„Cupa Tineretului”, cu 11 echipe din 6 centre, un succes în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”. Iar CSŞ Lugoj I, prima la ambele categorii

Sezonul Diviziei A1 abia s-a încheiat, săptămâna trecută, dar în sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj sportul la fileu a rămas de actualitate datorită bunului obicei al „pepinierei” din secţia de profil a Clubului Sportiv Şcolar local de a organiza cu regularitate competiţii la nivel juvenil. Ultima, „Cupa Tineretului”…

Organizată pe două categorii de vârstă, Speranţe respectiv Cadeţi, întrecerea a reunit 11 echipe din şase centre voleibalistice din această parte a ţării, mai exact Caransebeş, Deva, Lipova, Timişoara şi Lugoj, dar şi Cluj-Napoca, oaspeţii de sub Feleac declarându-se de fapt încântaţi de reuşita competiţiei, în condiţiile în care turneul s-a disputat şnur pe două terenuri în paralel, vreme de mai bine de 10 ore.

„Cupa Tineretului”, aflată la prima sa ediţie, şi care se doreşte a deveni şi aceasta o tradiţie, va puncta fiecare început de mai, întregind seria competiţiilor de profil organizate de CSŞ Lugoj, mai mult decât binevenite pentru a plomba calendarul juvenil al Federaţiei Române de Volei. Astfel, după „Cupa de Iarnă”, fostă „Cupa Moş Crăciun”, organizată înaintea cumpenei între ani, şi „Cupa Mărţişorului”, din luna martie, ambele la grupele de vârstă minivolei şi „speranţe”, „Cupa Tineretului” va avea caracterul său distinct, rezervată fiind şi categoriei Cadeţi.

CSŞ Lugoj şi-a tras partea leului, adjudecându-şi întrecerea atât la speranţe cât şi la cadeţi, prin prima sa garnitură, la grupa de vârstă mai mare sub îndrumarea lui Carmen Todros iar la „Speranţe” cu Dorin Horvath la timonă. În ierarhia la Cadeţi, voleibalistele de pe malurile Timişului au fost urmate de CSŞ Bega Timişoara, LPS Cluj-Napoca, CSŞ Lugoj II (antrenor Ioan Cioloca) şi CSŞ Deva, pe când la Speranţe celelalte 5 locuri au fost ocupate de LPS Cluj Napoca, CSŞ Lugoj II (tot cu Dorin Horvath la cârmă), CSŞ Cetate Deva, CSŞ Caransebeş şi Şoimii Lipova.

Partidele s-au disputat după sistemul cel mai bun din 3 seturi iar apropo de conceptul şi logistica turneului profesoara Honorina Borojni, de la LPS Cluj Napoca, a comparat organizarea de la „Cupa Tineretului” cu o întrecere similară la care ardelencele au participat în Olanda.

Iar luna viitoare va urma pe malurile Timişului „Cupa CSŞ Lugoj” la volei de plajă, rezervată speranţelor şi cadetelor, care va reuni în 9 iunie grupări din zona de vest a ţării, partidele acestei a VII-a ediţii urmând a se disputa în echipe de câte două sportive.

Voleiul feminin lugojean o fi intrat în pauza competiţională estivală dar în orice caz nu doarme…

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: