Grădinaru: „Fiind studenţi sau angajaţi, unii vin la un antrenament pe săptămînă”

„Pro Volei s-a prezentat peste aşteptări, fiindu-ne superioară în apărare în linia a doua, şi am avut nevoie de un pic de şansă pentru a câştiga un joc care, ce-i drept, ne apropie de locul 1 în serie, ce ne-ar asigura prezenţa la baraj”, a spus antrenorul Sorin Grădinaru imediat după victoria cu 3-2 a Universităţii. „Mă bucur totuşi că am revenit în setul cinci”, a adăugat profesorul Grădinaru, care a deplîns pe drept lipsa continuităţii în pregătire, constrînsă de statutul jucătorilor săi, evoluînd fără contracte la „U”, ci drept studenţi sau angajaţi la firme private.

Banca timişoreană a tremurat la rezistenţa opusă în Sala Universitatea de Pro Volei

Grădinaru a exemplificat prin faptul că în preziua meciului a avut la dispoziţie în ultimul antrenament pregătitor doar 8 jucători şi un singur ridicător, fiind implicit nevoit să nu-l utilizeze în meci pe cel de-al doilea, Eugen Bălan, pătrar dedicîndu-se voleiului în restul timpului rămas după programul în schimburi ca operator la JOE.

„Majoritatea sunt studenţi, unii mai şi lucrează, aşa încît mai rar am în pregătiri întreaga formulă de bază”, explică Grădinaru, remarcînd totodată „nivelul valoric modest al competiţiei din A2”, mai ales al celorlalte două grupări din serie, CNMB Teo şi Vartex, ambele din Râmnicu Vâlcea. „Spune totul faptul că Albert Balint, la 38 de ani, şi care a apucat să joace şi cu mine, pe cînd avea 20 de ani, nu şi-a găsit încă un înlocuitor în sextet”, adaugă profesorul Grădinaru.

Ca o altă explicaţie, unii studenţi sunt axaţi fervent pe partea educaţională, cazul optarului Dragoş Unguraş, altfel un voleibalist cu potenţial, dar care datorită orarului în anul II la Calculatoare a ajuns la doar două antrenamente în ultimele tot atîtea săptămîni.

Iată însă şi repartiţia vocaţională a celorlalţi voleibalişti din lotul de pe Bega… Treiarul Palfi-Tamaş, Master, anul I, la Educaţie Fizică. Eugen Bălan, angajat în producţie, după anii ca student la Jurnalism, la „Tibiscus”. Alexandru Ungureanu, Master, anul I, la Mecanică. Şeptarul Albert Balint, profesor de educaţie fizică la un Colegiu din oraş. Craia, inginer la Alcatel. Ciprian Dărnescu, antrenor la secţia de volei fete a CSŞ Bega. Cristian Bălulescu, anul III la Universitatea de Vest, la „Sport”. Paul Olar, idem, în anul II. Alin Flonta, boboc la Drept. Ioan-Mihai Grama, Master, anul II, la Educaţie Fizică…

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Volei: