Divizionarele timișorene de băieți și fete pierd acasă cu 0:3

Ca pe vremuri, Timișoara a găzduit în acest weekend în premieră în sezonul în curs nu doar unul ci mai multe jocuri divizionare de seniori la fileu, dat fiind că și clubul din prima ligă CSU UVT a primit ”verde” pentru a avea în sfârșit dreptul de a organiza un turneu de campionat, pe când formația din eșalonul secund feminin CSU Politehnica a fost din nou acasă în sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu”. Echipele de pe Bega nu și-au valorificat însă avantajul terenului propriu, galben-albaștrii cedând dejenilor de la 12 cu 0:3, după ce ”violetele” au fost întrecute pe rând cu același scor de turdence și SCM U Craiova.  

Timișoara a fost în acest weekend pe harta localităților gazdă ale turneelor prim-divizionare masculine din returul de campionat, sala de sport a UVT din zona Oituz constituind chiar și teren neutru în întâlnirea de sâmbătă a triunghiularului, adjudecată categoric și conform așteptărilor de CS Unirea Dej, 3:0 (25:19, 25:17, 25:10) în nici o oră de joc efectiv cu codașa fără victorie a primei ligi, CSU Brașov.

Iar după 24 de ore, astăzi de la 12, la același fileu, favorita din județul Cluj, a șasea în clasamentul Diviziei A1 Masculin, a dispus tot cu 3:0 și de gazda CSU UVT, pe seturi 25:20, 25:17, 25:21, în 76 de minute de joc efectiv, elevii lui Sorin Schiesz rămânând astfel cu victoriile la zero împotriva brașovenilor, tur-retur sub Tâmpa în 2020 și vineri în propria sală.

Timișorenii au avut câteva reveniri în setul inaugural, inițial echilibrat, după care oaspeții dejeni s-au desprins decisiv de la 4:4 la 4:8, de la 6:9 la 6:12. Atacul bănățean a funcționat apoi mai bine, câștigând 3 puncte la rând, până la 11:15, când Micu a greșit însă serviciul, un ultim reviriment apropiindu-i pe ”universitari” de la 15:19 la 18:20. Set pierdut la 20, în 26 de minute de joc efectiv, tot atâtea și în setul final, în care CSU UVT a preluat de două ori conducerea, cu 12:11 și cu 19:18 de la 16:18, cedând însă apoi următoarele 5 puncte la rând.

Și totuși, satisfacția găzduirii unui turneu precum și victoria de vineri după-amiază, din duelul codașelor, timișorenii așteptând acum ultimele două turnee ale returului, la fiecare două săptămâni din martie.

Retur încheiat deja în eșalonul valoric inferior, mai exact în campionatul feminin al Diviziei A2 Vest, serie cu numai 6 echipe dintre care două din Timișoara, CSU Politehnica și CSM, alb-violetele mai bine clasate găzduind de vineri un patrulater în care vizitatoarele din Craiova și Turda le-au învins cu 3:0 pe bănățence, patru partide fără vreun alt deznodământ.

Mult mai bine s-a ținut totuși CSU Politehnica, fie și în absența câtorva componente, două selecționate în reprezentativa sub 16 ani a ”tricolorelor” și una indisponibilă, ”violetele” cedând vineri după-amiază cu 20:25, 18:25, 20:25 în fața celor de la ACS Volei Cristina Pîrv Turda, iar sâmbătă fruntașei SCM U Craiova, cu 23:25, 23:25, 11:25.

Iar CSU Politehnica Timișoara completează astfel podiumul seriei vestice în ”A2” după sezonul regular tur-retur cu 10 partide, nu toate însă și disputate, unele fiind adjudecate fără joc la ”masa verde”, rotunjind bilanțul de 6 victorii și 4 înfrângeri, ceea ce îi rezervă dreptul de a o întâlni pe ultima clasată, concitadina CSM, pentru un loc în turneul play-off patrulater al seriei, premergător celui de baraj pentru promovare.

Divizia A2 are însă un standard valoric și calitativ redus, semnificativ inferior celui al primului eșalon. Tot 3:0 și în întâlnirea de duminică a primelor două clasate, voleibalistele din Turda detașându-se în fața oltencelor cu 25:15, 25:21, 25:16.

Ultimele rezultate din Divizia A1 și clasamentele la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.  

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = zece

 


Ultimele articole din categoria Volei: