GALERIE FOTO. CSU Politehnica Timișoara se impune cu 3-0 și în meciul secund cu ProVolei Bistrița

CSU Politehnica Timișoara a câștigat în minim de seturi și a doua manșă din primul tur al play-off-ului cu ACS ProVolei Bistrița. Timișorenii au fost considerați oaspeți la meciul secund și și-au trecut în cont cele trei seturi la 7, 17, respectiv 19. Sorin Grădinaru nu s-a putut baza nici la această partidă pe juniorii plecați la faza interjudețeană a liceelor.

Considerați „oaspeți” în propria sală, timișorenii au evoluat în albastru și galben, în timp ce bistrițenii au jucat în albastru. CSU Poli a condus clar ostilitățile în primul set și primul time-out tehnic a venit la 2-8. „Gazdele” au mai punctat doar de trei ori până la a doua întrerupere tehnică, astfel că scorul era 5-16. Finalul setului a venit la 7-25, după doar 14 minute în care timișorenii au dominat. Bănățenii au început lansat și setul secund și pe fondul unor servicii bune a lui Unguraș s-au distanțat rapid la 0-5. A urmat un timp de odihnă pentru bistrițeni și la revenire au reușit primele două puncte ale setului. Prima întrerupere tehnică a venit la 3-8, iar a doua la 5-16. De la 6-20, antrenorul Sorin Grădinaru a început să facă schimbări, iar ProVolei a reușit o serie de șase puncte consecutive, 13-22, stopată de un serviciu în fileu. „Gazdele” s-au mai apropiat, dar la final setul le-a revenit tot timișorenilor, scor 17-25. Debutul ultimului set a fost echilibrat, cu cele două echipe mergând cap la cap până la punctul 4, după care favoriții partidei s-au distanțat la 4-8 la primul time-out tehnic, iar la următorul scorul era 11-16. Setul trei s-a încheiat cu 19-25 după un meci cu destule servicii ratate, astfel că timișorenii au obținut o nouă victorie în trei seturi. Relaxarea din tabăra galben-albaștrilor s-a văzut și pe teren, dar până la urmă și-au respectat statutul de favoriți și s-au impus în 50 de minute de joc.

Antrenorul Sorin Grădinaru a declarat la final: „Nu putem spune că a fost greu. E vorba de modul în care noi am tratat jocul. ținând seama că adversarul ne era inferior, din setul doi n-am mai fost la fel de serioși în abordare și asta s-a văzut asupra scorului și al punctelor pe care adversarul le-a făcut. Concentrarea a lăsat de dorit și așa suntem noi românii, nu ne respectăm atunci când găsim un adversar mai slab. Băieții au fost conștienți că victoria nu le poate scăpa și n-au mai fost la fel de concentrați. Eu sunt supărat fiindcă le dau posibilitatea băieților să evolueze chiar dacă valoarea nu-i recomandă pentru a intra în teren și ei nu apreciază treaba asta. Când vor conștientiza acest lucru, probabil și progresul lor va fi altul. În mod normal trecem de turneul de patru fiindcă noi și Clujul suntem peste celelalte echipe. Mai departe, nu știm ce va fi”.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: