GALERIE FOTO. CSU Politehnica Timișoara își ia revanșa cu Oradea la fileu. Timișorencele s-au impus cu 3-0 la startul returului

CSU Politehnica Timișoara a deschis returul Diviziei A 2 cu o victorie pe teren propriu, cu CSU Oradea. Timișorencele s-au impus cu 3-0 și și-au egalat adversarele în clasament. Poli și-a luat astfel revanșa pentru partida tur pe care o pierdea la Oradea în trei seturi, ultimul cu 30-32, în două ore de joc. În partida retur, de la sala Mircea Albu, orădencele nu au trecut în nici un set de punctul 20.

Antrenoarea Cerasella Șerban a început partida cu Loredana Pașca (căpitan), Teodora Cotumbeanu, Andreea Niculița, Cybill Catargiu (libero), Claudia Fantaziu, Aryana Gadian și Iovanka Demian. Orădencele au câștigat primul punct al partidei, gazdele au egalat și au trecut la conducere, iar la primul time-out tehnic conduceau cu un punct, 8-7. După acesta, au urmat servicii greșite de ambele părți, iar oaspetele au egalat la 10. Timișorencele au reușit trei puncte consecutive, 13-10, și și-au mărit ecartul la al doilea time-out tehnic la 16-11. De la 17-12, formația oaspete a scos în extremis o minge în apărare și și-a trecut în cont punctul 13, iar blocajul a prins ridicătoarea care a încercat să puncteze din a doua minge și s-a făcut 17-15. Antrenoarea bănățencelor a intervenit și a întrerupt partida printr-un timp de odihnă, iar la reluare elevele sale s-au distanțat la 20-15. A urmat o nouă întrerupere, cerută de bihorence, care au mai reușit să se apropie la trei lungimi, 22-19, dar gazdele și-au adjudecat următoarele trei puncte și și-au trecut în cont primul set cu 25-19.

Setul secund a fost la discreția gazdelor care au cedat un singur punct, printr-un serviciu în fileu, până la primul time-out tehnic (8-1). Problemele din preluare ale oaspetelor au continuat, iar la a doua întrerupere tehnică scorul era 16-5. Setul doi a continuat după aceleași coordonate și s-a încheiat cu 25-10. Cerasella Șerban a schimbat formula de start în sfertul trei și orădencele au profitat, intrând în avantaj la primul time-out tehnic (4-8). Diferența a crescut la 4-10, dar timișorencele au revenit în set după ce au reintrodus prima garnitură. S-au apropiat la 9-10 după o serie de servicii bune a Andreei Niculița și antrenoarea Mariana Szabo a cerut timp de odihnă. Gazdele au egalat la 11 și s-au distanțat la 13-11 după ce ridicătoarea oaspete a fost sancționată că a călcat în terenul advers la pas. După alte două puncte câștigate de Poli, bihorencele au cerut un nou timp de odihnă, iar la cel tehnic s-a intrat cu 16-13. Bănățencele s-au distanțat treptat spre finalul setului, au variat atacul și au câștigat setul al treilea cu 25-19.

Cu această victorie, CSU Politehnica Timișoara și-a egalat adversara de astăzi la puncte în clasament, pe care îl puteți urmări, alături de scorurile etapei, pe coloana din dreapta.

Reacții după partidă

Cerasella Șerban (CSU Politehnica Timișoara):

„Mai ușor decât ne așteptam. Vizavi de meciul din tur, primul meci cu Oradea, care a fost un meci foarte palpitant și greu din punctul meu de vedere, la 123 de minute. Astăzi am câștigat cu ușurință 3-0, parcă nu era Oradea care am întâlnit-o atunci. În afară de o singură jucătoare, a intrat cam tot lotul. Ne-a intrat și serviciul, și fetele au ascultat. Am început în setul trei cu o altă formație, după care am băgat formația de bază și s-a întors setul în favoarea noastră. Mingile de dincolo au venit de jos în sus și atunci asta este singura soluție, noi mai târziu decât ele. E o victorie importantă, sunt mulțumită de fete, Doamne ajută mai departe”, a declarat antrenoarea timișorencelor, care își certa elevele în sfertul doi, pe care l-au dominat clar, că nu se bucură la punctele reușite. „Vreau să se bucure și când pierd, și când câștigă o minge. Vreau să văd bucurie, vreau să văd echipă pe teren. Și atunci trebuie să se bucure și dacă suntem cu 6, 7 puncte în avans, și dacă nu suntem în avantaj. Trebuie să ne bucurăm pentru fiecare clipă”, a adăugat Cerasella Șerban.

Mariana Szabo (CSU Oradea)

„N-am reușit să ne mobilizăm și într-adevăr au fost câteva, nu greșeli de arbitraj, dar să zicem că ceva a fost acolo nelalocul lui și sigur că de chestia asta s-a folosit mult echipa adversă. Da nu în mod intenționat ci pur și simplu au beneficiat de anumite momente de răgaz, ca să zicem așa din partea noastră, moment în care fetele au decăzut și n-au reușit să se mobilizeze până în final. A fost în valuri. În setul trei am început mai bine, dar iarăși au fost niște chestii care n-ar fi trebuit să fie. Fetelor le reproșez faptul că n-au știut să treacă peste lucrurile astea legate de arbitraj, în special. Cu echipa adversă n-avem nici o problemă, dar au fost niște lucruri neplăcute, ca să spunem așa. Suntem aceleași fete de la meciul tur, dar nu cu aceeași dorință de joc, sau poate au avut dorință dar n-au avut capacitatea să se mobilizeze”, a declarat Mariana Szabo. De menționat este faptul că înaintea ultimului punct, libero-ul echipei orădene a numărat până la 8 cu voce tare și a protestat la adresa arbitrilor că a expirat timpul de repunere, iar serviciul a venit chiar pe ea, dar nu a putut să scoată preluarea și timișorencele au obținut punctul victoriei.

CSU Politehnica Timișoara va juca și în etapa următoare pe propriul teren, când va primi vizita formației CET Govora. Mai jos vă propunem o galerie foto de la meciul dintre CSU Politehnica Timișoara și CSU Oradea. Cele două formații au echipamente asemănătoare. Timișorencele au numerele închise la culoare, în timp ce orădencele au numerele de culoare roșie.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: