Jitaru cu CSS Bega Timişoara: „Am meritat să fim printre cei mai buni”

CSS Bega Timişoara a înţeles cît de mare a fost pasul trecerii de la Divizia Speranţe, în care această garnitură cucerea titlul naţional în mai 2011, la Divizia Cadeţi, în care s-a clasat ultima în turneul final de 6 echipe disputat pe parcursul ultimelor 5 zile la Baia Mare, la finele unei întreceri adjudecate la pas de „aspiratorul de talente” al ţării, CVM Tomis Constanţa, singura consolare a timişorenilor rămînînd că le-au smuls portuarilor două seturi în urmă cu două săptămîni, la turneul semifinal. În rest, mai ales învăţăminte, pentru sezonul viitor, cînd Cadeţii vor fi în floarea vîrstei la această categorie. Acum au fost doar boboci…

Cadeţii Timişoarei n-au reuşit nici victoria de onoare, pierzînd duminică duelul direct al ultimelor două clasate, deşi, ca şi cu CVM Tomis, au condus cu 2:0. Profesorul Dan Mihai Jitaru a explicat pentru www.sporttim.ro mai multe despre turneu, voleiul juvenil şi echipa sa. Mai întîi, să consemnăm aşadar că în ultimul meci, disputat duminică 13 mai la ora 9, în sala Universităţii de Nord, unde s-a derulat turneul cu un total de 15 partide, CSS Bega a cedat băcăuanilor cu 2:3 (27:29, 25:27, 25:17, 25:18, 25:11): „De această dată primul set l-am jucat mai bine dar am comis totuşi nişte greşeli prin care ni l-am complicat, am căzut de la 21:17 la 22:24, cîştigîndu-l finalmente cu 29:27. Setul 2 a fost foarte clar în favoarea noastră, pe tot parcursul lui, mai puţin la final, la 24:22. Am jucat mai disciplinat decît în primele zile dar următoarele 3 seturi ar fi exact în stilul celorlalte 4 meciuri de la turneul final. N-au reuşit să-şi depăşească condiţia!”

CSS Bega Timişoara la ora turneului final de la Baia Mare

În ansamblul turneului final, Jitaru a remarcat că „există un gust amar al locului 6, al înfrîngerilor în lanţ, dar pe de altă parte un aspect pozitiv de a acumula experienţa turneelor finale, ceea ce te poate ajuta în viitor. Plus 5 meciuri la un nivel mai ridicat, cel mai ridicat cu putinţă în voleiul nostru juvenil, faţă de toate celelalte împotmolite în turneele semifinale. Am meritat să fim printre cei mai buni, să ne cunoaştem adversarii şi să ştim cît de sus trebuie ridicată ştacheta în pregătire, cu o mai mare concentrare în antrenamente şi la meciuri”.

„Pot evidenţia un jucător, mi-a plăcut atitudinea lui Alex Isac, care face volei din septembrie, şi care, pornind ca rezervă, a cîştigat încredere în sine şi a dat dovadă de atitudine de sportiv de performanţă, ceea ce caut eu la sportivii mei”, a continuat profesorul Jitaru, adăugînd că „n-au reuşit nici individual nici colectiv să creeze acea stare, n-au reuşit să atingă acea cotă, şi în foarte mare măsură contează acea atitudine de învingător. Dacă crezi în tine şi în echipă, ai un avantaj mare faţă de adversarul tău!”

Jitaru este de părere că „nu mai există la juniorii din ziua de azi acea motivaţie interioară specială. Ştiu că pe vremea mea aş fi dat orice ca sportiv să ajung la lot, să fiu printre cei mai buni din România. Eram extrem de mîndru cînd, ca junior la Bega, am primit nişte tricouri de antrenament mov-alb cu o haină, ale seniorilor Universităţii. Eram foarte fericit, ţin minte că era primăvară spre vară, şi haina care îmi venea aproape pînă la genunchi o purtam cu mînecile suflecate, simţeam că reprezentam ceva”.

„Ori în ziua de azi îi auzi că <am primit o convocare şi trebuie să mă duc la lot>. Jucătorul de azi nu mai are acea pasiune ca în alte dăţi. Făceam naveta de la Lugoj de două ori pe săptămînă la antrenament şi în week-end la meciuri. Alergam de la gară la sală, ori acel sacrificiu şi dorinţa de a face ceva, nu s-a văzut”, a conchis Jitaru. Aşadar neîncrederea cît şi anumite evidente limite au concurat la o clasare slabă, experienţa în sine fiind altfel una binevenită.

CSS Bega Timişoara, echipa de Cadeţi pregătită de Dan Jitaru, a pierdut cu 2:3, de la 2:0, ultimul joc în turneul final naţional al Diviziei Cadeţi

Una peste alta, CVM Tomis Constanţa a obţinut titlul naţional al Diviziei Cadeţi, cu 5 victorii pe linie, dintre care 3 la zero, argintul şi bronzul luîndu-le CSS2 Baia Mare, cu 4 victorii şi 12 puncte (setaveraj 13:4), respectiv CSS Buzău, cu 3 victorii şi 9 puncte (10:7). Le-au urmat LAPI Dej, cu două victorii (7:10), CSS Bacău, cu succesul în dauna Begăi, setaveraj general 5:14, şi timişorenii, fără triumfuri şi cu doar un punct, faţă de cele două ale moldovenilor, şi 2:15 la seturi.

Ca rezultate, CSS Bega a pierdut în prima zi cu CSS Buzău, cu 3:0 (25:17, 25:23, 25:11). Tot atunci s-a înregistrat CSS2 Baia Mare – CSS Bacău 3:0 şi CVM Tomis Constanţa – LAPI Dej 3:0.

Joi a cedat lui CVM Tomis cu 3:0 (25:14, 25:21, 25:13), în celelalte jocuri fiind LAPI Dej – CSS Bacău 3:1 şi CSS2 Baia Mare – CSS Buzău 3:0. Vineri, CSS Bega a pierdut în faţa lui LAPI Dej, tot cu 3:0 (25:18, 25:19, 25:22), în alte meciuri fiind CVM Tomis – CSS2 Baia Mare 3:1 şi CSS Buzău – CSS Bacău 3:1.

Sîmbătă, eşec în faţa gazdei CSS2 Baia Mare, cu 3:0 (25:9, 25:17, 25:18), iar CVM Tomis – CSS Bacău 3:0 şi LAPI Dej – CSS Buzău 0:3.

În fine, duminică, CSS Bega – CSS Bacău 2:3, CSS2 Baia Mare – LAPI Dej 3:1 şi CSS Buzău – CVM Tomis Constanţa 1:3.

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = noua

 


Ultimele articole din categoria Juniori: