Dinamo, campioană în Divizia Juniori, dar destinația ”bronzului” e schimbată la ”masa verde”

Toate cele 4 cluburi din grupa turneului final în care a evoluat ACS Agroland Timișoara au învins duminică, în jocurile de clasament ale Diviziei Juniori la volei feminin, pentru desemnarea campioanei naționale a categoriei 1996/7 dar și a ocupantelor locurilor 3, 5 și 7.

minge volei standard

Unul dintre rezultatele înregistrate în teren n-a fost însă omologat, mai exact victoria cu 3:2 a celor de la CSM Satu Mare în disputa finalei mici pentru medaliile de bronz, care au fost decernate învinsei CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, cu timișoreanul Ciprian Dîrnescu la timonă.

Gruparea sătmăreană a pierdut locul 3 la ”masa verde”, cu 0:3, datorită alinierii la un moment dat pe teren, după o înlocuire, a numai două voleibaliste încadrându-se în grupa de vârstă a competiției, 1996/7, sub minimul de 3 solicitat conform prevederilor regulamentare, celelalte fiind mai mici de vârstă. Eroarea tehnică la rotație a fost sesizată după finala mică pe foaia de arbitraj și a ridicat pe podium gruparea târg-mureșeană, din aceeași pepinieră provenind în acest sezon și campioana națională a Diviziei Cadeți (1998/9).

”Aurul” l-a adjudecat CS Dinamo Romprest, grație unui 3:0 în finala cu CSȘ Blaj, pe seturi 25:22, 25:22, 25:13, după ce bucureștencele treceau ieri în semifinale cu 3:0 de ”Medicina”, pe când junioarele din Alba dispuneau de CSM Satu Mare.

ACS Agroland Timișoara, care a obținut locul 5, după două victorii în jocurile de clasament, 3:1 ieri cu Colegiul Național Nicolae Titulescu Craiova și 3:2 azi cu CS SLEN 90 Cernavodă, a fost constrânsă de aceleași prevederi regulamentare să joace fiecare minge din cele 5 partide de miercuri până duminică ale turneului final al Diviziei Juniori cu aceleași 3 junioare reprezentând categoria de vârstă ”mare”, 1996/7, altfel riscând depunctarea în ierarhie, în cazul rămânerii cu mai puține junioare în teren. Timișorencele n-au avut în lot alte junioare de 1996/7 iar una dintre ele, căpitanul Ioana Ordean, a strâns din dinți pentru a onora competiția de la un capăt la altul, fără întrerupere, în ciuda faptului că o aborda accidentată.

Situația ivită în finala mică precum și cea în care a fost pusă, sub presiune, ACS Agroland, ar putea da de gândit forului federal în privința încorsetărilor ținând de criteriile de vârstă.

Ierarhia finală în ”Divizia Juniori” – feminin: 1. Dinamo Romprest, 2. CSȘ Blaj, 3. CNUE Medicina CSU, 4. CSM Satu Mare, 5. ACS Agroland Timișoara, 6. CS SLEN 90 Cernavodă, 7. CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea, 8. CNNT Craiova.

Tot în piramida juvenilă feminină, în Divizia Cadeți (1998/9): 1. CSU Medicina CNUE, 2. CTF Mihai I, 3. CS Bravol Brașov…

În Divizia Speranțe (2000/1): 1. ACS Agroland Timișoara, 2. CSȘ ProVolei Botoșani, 3. Dinamo Romprest…

În Divizia Minivolei (2002/3): 1. CSȘ Bacău, 2. CSȘ Lugoj, 3. CSȘ ProVolei Botoșani…

* La băieți, finala Diviziei Juniori e disputată la Târgu Mureș de constănțeni cu dejenii, iar la ”Cadeți” ordinea pe podium a fost CSȘ 2 Baia Mare, 2. Cluj, 3. Oradea; la ”Speranțe”: CSȘ LAPI Dej, 2. CSȘ Nicu Gane Fălticeni, 3. CTF Mihai I, iar la ”Minivolei”: 1. CSȘ Nicu Gane, 2. CVM Tomis Constanța, 3. CS Dinamo.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: