În cel de-al treilea joc peste munţi în ultimele 5 zile, CSM Lugoj pierde cu 3:0 manşa I a sferturilor Cupei României, la CSM Bucureşti, dar primeşte veşti şi din campionat

Seară de miercuri cu una caldă şi alta rece pentru voleibalistele prim-divizionarei CSM Lugoj, care au aflat de la Piatra Neamţ, unde s-a jucat o restanţă din campionat, că au şanse maxime la prinderea locului 8, dacă totul va decurge normal în ultima etapă a returului, din week-end, dar au şi pierdut la zero manşa I a sferturilor Cupei României, la CSM Bucureşti.

Învinse sâmbătă la Piatra Neamţ, cu 3:1, de către VC Unic, şi pierzătoare duminică la mare luptă, tot în Divizia A1, pe terenul vicecampioanei Dinamo Romprest, cu 3:2 de la 0:2, voleibalistele timişence şi-au măsurat în această seară forţele tot în sud-est, dar în competiţia K.O., cedând cu 3:0, pe seturi 26:24, 25:19 şi 25:20, ocupantei locului 6 în prima ligă, CSM Bucureşti, care s-a revanşat aşadar în Cupă pentru eşecul de miercurea trecută din sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, atunci într-o intermediară din elita A1.

Primul set, început cu Diana Tătaru, Ionela Canea, Laura Lungu, Ivana Radonjic, Milica Trojancevic, Daniela Lupescu şi Milena Matic – libero, a fost extrem de echilibrat pe întregul său parcurs, mergându-se aproximativ cap la cap, 8:7, 16:15 dar şi 17:19 şi 20:20, după care oaspetele au plonjat de la extaz la agonie, ca şi la Piatra Neamţ, cedând pe final, de la 22:24 la 26:24. Lovitură care le-a influenţat continuarea în setul secund, cedat încet-încet, de la 6:5 la 10:5 şi 13:6, ulterior 16:9 şi 25:19. Mult mai prezente în joc în cel ce avea să fie ultimul set, lugojencele au condus şi cu 6:8, 11.14 şi 12:15, pierzând teren până la 19:16 şi egalând din nou, după care au căzut iarăşi pe final: 25:20.

Aşadar volei pe bandă rulantă în acest februarie pentru fetele Lugojului, care vor începe luna martie cu un ultim meci de campionat în retur, sâmbătă de la ora 18,30, acasă cu „lanterna roşie” fără victorie Tomis Constanţa, deţinătoare a unui unic set adjudecat în întreaga stagiune. Iar în cazul în care calculele hârtiei vor fi confirmate, CSM Lugoj ar urma să încheie returul pe locul 8, dat fiind că SCM U Craiova a cedat astăzi în restanţa de la Piatra Neamţ, cu 3:0, VC Unic asigurându-şi astfel locul 7, cu 29 de puncte, iar oltencele rămânând cu 25, unul în plus faţă de elevele lui Bogdan Paul.

Şi cum craiovencele vor evolua sâmbătă la Blaj, ocupantă a locului 3 cu doar 4 înfrângeri în 21 de jocuri de campionat, dintre care două cu 2:3, prima şansă la locul 8 revine de-acum ferm Lugojului.

Diana Tătaru şi compania vor avea însă acum parte de o serie de meciuri acasă, miercurea viitoare fiind programată manşa a II-a a sferturilor Cupei României, revanşa cu CSM Bucureşti, de la ora 18,30, în joc fiind accederea în Final Four, în care s-a calificat deja VC Unic, în vreme ce Dinamo şi-a adjudecat cu 3:1 manşa I, la Blaj, iar Ştiinţa Bacău, campioana, e favorită contra târg-mureşencelor.

Ulterior, în 8, 12 şi 16 martie va urma faza I din play-off, în campionat, şi cel mai probabil contra lui CSM Târgovişte şi faza a II-a, nu mult mai apoi, în 28 martie, 2 şi 5 aprilie.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la În cel de-al treilea joc peste munţi în ultimele 5 zile, CSM Lugoj pierde cu 3:0 manşa I a sferturilor Cupei României, la CSM Bucureşti, dar primeşte veşti şi din campionat

  1. boro spune:

    În prima fază a play-off-ului, vom întâlni formaţia din Bănie. Rămâne de văzut dacă vom disputa două partide pe teren propriu. 99% se poate întâmpla acest lucru , doar printr-o minune poate câştiga Craiova la Blaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Volei: