Începe! CSS Bega Timişoara la turneul final de Cadeţi…

O campioană a ţării în 2011 din Timişoara, CSS Bega, evoluînd acum la categoria superioară de vîrstă, începe asaltul final la Cadeţi contra buzoienilor, care au acces din grupa preliminară a sezonului cu doar două eşecuri, în faţa Tomisului Constanţa, învingătoare pe 27 aprilie în turneul semifinal de pe Bega, unicul dintre cele 5 la nivel naţional care a oferit două finaliste pentru competiţia ce începe mîine. „Cea mai importantă este sănătatea, să evităm accidentările, şi să avem mare grijă de recuperarea fizică. Sunt 5 meciuri în 5 zile, la un înalt nivel de implicare fizică, şi este obligatoriu să te recuperezi pentru a fi la capacitate bună la următorul joc. Le pregătesc toate mineralele şi vitaminele de care au nevoie iar în plan tactic, fiind vorba de un turneu de asemenea factură, este vital să speculezi anumite situaţii”, ne-a spus profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor al cadeţilor de la CSS Bega Timişoara, în urma tragerii la sorţi a programului partidelor de la turneul final al Campionatului Naţional de volei juniori, Divizia Cadeţi, efectuată marţi seară la Baia Mare, unde, începînd de miercuri, vreme de 5 zile, se vor duela la titlu cele mai bune 6 echipe din ţară.

CSS Bega Timişoara... Profesorul Dan Mihai Jitaru cu campionii săi naţionali din 2011, în Divizia Speranţe, pe care au absolvit-o, atacînd acum un alt turneu final, cel al Diviziei Cadeţi, după ce anul acesta şi-au testat forţele chiar şi la grupa cea mai mare, pe un al doilea plan, Divizia Juniori, atingînd faza semifinală

Cadeţii Timişoarei, calificaţi în urmă cu doar 9 zile la turneul final al acestei a doua categorii de vîrstă a piramidei juvenile la fileu, după Divizia Speranţe, cea mai mare, şi care au călătorit marţi spre Baia Mare, după ce luni au efectuat o ultimă pregătire printr-un joc de verificare cu campionii Serbiei, la Novi Sad, se vor acomoda cu sala într-un antrenament de 35 de minute, miercuri dimineaţă. „Deasemenea vom viziona înregistrarea video a jocului cu CSS Buzău şi vom face analiza tactică a partidei de mîine seară. Zilnic vom efectua studiul adversarului, şi pe baza înregistrării celorlalte partide care vor avea loc în primele două zile, miercuri şi joi. Vom filma meciurile”, ne-a mai spus profesorul Jitaru, care, după ce în mai 2011 îşi ghida aproximativ aceiaşi elevi spre titlul naţional în categoria imediat inferioară, Divizia Speranţe, pe care au absolvit-o cu brio anul trecut, a calificat garnitura Timişoarei şi în urma patrulaterului semifinal găzduit în urmă cu nici două săptămîni în sala „Profesor Mircea Albu” din Circumvalaţiunii.

Astfel, CSS Bega va juca pe rînd la turneul final, miercuri de la ora 18,30, în cel de-al treilea şi ultimul meci al primei zile, cu CSS Buzău, apoi joi tot de la 18,30 cu CVM Tomis Constanţa, iar în continuare, vineri de la ora 16,30 cu LAPI Dej, sîmbătă, în prima partidă a zilei respective, de la 14,30, cu gazda CSS2 Baia Mare, iar duminică, tot primii, de la 10, cu CSS Bacău.

Timişorenii au mai dat piept cu buzoienii în acest sezon, chiar pe terenul acestora, cedîndu-le în turneul semifinal al celei mai mari categorii de vîrstă în voleiul juvenil, Divizia Juniori, într-o încercare mai degrabă de rodare şi dobîndire de experienţă a aceloraşi cadeţi pregătiţi de Jitaru.

Căpitanul Robert Vîrlan, accidentat în tie-break-ul derby-ului din turneul semifinal, cedat cu 2:3 lui CVM Tomis Constanţa, respectiv Flavius Mihu, care a susţinut teza la limba română, nu au evoluat luni în jocul pierdut la Novi Sad cu campioana cadeţilor din Serbia, Vojvodina, ultim test derulat pe parcursul a 5 seturi. „Pe Robert nu l-am folosit deloc iar Alex Duţă, care se accidenta şi el înaintea turneului semifinal, ridicătorul nostru, l-am folosit în două seturi şi este la 85% din potenţial. Vom vedea cum se simt în ziua jocului şi vom decide. Ne jucăm şansele!”, ne-a mai spus Jitaru, care revine cu băieţii săi în Baia Mare, unde anul trecut participa în turneul semifinal al acestei categorii de vîrstă, Divizia Cadeţi, pe-atunci una superioară lor, clasîndu-se pe locul 4.

Pentru competiţia găzduită în sala Universităţii de Nord, CSS Bega Timişoara i-a convocat pe 1. Bogdan Contra, 2. Mircea Roşu, 3. Florian Kaburek, 4. Lucian Bădiceanu, 5. Alin Itu, 6. Alex Isac, 7. Alex Daniel Duţă, 8. Rovert Vîrlan, 9. Daniel Crăciun, 10. Vlad Ene, 11. Marius Roşu şi 12. Flavius Mihu.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Juniori: