Cupa CSM Lugoj, la a IX-a ediție: programul

În urmă cu două ediții, cât încă Divizia A1 de volei feminin deținea 12 cluburi participante, cam pe-acum, la mijloc de octombrie, pornea la drum campionatul primei ligi, rămas însă cu zece protagoniste pentru al doilea sezon la rând și programat a începe spre finele lunii, peste două săptămâni. Până atunci, încă un prilej de testare pentru prim-divizionare, două întâlnindu-se duminică, în căderea de cortină peste cea de-a IX-a ediție a ”Cupei C.S.M. Lugoj” la fileul fetelor.

După ce a câștigat două dintre cele 3 meciuri jucate în cadrul ”Cupei Timișoara 2018” în urmă cu nici două săptămâni și a trecut din nou de UVT Agroland Timișoara și sâmbătă la ”Cupa Blajului”, cu același 3:1, pe seturi 26:24, 25:21, 17:25, 25:9, într-un triunghiular în Ardeal în care prim-divizionarele bănățene au fost depășite cu 4:0 de gazda CSM Volei-Alba, în dueluri derulate în 4 seturi conform convenției între cluburi, CSM Lugoj preia începând de vineri seară rolul de gazdă al unui tradițional turneu internaţional de volei feminin, dotat cuCupa C.S.M. Lugoj”, și ajuns la cea de-a IX-a ediţie.

De tradiție sunt și cele patru grupări sportive din România, Bulgaria şi Serbia care pot fi urmărite la sfârşitul săptămânii în Sala Sporturilor ”Ion Kunst Ghermănescu” din Lugoj, în premieră absolută pe malurile Timișului descinzând VK Beroe Stara Zagora, ocupantă a locului trei în campionatul Bulgariei, a cărei reprezentativă de seniori continuă zilele acestea cursa la turneul final al Campionatului Mondial de volei feminin din Japonia, respectiv prim-divizionara sârbă OK Crvena Zvezda, din Beograd, precum și Universitatea NTT Data Cluj, promovată în 2017 în ”A1”, şi gazda Clubul Sportiv Municipal Lugoj, a șasea în ediția trecută a elitei și vicecampioană balcanică în vară. 

Iar turneul va fi onorat și de prezența lui Vladimir Grbic, simbol al sportului sârbesc, căpitan al campioanei olimpice Yugoslavia la ediția din anul 2000 a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai valoros voleibalist din istoria sportivă a vecinilor noştri.

CSM Lugoj va începe campionatul sâmbătă 27 octombrie, în deplasare la Bacău, având în programul toamnei strict doar cele 9 meciuri ale turului sezonului regular, inclusiv până în 15 decembrie și cu o etapă intermediară pe parcurs, a patra, pentru timișence în capitală la CSM, iar startul în Cupa României îl va lua, atipic, abia după anul nou, pe 16 ianuarie 2019, calificată fiind din oficiu în faza a II-a, coincizând cu sferturile într-un unic meci pe teren propriu cu CS Știința Bacău, decisiv și nimic mai mult pentru calificarea în turneul final al întrecerii interne numărul 2, Final4.

În pregătirea startului în Divizia A1, patrulaterul din weekend, în cadrul căruia, în cea de-a doua zi, sâmbătă, între jocuri, va avea loc prezentarea oficială a lotului cu care CSM Lugoj va participa în elita feminină în noua ediție 2018-2019.

Programul turneului:

vineri, 12 octombrie

17,00: U NTT Data Cluj – OK Crvena Zvezda

19,00: VK Beroe Stara Zagora – CSM Lugoj

sâmbătă, 13 octombrie

17,00: VK Beroe Stara Zagora – U NTT Data Cluj

19,30: prezentarea lotului CSM Lugoj

20,00: CSM Lugoj – OK Crvena Zvezda

duminică, 14 octombrie

10,30: VK Beroe Stara Zagora – OK Crvena Zvezda

12,30: CSM Lugoj – U NTT Data Cluj

14,00: festivitatea de premiere.

Sâmbătă joacă și echipa secundă a clubului lugojean CSM, în etapa a II-a din Divizia A2 Vest, în deplasare la Timișoara, cu ”violetele” de la CSU Politehnica.

Programul rundelor, pe coloana clasamentelor secțiunii Volei. Iar în curând, noutăți și despre viitoarea ediție a Campionatului Municipal Timișoara de volei pentru amatori.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: