drept codași abordează din rolul de outsider deplasarea finală din 2017, în weekend, la București, în fief-ul lui CSM, după care cea de-a treia rundă din retur o vor disputa în jur de 13 ianuarie 2018, acasă cu campioana din Zalău.

Cu statutul de invitați în elită pentru preluarea locului lăsat vacant prin retragerea peste vară a celor din Caransebeș, voleibaliștii și staff-ul tehnic de la CSU UV au fost aruncați de diriguitorii administrativi ai clubului în ape adânci fără colacul de salvare, într-o zbatere fără sorți de izbândă în sezonul regular, o portiță de scăpare rămânând întredeschisă în play-out.

Rezultatele etapei în Divizia A1, clasamentele la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Volei: