GALERIE FOTO. Expertele revenirilor! CSȘ Bega Timișoara răstoarnă și de la 0:2 în sala ”Profesor Mircea Albu”, în cursa pentru turneul final al Diviziei Cadeți

Cadetele de la CSȘ Bega Timișoara au reușit sâmbătă după-amiază a doua răsturnare de scor în 48 de ore, în cadrul turneului semifinal al Campionatului Național FRV de volei feminin pentru categoria 1998/9, ce-l găzduiește începând de miercuri și până astăzi în Sala ”Profesor Mircea Albu”, revenire în dauna liderului Seriei a III-a care le permite să spere la un loc între cele mai bune 8 garnituri din țară în Divizia Cadeți. Un calup de peste 30 de imagini, și detalii…

CSȘ Bega Timișoara este începând de miercuri una dintre cele 4 formații gazdă la nivel național a turneelor semifinale cu câte 6 echipe la start, luptând vreme de 5 zile pentru una din primele două poziții în serie și implicit pentru accederea la turneul final al categoriei cadetelor, superioară ca vârstă Diviziei Minivolei și Diviziei Speranțe dar și o anticameră a Diviziei Juniori.

Iar timișorencele pregătite de profesoara Cerasella Șerban și-au răsfățat susținătorii din tribuna sălii din strada Amforei cu mai multe partide cu un număr maxim de seturi în această săptămână, punându-i însă și pe jar. De fapt, trei dintre cele 4 apariții ale grupării gazdă au echivalat cu disputate întâlniri decise cu 3:2, în condițiile în care 8 din totalul celor 12 meciuri jucate începând de miercuri în Sala ”Profesor Mircea Albu” s-au decis în 3 seturi.

Mai mult, CSȘ Bega a prelungit de fiecare dată suspansul în tie-break până la… 15:13. O înfrângere fără punct în clasament i-ar fi retezat sâmbătă orice șansă la locul secund înaintea zilei finale de întreceri, dar timișorencele au răsturnat soarta jocului cu liderul CSȘ Tîrgu Mureș, câștigând cu 26:24, la mare luptă, setul III, după ce le pierdeau pe primele două la 19 și 20, și adjudecându-și-le și pe următoarele, cu 25:18 și 25:13. Două puncte în clasament care le-au mărit considerabil șansele cadetelor de pe Bega.

Dar CSȘ Bega n-a revenit din urmă doar sâmbătă după-amiază, ci și joi seară. Atunci, contra lui CSȘ Sibiu, grupare care se dovedește acum a fi principala contracandidată a bănățencelor la locul secund, formația gazdă a luat conducerea cu 25:23 și a pierdut următoarele seturi, identic, cu 23:25, 23:25, răsturnând finalmente situația cu 25:16 și 25:13. Alte două puncte vitale…

Între aceste victorii la limită, vineri, timișorencele au dispus cu 3:0 de ”Cenușăreasa” CSȘ Ștei, pe seturi cu 27:25, 25:16, 25:14, acumulând 3 puncte pe care toate competitoarele le-au adjudecat în fața sextetului din județul Bihor. Dar cele trei succese au venit și după un meci pierdut de puțin în seara inaugurală, și încă de la 2:0. Miercuri, CSȘ Bega s-a distanțat cu 25:21 și 25:23, dar a pierdut pe rând următoarele 3 seturi ale jocului cu LPS Bihorul Oradea, cu 21:25, 17:25 și 13:25.

Luând aminte de la oponente, gazdele au devenit mai apoi niște experte ale revenirilor în meci, nutrind acum șanse la calificare. Astăzi, CSȘ Bega va închide reuniunea voleibalistică juvenilă de 5 zile printr-un joc cu un partener de tradiție, CNS CSVC Cetate Deva, duminică de la ora 14, la finele unei duminici programând de la ora 10 duelul din Crișana, CSȘ Ștei – LPS Bihorul, dar și derby-ul primelor două clasate, CSȘ Sibiu – CSȘ Tîrgu Mureș.

Ierarhia înaintea ultimelor 3 partide ale turneului este următoarea: 1. CSȘ Tîrgu Mureș 10 puncte (setaveraj 11:3), 2. CSȘ Sibiu 10p (11:4) / 3. CSȘ Bega Timișoara 8p (11:7), 4. LPS Bihorul 5p (6:8), 5. CSȘ Ștei 3p (4:9), 6. CNS Cetate Deva 0 (0:12).

Inevitabil, una dintre primele două clasate n-ar avea cum să acumuleze suficient în ierarhie din derby-ul lor direct pentru a se mai menține și la finele zilei de duminică în fața timișorencelor, în cazul în care CSȘ Bega își va trece în cont un succes la zero în dauna ”lanternei roșii”, în nota celorlalte succese conturate până acum de participante în fața celor din Deva.

Lupta rămâne așadar deschisă, până la concluzia finală lăsându-vă în compania imaginilor realizate la CSȘ Bega – CSȘ Tîrgu Mureș 3:2, timișorencele fiind în tricouri albastre și șorturi închise la culoare. Dar iată-le și pe protagonistele de sâmbătă: la bănățence, 1. Buric, 2. Vlaicu, 3. Catargiu, 5. Cotumbianu, 7. Nistor, 8. Ileana, 11. Sfetescu și 13. Florea, iar la ardelence, 2. Corduneanu, 3. Șteff, 4. Vereș, 5. Târnăvean, 6. Pop, 8. Ilieș, 10. Morărean, 11. Făgăraș, 12. Cucuiet și 14. Bîrjovanu.

Voleiul feminin timișean luptă însă în aceste zile pe 3 fronturi în semifinalele feminine ale Diviziei Cadeți. Astfel, în Seria a II-a, de la București, CSȘ Lugoj a revenit sâmbătă cu a treia victorie din 4 apariții, după ce vineri se înclina de puțin în fața lui CS Bravol Brașov, la capătul unui joc de 5 seturi, cu două răsturnări: 23:25, 25:22, 25:21, 14:25, 15:17. Ieri, elevele lui Carmen Todros s-au impus cu 3:1 în fața gazdei LPS Mircea Eliade București, cu 15:25, 25:17, 25:18 și 25:21, rămânând pe locul secund, de calificare, cu 10 puncte din 12 posibile. Astăzi, duel contra gazdei Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I, care n-a risipit nici un set în primele 4 zile, fiind lider virtual calificat. Iar pretenții la turneul final mai are și Bravol Brașov, deținătoare a 10 puncte și care mai are de jucat cu ocupanta locului 4, ”Mircea Eliade”…

Iar în Seria a IV-a, la Târgu Mureș, ACS Agroland Timișoara a suferit sâmbătă primul eșec, în fața dinamovistelor din București, după ce bănățencele învingeau cu 3:0 în primele 3 zile. Cu 9 puncte, elevele lui Dan Mihai Jitaru se mențin pe locul secund, având însă duminică un foarte dificil examen cu gazda lider CSU Medicina Târgu Mureș, pe când Dinamo, care s-a apropiat la 8 puncte, și-a mărit considerabil șansele de a sări pe poziția secundă, disputa din ultima zi cu CNNT Craiova anunțându-se a fi mai facilă.

Dar iată ce-a fost sâmbătă după ora 16 în Sala ”Profesor Mircea Albu” din zona Circumvalațiunii…

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Juniori: