EXCLUSIV din Arad: „U” Timişoara câştigă just derbyul

Ioan Grama atacă, sub privirile colegilor Balint, Unguraş, Palfi, Craia şi Ungureanu

„O victorie mai mult decât meritată” este concluzia reportajului www.sporttim.ro pe malul Mureşului, la Arad, unde duminică am însoţit delegaţia secund-divizionarei Universitatea la derbyul local şi al seriei, unul mai degrabă al confirmării superiorităţii trupei lui Grădinaru, deja calificată pentru turneul de acces în A1. Ca şi în alte dăţi, sufletiştii echipieri ai lui „U” au făcut deplasarea împărţiţi în câteva maşini personale…

Antrenorul Sorin Grădinaru este mulţumit de succesul cu 3-1 reuşit duminică dimineaţă la Arad, în partida din faza Retur II a Diviziei A seria de sud-vest, găzduită de Sala Sporturilor Victoria:Sincer să fiu, singurul adversar mai greu din această serie a fost Arad, practic între noi şi ProVolei s-a decis clasamentul. Iar omogenitatea echipei noastre a făcut diferenţa.” Partida de la Arad a fost bună din punct de vedere al calităţii jocului. Echipa timişoreană a fost surprinsă din prima secundă dar a răspuns prompt, şi şi-a desfăşurat jocul destul de uşor: 1-0. Deşi egalaţi la seturi, universitarii au fost concentraţi în permanenţă la meci şi au reuşit o victorie de orgoliu şi dătătoare de speranţe în perspectiva prezenţei la barajul de promovare în elită: 1-3 (21-25, 25-20, 17-25, 19-25).

Primul set i-a aparţinut Timişoarei. Apărarea a mers perfect, Sorin Grădinaru fiind mulţumit de evoluţia şi dorinţa de victorie a băieţilor, care l-au făcut să stea liniştit pe banca de rezerve. După primele minute de acomodare, studenţii au condus permanent… 1-0 | 2-2 | 5-8 | 6-11 | 11-16 | 13-16 | 19-23 | 21-24 | 21-25 . Universitatea Timişoara s-a deplasat în oraşul vecin cu un lot complet, format din : Ciprian Dârnescu 1, Tamaş Palfi 3, Eugen Bălan 4, Alex Ungureanu 5, Albert Balint 7, Dragoş Unguraş 8, Octavian Schiopu 9, Paul Olar 10, Alexandru Craia 11, Marius Bălulescu 15, Alin Flonta 17, Ioan Grama 18.

Universitarii se apără bine!

Dintre componenţi, profesorul Dârnescu reuşise vineri şi sâmbătă calificarea în faza zonală naţională a Diviziei Speranţe la volei junioare, în turneul de la Lugoj.

Cel de-al doilea set a fost condus de arădeni. Studenţii fiind mai relaxaţi, au făcut multe greşeli iar adversarii au profitat şi au câştigat setul cu 25-20. La scorul de 6-6, Ioan Grama 18 a avut un retur foarte bun şi s-a preluat conducerea. Câteva minute mai apoi a avut loc  cea mai lungă fază din timpul întregului meci, fiind nevoie de trei atacuri de fiecare parte, în cele din urmă echipa de pe Bega ducând scorul la 9-8. Arădenii au preluat apoi conducerea pe tabela de marcaj, reuşind să câştige setul doi.

Învingătorii celui de-al treilea set au fost timişorenii. Din primele secunde şi-au făcut meciul mai uşor, concentrându-se în apărare şi finalizând perfect majoritatea fazelor de atac. Scorului final al setului a fost 17-25. În ultimul set, arădenii au renunţat la luptă, în vreme ce studenţii timişoreni au dovedit încă o dată că sunt superiori echipei din Arad. Meciul a fost câştigat de Universitatea Timişoara cu 3-1, rezultatul ultimului set fiind 19-25 pentru alb-violeţi.

Grădinaru îşi îndrumă studenţii în time-out

La finalul partidei, antrenorul Universităţii Timişoara, Sorin Grădinaru, ne-a declarat : „ O victorie mai mult decât meritată, după calitatea jocului şi după dăruirea băieţilor, cred că aici am reuşit să îi depăşim pe adversarii noştri din Arad. Mă bucur că ne-am concentrat la maximum şi am reuşit să oferim o replică pe masură. Încercăm să avem continuitate în pregătire şi rezultate cât mai bune în continuare.”

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: