Finish de tur în nota normală: CSM Lugoj, eșecuri pe linie afară, CSM Târgoviște, victorii în serie acasă

CSM Lugoj a pus punct aparițiilor în turul Diviziei A1 la volei feminin cu o înfrângere cu 3:0 în deplasare, înregistrată astăzi de la ora 13 în primul meci al etapei a XI-a, ultima din 2014. A fost al doilea cel mai usturător eșec în ieșirile alb-albastrelor lui Valerijan Luka, sub Turnul Chindiei, unde toate vizitatoarele s-au înclinat pe rând…

O deplasare imposibilă, la o fruntașă nu de talia ei… Care fruntașă, CSM Târgoviște, era decisă să își lingă rănile după o deplasare pierdută cu cântec săptămâna trecută, 3:2 la Dinamo.

Gruparea dâmbovițeană, care avea doar o victorie mai puțin în tur decât fruntașele Știința Bacău, CS Volei Alba Blaj, Dinamo și CSM București, a câștigat după 70 de minute cu 25:10, 25:19, 25:14, pricinuindu-i sextetului timișean o înfrângere de maniera celei suferite în fief-ul campioanei din Bacău, unde obținea 44 de puncte în 3 seturi, cel mai drastic eșec fiind consemnat pe terenul lui Dinamo, unde a cules doar 38.

A fost un tur anevoios pentru lugojence, purtat într-un regim de semiavarie în urma accidentării aproape încă de la bun început a noilor achiziții bulgăroaice, aduse pentru a fortifica garnitura de start, doritele replici cât mai bune la adresa principalelor forțe ale diviziei, semnificativ întărite în vară, devenind astfel o imposibilitate.

Ceea ce a fost cazul și la Târgoviște, unde doar oltencele au smuls un punct în ierarhie, fără însă a se impune, gazdele câștigând pe linie, 3:1 cu nou-promovata CSM Satu Mare dar și cu Medicina Târgu Mureș, 3:2 cu SCM U Craiova și 3:0 în precedenta apariție acasă, cu Penicilina Iași.

Mai mult, târgoviștencele au devenit bau-baul echipelor cu foarte mari pretenții și aspirații, câștigând de două ori cu 3:0 în deplasare, dar și cu 3:2, la Bacău, pe terenul campioanei. Comparativ, zestrea strânsă de timișence în cele 5 deplasări a fost de numai un punct, la chiar prima ieșire, 3:2 pentru U Cluj, după care au urmat corecții la zero, la Bacău, Dinamo și Satu Mare, precum și astăzi.

CSM Târgoviște a început în forță jocul, distanțându-se rapid, 14:4, 19:6 și 21:7, setul fiind adjudecat la 15 puncte diferență, și s-a văzut cel mai mult condusă doar în setul secund, când CSM Lugoj a deținut avansuri de 3 puncte, până la 9:12, când gazdele au preluat frâiele disputei, răsturnând avantajul la 16:15 și 23:16, pentru un câștig cu 6 diferență.

Oaspetele s-au ținut binișor până spre mijlocul ultimului set, când favoritele s-au desprins cu 6 puncte la rând, 18:11, de unde au mărit marja la 11 diferență.

Valerijan Luka a început la Târgoviște în alcătuirea Denisa Viloiu, Krista DeGeest, Gabriela Bălae, Ionela Canea, Mădălina Șonda, Laura Lungu și Ivana Milanovic, ca libero.

Anul 2015 îl vor începe tot cu o deplasare, la Târgu Mureș, de fapt chiar două, dat fiind și manșa tur a fazei secunde, a sferturilor, în Cupa României, pe terenul aceleiași Medicina, programată în 10 ianuarie, cu returul în februarie, în sala ”Ion Kunst Ghermănescu”. Jocul de campionat în Ardeal este plasat pe 17 ianuarie.

Iar revederea cu proprii suporteri este anunțată pentru 24 ianuarie, contra lui CS U Cluj…

* Rezultatele complete ale etapei și ierarhia la zi vor fi publicate pe rubrica din dreapta. 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Volei: