În sportul carpatin se trage cu Dinamo încă de la cadeţi

O altă dovadă elocventă a faptului că sportul românesc, şi implicit poziţia sa ingrată în ierarhia mondială, este influenţat şi viciat de tendinţe şi practici ce nu au deloc tangenţă cu spiritul de competitivitate şi fair-play, ţine de manierele tendenţioase de arbitraj în favoarea unor aceloraşi cluburi, cu o diabolică perseverenţă peste ani, inclusiv în întrecerile rezervate juniorilor. Cum am mai putea avea pretenţia să avem sportivi de clasă în arenele internaţionale, când îi creştem într-un spirit de minciună?

Cătălina Busuioc, componentă a restrânsului lot de cadete al CSS Lugoj la Zalău

Ceea ce a păţit CSS Lugoj în seria I a fazei semifinale a Campionatului Naţional de volei feminin Divizia Cadeţi, turneu în care până la ora respectivă câştigase toate cele 3 jocuri şi avea mari şanse de accedere în finală, stă mărturie că în duelurile sportive David – Goliath din România una e legea pentru căţei şi alta e pentru purcei…

Dorin Horvath, antrenor secund al prim-divizionarei CSM Lugoj, care va juca în weekend meciul decisiv de la Botoşani în turneul play-off 5-8 al Diviziei A1, şi totodată antrenor al „pepinierei” voleiului feminin lugojan de la CSS, ne-a declarat următoarele la finele turneului de 5 jocuri organizat la Zalău: „A fost un turneu reuşit pentru noi, dar din păcate o serie de factori au dus la neobţinerea calificării, arbitrajul să îi spunem doar tendenţios din meciul cu Dinamo, contra căreia dacă reuşeam să cîstigam setul doi, altfel ar fi stat lucrurile, oboseala acumulată de-a lungul acestui turneu, şi poate cel mai important lucru, subţirimea lotului, noi deplasând doar 8 jucătoare la acest turneu”.

Meciul cu pricina, disputat de CSS Lugoj în compania lui CS Dinamo Romprest, a fost după părerea spectatorilor şi oficialilor prezenţi la acest turneu cel mai frumos si mai echilibrat al întregii reuniuni. Întălnirea a fost câştigata de Dinamo, aşa cum se obişnuieşte, prin mijloace cam necurate, în primul rând aliniind multe jucătoare de la categorii superioare de vârstă iar în al doilea rând arbitrul întâlnirii „nimerindu-se” să fie tocmai din… Bucureşti. Primul set a fost adjudecat de către bănăţence, iar în cel de-al doilea, la scorul de 24-24, a intervenit arbitrul cu nişte decizii care „lasă de dorit”, comform spuselor lui Dorin Horvath, antrenorul lugojencelor, astfel că setul s-a încheiat cu victoria lui Dinamo, scor 27-25. Lugojencele nu au reuşit să revină în setul al treilea şi să îl câştige, astfel că Dinamo l-a tranşat cu scorul de 25-22.

Revenirea s-a produs de-abia în setul patru, când lugojencele au egalat la doi scorul pe seturi, câştigându-l cu 25-20. Cadetele Lugojului nu s-au mai organizat la fel de bine, şi-au pierdut din concentrare, astfel că adversarele s-au impus în setul decisiv cu scorul de 15-9.

În ultimul meci disputat de lugojence la Zalău, junioarele timişene au întâlnit formaţia Donaris 2009 Galaţi, în faţa cărora s-au predat cu scorul de 3-1 pe seturi.

Jucătoarele care merită reamintite înca o data, deoarece au făcut cinste Lugojului şi care – de ce nu? – vor avea ocazia să reprezinte într-o bună zi şi garnitura de senioare prim-divizionară, sunt Pujky Denisa, Cătălina Busuioc, Matei Maria, Loghin Ioana, Jac Florina, Dogaru Raluca şi Nedelcu Nemira, echipiere ce au strâns 3 victorii şi două eşecuri la Zalău, încheind turneul pe locul 3 din şase semifinaliste şi ratând de puţin calificarea la turneul final, unde sunt calificate în schimb cadetele CSS Bega Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = treisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: