Dan Mihai Jitaru, despre tinerele timișorence reprezentând România: ”Există promisiuni certe că pentru Tokyo 2020 vor crește valoric!”

Plouă și miroase de-a binelea a toamnă, ceea ce ne duce déjà cu gândul la jocurile de sală, dar cât suntem încă în ultima zi de vară calendaristică, între finala Mondialului masculin, disputată aseară la Katowice, și startul celui feminin, programat mâine în Italia, să mai lăsăm totuși soarele voleiului de plajă să inunde acest prag între anotimpuri, prin vorbele antrenorului timișorean Dan Mihai Jitaru, selecționer coordonator al reprezentativelor României de beach-volley…

”În luna septembrie am avut două competiții internaționale: Campionatul European U20, de la Cesenatico, în Italia, și Cupa Continentală de Seniori, din Malta. În Italia am deplasat o singură echipă în competiția feminină, Melniciuc Adriana și Ordean Ioana, deoarece băieții, Vîrlan Robert și Nan Bogdan, deși înscriși, din cauza lipsei punctelor țării, nu am reușit intrarea în grupele competiției. Acest fapt este datorat în primul rând absenței echipelor românești din această competiție, Campionatul European sub 20 de ani, în anii trecuți. Campioanele noastre nu au reușit să treacă de grupa formată din Austria, medaliată cu argint la această competiție, Croația, cărora le-au luat primul set, și Spania, ocupantă a locului 9. Fetele noastre au 17 ani!”, a explicat Dan Mihai Jitaru.

Cât despre cealaltă întrecere, Cupa Continentală de seniori din Malta, fază de calificări la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, din 2016, ”lotul feminin compus din Melniciuc și Ordean respectiv Galiț Beatrice și Ungureanu Adelina, componente ale CSM Timișoara pentru voleiul de plajă și ACS Agroland pentru cel de sală, au ocupat poziția a treia, trecând de Bosnia și Herțegovina și Malta și cedând calificarea în semifinală cu Turcia, câștigătoare a competiției. Pe locul secund s-a clasat Letonia. Datorită diferenței de vârstă dar și cu un minus la experiența competițională, fetele noastre de numai 14, 17 și 19 ani au pus punct aici cursei pentru această ediție de Jocuri Olimpice de vară, cu promisiuni certe că pentru Tokyo 2020 vor crește valoric!”

Pe lângă tinerele ”tricolore”, ”în competiția masculină, Moisă Abrudan și Holhoș Adrian respectiv Mascovits Marius și Todoran Daniel, campionii noștri, au reușit clasarea pe locul secund, pierzând doar finala cu Israelul și ducând astfel România și în faza semifinală, ce va avea loc anul viitor”.

Iar pentru că am pomenit de voleiul de sală și ACS Agroland, două dintre cele 7 componente ale seriei vestice din Divizia A2 de volei feminin sunt de pe malurile Begăi, noua formație antrenată de Dan Mihai Jitaru urmând a se lansa în competiția divizionară cu ocazia primei etape din 18 octombrie, în deplasare la ”satelitul” prim-divizionarei CSU CNUE Medicina Târgu Mureș, iar concitadina CS Universitatea Timișoara la Oradea, cu CSM. Programul complet al rundei inaugurale, în rubrica de clasamente și etape de pe coloana dreaptă a secțiunii Volei.

Altfel, despre finala Campionatului Mondial de volei masculin sub egida FIVB, disputată aseară în Polonia, în rubrica Telex INTERNAȚIONAL, din prima pagină a Sporttim: http://sporttim.ro/volei/acasa-polonia-detroneaza-brazilia-in-finala-mondialului-de-volei-baieti  

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: