Fetele de la CSȘ Bega Timișoara, la turneul final al Diviziei Juniori, împotriva pepinierelor a 4 prim-divizionare

Echipa de junioare mari de la CSȘ Bega Timișoara va intra prima în arena turneelor finale la nivel național din luna mai dintre cele 3 formații timișene calificate în ultima fază a întrecerilor, sîmbătă urmînd a avea deja primul meci dintre cele 5 în 5 zile al competiției de la Baia Mare, reunind pepinierele a 4 cluburi prim-divizionare.

Turneul final al Diviziei Junioare va veni astfel la o săptămînă după eliminarea selecționatei naționale de junioare a României din preliminariile Campionatului Mondial de profil, ”tricolorele” cedînd la Ramenskoe cu 1:3 Rusiei, cu 1:3 Sloveniei și cu 0:3 Poloniei.

Câștigătoare ale fazei zonale, cu 6 succese din 6 meciuri, iar apoi în turneul sferturilor de finală, găzduit în sala ”Profesor Mircea Albu”, unde își adjudecau toate cele 3 jocuri, și calificîndu-se din turneul semifinal organizat tot la Timișoara, atunci de pe locul 3, cu două victorii și 3 înfrîngeri, voleibalistele pregătite de profesoara Cerasela Șerban, fostă ridicătoare a prim-divizionarei CS Universitatea, le vor avea ca adversare în Maramureș pe bucureștenele CS Dinamo Romprest (2) și CSM CSȘ2 (4), precum și pe CSU Medicina CNUE Târgu Mureș (5) și CSȘ Blaj (7), între paranteze fiind trecut locul ocupat la finele stagiunii 2012-2013 de formațiile de senioare ale respectivelor grupări, în Divizia A1.

Așadar o companie selectă, completată de gazda turneului, CSȘ2 Baia Mare. Fără doar și poate, învinse deja la Timișoara de CSȘ Blaj și CS Dinamo Romprest, în faza semifinală a Diviziei Juniori, fetele de la CSȘ Bega pleacă din postura de outsider, dar însăși prezența între cele mai bune 6 garnituri din țară este una onorantă.

Printre jucătoarele ”Begăi” se află și cîteva componente aflate la absolvirea junioratului, și a căror continuitate în volei este îngreunată de absența unei grupări divizionare de senioare în Timișoara, dar și unele voleibaliste aflate la capătul primului an ca junioare mari.

Salutar este faptul că Timișoara continuă să pună preț pe creșterea și lansarea tinerelor voleibaliste, în condițiile în care sportul local nu deține o grupare divizionară de senioare, ci doar o secție dormantă la CS Universitatea, exact opusul întîmplîndu-se cel puțin în acest sezon la cluburile dominante ale elitei senioarelor, Știința Bacău și Tomis Constanța, locurile 1 și 3 în Divizia A1, care n-au avut reprezentante la nivelul celor 24 de formații calificate măcar în faza sferturilor de finală.

Ulterior, spre finele lunii mai, va veni rîndul echipelor de la CSȘ Lugoj de a reprezenta Timișul în alte două turnee finale naționale, mai întîi cu echipa junioarelor III, în Divizia Speranțe, pe 22-26 mai, la București, iar apoi în Divizia Minivolei, cu cele mai mici, de la generația 2000 în jos, în faza finală de la Botoșani, pe 31 mai – 2 iunie. În ambele cazuri este vorba despre 8 grupări finaliste, dintre care nu mai puțin decît 4 din București la ”Speranțe” respectiv 3 la minivolei.

”Speranțele” lugojence antrenate de profesoara Carmen Todros sunt medaliate cu bronz la ediția din 2012 a Diviziei Minivolei, tradiția accederii în ultima fază a întrecerii fiind așadar menținută.

Cea de-a patra categorie a piramidei feminine juvenile la fileu, Divizia Cadeți, a fost deja adjudecată de formația Centrului Național de Excelență din Târgu Mureș, în cadrul căruia activează și profesorul timișorean Ciprian Dîrnescu, care a găsit în Ardeal un teren mai propice atingerii performanțelor, după ce în 2011 ghida echipa de minivolei a CSȘ Bega pe locul 2 în turneul final pe țară, vicecampioane naționale.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Sport juvenil, Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = douazeci sapte

 


Ultimele articole din categoria Juniori: