În ”Municipal”, serie finală de restanțe decise în 5 seturi

Începutul acestei săptămâni a adus căderea de cortină peste cea de-a V-a ediție a Campionatului Municipal Timișoara de volei pentru amatori, odată cu disputarea ultimei restanțe, în teren cu campioana cu titlul deja în buzunar. Gugulanii Caransebeș a mai adăugat o victorie, însă numai după ce a fost condusă de două ori la seturi de către a șasea clasată, ridicând astfel la 17 totalul meciurilor care s-au prelungit în decisiv, din cele 56 ale întregului sezon, ca un alt semn al dinamismului competiției.

Primul indiciu era conferit încă de la debutul celei de-a cincea campanii, la sfârșit de octombrie, de apariția a două noi protagoniste, păstrând astfel constant la opt numărul participantelor, iar una dintre acestea a primenit semnificativ apele prin a se integra chiar foarte bine în concurs, Shawarma 2.0 încheind parcursul celor 14 etape la un singur punct de ocupanta ultimei poziții pe podium, și în condițiile în care a devenit formația cu cel mai mare număr de întâlniri pierdute pe muchie, în 5 seturi, mai exact nu mai puțin de patru.

Sezonul abia încheiat a păstrat așadar tendința coagulării și pe mai departe a comunității pasionaților de volei din vestul României, drept cel mai mare câștig al demersului sufletiștilor care au reunit amatorii sportului la fileu din acest colț de țară, caravana mergând imperturbabil înainte. Iar la toamnă, odată cu startul celei de-a VI-a ediții, se vor serba deja 5 ani de la botezul campionatului. Piatră de temelie de la care s-a ajuns în timp, iată!, și la partide urmărite de circa 50 de spectatori, semnalând conturarea unui public atras de ideea întrecerii, practicarea voleiului.

Implicit, se definește a fi o întrecere care are viitor, cuplată la spiritul real al sportului, un câștig pentru mișcarea locală de masă.

În ceea ce privește competitivitatea, Gugulanii Caransebeș a oferit un exemplu de urmat, noua campioană efectuând un pas în față după ce devenea vicecampioană în sezonul de debut, cel anterior. Cărășenii au suferit o singură înfrângere, și aceea în etapa a doua, la chiar prima deplasare, 3:2 la Continental, fostă deținătoare a titlului, cu care a făcut rocada în frunte. Doar 16 seturi au pierdut voleibaliștii din Caransebeș și numai 6 puncte au risipit în clasament, încheind returul cu 6 puncte avans, în comparație cu cele două deținute la finele campaniei trecute de noua vicecampioană.

Care a izbutit în schimb cele mai multe victorii în trei seturi, nu mai puțin de 6 din totalul de 21 al partidelor încheiate cu 3:0, capitol la care Gugulanii și Timișoara, a treia pe podium, staționar față de ediția anterioară, au punctat de câte 4 ori, trei asemenea succese fără replică înregistrând CS Alternative iar câte două vecinele ierarhice de la mijlocul clasamentului, UVT și Shawarma 2.0.

”Universitarii”, care au izbutit cea mai mare ascensiune ierarhică de la un sezon la altul, de două locuri, au excelat în schimb în tranșarea setului decisiv, adjudecându-și nu mai puțin de 6 partide în cinci seturi, față de cele patru din contul cărășenilor, câte două pentru Continental și CSȘ Bega respectiv unul în dreptul Timișoarei și a celor de la Shawarma 2.0 și UMF.

În cazul ”Mediciniștilor”, aceștia au suferit cel mai mare regres, după ce în urmă cu 2 ani, tot cu 6 puncte avans, precum în ediția abia încheiată, își păstrau titlul cucerit în 2015. Iar în urmă cu două sezoane aliniau chiar două garnituri între cele 9 ale campionatului, UMF Timișoara 1 păstrând laurii, urmată de CSU Politehnica, CS Alternative, Continental, Timișoara, CSȘ Bega, UMF Victor Babeș 2, UVT Agroland și Alternative Flying Steps.

De la o campanie la alta, UMF a alunecat 3 poziții, sfârșind de această dată pe ultima treaptă, cu mențiunea că primele 6 clasate la încheierea ediției trecute au continuat și în campionatul abia încheiat, în care o cădere a înregistrat și CS Alternative, ”cățărători” cu două trepte mai jos, dar care au oferit campioanei o bună replică la căderea de cortină de săptămâna aceasta, 2:3 cu Gugulanii Caransebeș, pe seturi 25:17, 17:25, 25:22, 19:25, 13:15, MVP al meciului fiind din rândul organizatorilor, Anca Șain, coordonator al timișorenilor.

Tot în cinci seturi se prelungea și penultima partidă a campionatului, UVT – UMF Timișoara, duel universitar adjudecat de voleibaliștii în ascensiune și mai bine clasați, 25:20, 22:25, 25:8, 23:25, 15:11, din rândul cărora era desemnat ca MVP al meciului George Anghioiu, centrul sextetului Universității de Vest.

De fapt, și antepenultima restanță bifată se prelungea tot în cel de-al cincilea set, UMF – CSȘ Bega 2:3 (25:23, 25:18, 21:25, 23:25, 14:16), MVP fiind Flavius Vîrlan, centru al Clubului Sportiv Școlar, așa încât doar încă o partidă să se fi derulat în decisiv pe acest final de campanie și ar fi fost egalat numărul meciurilor conturate în patru seturi, cu 3:1, mai exact 18.

Foarte strâns a fost de fapt și duelul în trei dus pe parcurs pentru asigurarea celui de-al treilea loc pe podium, adjudecat de campioana ediției inaugurale, în 2014, și anume Timișoara, urmată acum la numai un punct de UVT și Shawarma 2.0, aceasta din urmă cu atât mai mult desprinzându-se la puncte de prima formație de care era urmată în clasament prin semnarea ultimului triumf în trei seturi al acestei campanii, 3:0 în deplasare la CS Alternative, pe seturi 20:25, 25:27, 18:25, într-o altă restanță din șirul celor programate după runda finală, meci în care MVP a fost desemnat Daniel Banc, de la câștigători.

Totul a concurat așadar la desăvârșirea unei întreceri care i-a magnetizat pe sportivii amatori de volei din oraș dar și din Caransebeș, cu atât mai lăudabil fiind efortul participantelor cu cât competiția s-a autofinanțat, rămânând ceva resurse și pentru răsplătirea celor mai merituoși dintre protagoniști, într-o festivitate programată vineri seară. Când Campionatul Municipal Timișoara de volei pentru amatori va spune adio ediției 2017-2018 și la mai mare viitorului sezon, 2018-2019, anunțat cu începere de la toamnă.

Clasamentul final, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: