Debutul stagional, în Cupa României: Penicilina Iaşi – CSM Lugoj 1:3

CSM Lugoj, pe 2 la Cupa Balcanică din sala "Ioan Kunst Ghermănescu", a învins după numai 6 zile în debutul oficial intern pe 2013-2014

CSM Lugoj a căutat astăzi de la ora 11, în primul joc oficial al stagiunii interne, să-şi apropie încă din prima manşă calificarea în sferturile de finală ale Cupei României la volei feminin, în care o aşteaptă CSM Bucureşti, pe 26 februarie 2014 în deplasare iar în 5 martie pe malurile Timişului, în retur. Ceea ce a şi reuşit, în nordul Moldovei: Penicilina Iaşi – CSM Lugoj 1:3.

La numai 6 zile după ce găzduia finala Cupei Balcanice, cedată puternicei Besiktas Istanbul cu 0:3, CSM Lugoj s-a văzut astăzi nevoită să revină cu picioarele pe pământ, în fief-ul unei nou-promovate în Divizia A1, foarte departe de casă. Însă lugojencele şi-au impus încă din start superioritatea, după ce au cedat moldavelor doar setul 3: 1:3 (22:25, 14:25, 25:18, 19:25).

Returul va avea loc sâmbătă 5 octombrie, de la ora 18,30, în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, dar CSM Lugoj se poate gândi deja atât la mai dificilul sfert de finală de la finele iernii, cu bucureştencele, cât şi la debutul în noul campionat al primei ligii, programat peste două săptămâni, acasă cu SCM U Craiova.

„Astăzi am evoluat oscilant în anumite momente dar ne-am impus în mod normal, după ce am controlat de la cap la coadă primele două seturi. Apoi a intervenit o relaxare, firească după tensionata competiţie internaţională de săptămâna trecută, şi a rezultat un dezechilibru în evoluţia fetelor, dar experienţa precum şi valoarea superioară şi-au pus amprenta”, a explicat profesorul Bogdan Paul, antrenor al lugojencelor.

Voleibalistele de pe Timiş au avut aşadar parte de un drum lung până la Iaşi, unde au descins vineri înainte de prânz, seara fiind programat un antrenament, iar oboseala ultimelor zile a fost resimţită.

Bogdan Paul a apelat la Tătaru, Radonjic – Trajancevic, Canea – Lupescu, Anca Paşca – Lungu (libero), solicitându-le des şi pe Matic respectiv Loredana Paşca. Aşadar o componenţă substanţial înoită, nu neapărat superioară valoric, în care Milica Trajancevic şi Anca Paşca şi-au găsit locul iar Laura Lungu, reprofilată libero, poate fi considerată ca o nouă achiziţie. În plus, Matic, utilizată destul de des, intră în grupul celor mai folosite componente ale ocupantei locului 6 în 2012-2013: „Lotul din sezonul trecut era ceva mai echilibrat valoric prin prisma rezervelor, existând un nucleu de 10 jucătoare care puteau intra oricând, pe când acum sunt mai degrabă 8. Exceptând secunzii, unde sunt mult mai echilibrate, restul sunt descoperite”. 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Timişene: