Fără replică în fața favoritelor la final de 2017: CSM București – CSU UV 3:0, CSM Lugoj – Alba Blaj 0:3

Înfrângeri la zero în această seară pentru două prim-divizionare de volei timișene în ultima rundă a sezonului de toamnă pe 2017, gruparea masculină CSU UV cedând la București ocupantei locului 5 în Divizia A1, CSM, iar CSM Lugoj pe teren propriu campioanei naționale CSM Volei-Alba Blaj, a doua în elita feminină după această primă etapă din returul sezonului regular.

Fără nici un punct în clasament și doar un set adjudecat în primele 12 runde ale sezonului regular în Divizia A1 de volei masculin, CSU UV Timișoara pornea cu șansa a doua în deplasarea de sâmbătă după-amiază din cea de-a doua etapă a returului la ocupanta locului 5, CSM București, care s-a impus conform așteptărilor cu 3:0.

Galben-albaștrii ”universitari” au reușit din nou să ofere o replică dârză favoriților, cedând relativ strâns în primele două seturi ale meciului din runda a XIII-a, 25:22 și 25:21, însă nu și suficientă pentru a încurca planurile bucureștenilor antrenați de Iulian Pîslaru, fostul voleibalist al celor de pe Bega în anii 90, gazdele desprinzându-se cu 25:16 în ultimul set, 3:0 după 74 de minute de joc efectiv.

Cei din capitală și-au consolidat astfel poziția a cincea în Divizia A1 cu 9 etape rămase de disputat din retur în intervalul 13 ianuarie – 24 februarie 2018, CSM având șanse sporite de a pătrunde în prima grupă valorică. Pentru bănățeni în schimb surghiunul în calitate de codași fără succes se va relua printr-un meci acasă cu campioana ACS Volei Municipal Zalău, pe 13 ianuarie, pe malurile Begăi mai urmând a sosi în retur și CS Unirea Dej, CSA Steaua, SCM U Craiova și CS Arcada Galați, după care, în play-out, cinci formații care îi vor preceda în ierarhia tur-retur din sezonul regular, viitoare oponente în grupa secundă valorică, fiecare dintre acestea având deja acontate minim câte 3 victorii în sezonul de toamnă.

În această seară, de la ora 18:30, s-au înfățișat pentru ultima oară în fața propriilor susținători și voleibalistele de la CSM Lugoj, în compania campioanei naționale CSM Volei-Alba Blaj, proaspătă învingătoare miercuri cu 3:1 la Sibiu la debutul în faza grupelor din CEV Champions League Women 2018, contra lui Volero Zurich.

Și în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” s-au respectat calculele hârtiei, favoritele din Ardeal detașându-se copios în primul set, 5:25, dar foarte clar și în cel de-al doilea, 15:25, după care au anticipat puțin prea vremelnic scurta vacanță de iarnă, cedând teren în ultimul set de la 12:20 la 20:21 și 21:22, dar și cucerind apoi următoarele 3 mingi, decisiv: 21:25 și 0:3.

La o oră și 9 minute de la startul întâlnirii, campioana țării a completat o victorie în grafic, menținându-se astfel la un singur punct ierarhic în urma campioanei de toamnă CSM București, duo fruntaș cu câte o singură înfrângere în primele zece runde.

Cu excepția revirimentului dinspre finalul setului trei, gazdele bănățence n-au putut contracara superioritatea deținătoarei ”dublei” interne campionat-cupă, încheind anul învinse într-o misiune imposibilă. Punct și de la capăt peste numai 4 săptămâni, în deplasarea la Bacău, după care reîntâlnirea cu simpatizanții este programată cu ocazia duelului bănățean acasă cu nou-promovata UVT Agroland, în jur de 20 ianuarie 2018.

Ultimele rezultate și clasamentele în Divizia A1, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Volei: