Jitaru, Mr. beach-volley România: „Visez la Jocurile Olimpice”

Sportul timişorean are un antrenor în vîrstă de 35 de ani, împliniţi în 27 iunie, care nu doar a bisat anul trecut cu băieţii-Speranţe de la CSS Bega titlurile naţionale la nivel juvenil adjudecate începînd cu 2005 în voleiul în sală cu CSS Lugoj, ci care deţine în palmares în ultimele 9 sezoane o pleiadă de medalii de toate calibrele şi la toate categoriile, incluzînd numeroase titluri balcanice, în voleiul pe plajă. Cu 3 medalii de aur, una de argint şi alte 3 de bronz la recentele Campionate Naţionale de la Mamaia, plus cu una de aur şi două de bronz la Balcaniadele acestei veri, Dan Mihai Jitaru, antrenorul loturilor naţionale de volei pe plajă, trage nădejde ca visul de a califica în premieră o echipă a României la Jocurile Olimpice de vară să se întrupeze deja pe plaja Copacabanei, în 2016. Pare imposibil doar pentru cine nu-l cunoaşte pe fostul prim-divizionar al Universităţii Timişoara…

Antrenorul Dan Jitaru cu cîştigătoarele Campionatului Naţional de Senioare, la Mamaia

… Un Mister beach-volley al României care merită credit total pentru modul cum aşterne marea la picioarele echipierilor din Banat, la Naţionale, şi merită mult mai mult sprijin, atenţie şi susţinere pe plan local întru a metamorfoza o ramură-apendice a voleiului de sală dintr-o Cenuşăreasă într-un produs de Jocuri Olimpice. Iar dacă în privinţa de exemplu fotbalului ne-am lămurit, chiar de ce nu s-ar investi într-un an de an aurit atac la fileu pentru un Timiş excelînd fie şi fără nisip în pregătiri!? Cerem prea mult? Deloc! Perfect justificat în a te axa pe ceea ce îţi aduce rîvnite medalii. Palmaresul îl recomandă, la fel cartea sa de vizită, iar faptul de a fi organizat practic în doi, cu Octavian Măzăran, recenta Balcaniadă U20 de la Reşiţa, îi reliefează atuuri pe care orice federaţie sau for de prin alte părţi le-ar valorifica pe cinste.

Privind nivelul calitativ al disputelor la vîrful ierarhiei mondiale între cele cîte 24 de echipe, la masculin respectiv feminin, în cea de-a cincea ediţie a Jocurilor Olimpice de vară cu volei de plajă în program, ţi se face inima cît un purice vizavi de temeritatea profesorului timişorean Dan Mihai Jitaru de a năzui cu ardoare la reprezentarea tricolorului eventual deja peste 4 ani, în Brazilia, într-o tentativă de a rescrie istoria pentru o ramură sportivă relativ incipientă şi în plus marginalizată şi nemediatizată la noi, însă perseverenţa sa de a incrementa planurile deja bine trasate pe termen scurt, mediu şi lung, şi care rodesc deja la primii paşi, îi întăresc convingerea că se poate.

În continuare, de vorbă cu Jitaru, după o vară plină de medalii atît la cîrma echipelor din zonă, CSM Timişoara, CS Flacăra Parţa şi CS Universitatea Reşiţa, în întrecerile interne, cît şi la timona selecţionabililor în reprezentativele U23 şi U20 ale României, la Balcaniade. Este vorba despre voleiul pe plajă, în care s-a implicat cu succes din 2004 încoace, consolidînd încet calapodul foarte strîmt al unui sport doar estival la noi, din postura sa de ridicător ex-prim-divizionar care a excelat şi continuă să promoveze talente din sectorul juvenil al voleiul tradiţional, în sală.

Profesorul Dan Jitaru cu medaliatele cu aur la Cadete

„Activez ca antrenor al loturilor naţionale de volei pe plajă, de băieţi şi fete, şi conlucrăm perfect împreună, sportivi cu antrenor. Avantajul este că dintotdeauna mi-a plăcut foarte mult ceea ce întreprind în volei, ghidîndu-mă după sfaturile tatălui meu, de la care am învăţat meseria, dar şi din ceea ce am văzut în jurul meu, iar o altă parte este dată de inovaţie, deoarece mă chinui permanent să găsesc structuri de exerciţii care să fie cele mai potrivite pentru a-mi realiza un obiectiv”, ne-a spus Jitaru, care a trecut recent cu succes, atît în plan organizatoric, ticluit cu Octavian Măzăran, preşedintele CS Universitatea Reşiţa, cît şi în cel al rezultatelor, Balcaniada U20 din capitala cărăşeană, la doar a doua găzduire a întrecerii de către România, după cea din 2006, pe litoral: „Au fost 4 zile de toate şi s-a desfăşurat la standardele internaţionale cerute. Au fost 8 echipe de băieţi plus 6 de fete, mai puţine, justificarea neparticipării fiind dată de problemele financiare invocate de unii invitaţi”.

 

„Obiectivele mele pe termen scurt sunt realizate în proporţie de 70%”

 

Implicat de 8 ani în voleiul de plajă, Jitaru este de părere că sportul la fileu pe nisip poate cîştiga în cele din urmă teren şi la noi: „Publicul amator de sport se poate educa în a îndrăgi şi această disciplină, prin rezultatele obţinute, prin tradiţia acumulată, valori care nu se crează uşor, ci în timp, cu răbdare. Încerc însă cumva să scurtez acest timp, pentru a nu îmbătrîni înainte să-mi văd visele realizate”.

Pentru că ştacheta înălţată de metodicul şi ambiţiosul profesionist în volei se ridică la nivelul celor cinci cercuri olimpice, la aceste încleştări venind la fiecare 4 ani, şi care ne ostoiesc pasiunea pentru sport tocmai în aceste zile… „Visul meu cel mai mare, şi la care nu renunţ nici o clipă, pentru că a renunţa la el ar însemna să lucrez fără nici un scop, ceea ce nu pot să concep, şi a nu avea nici un ţel mi se pare total lipsit de orice fel de sens, căci nu pot să trăiesc de azi pe mîine, este să ajung la Jocurile Olimpice de vară. Este locul unde pot spune că dacă ai ajuns să te califici şi să ajungi pe o poziţie cît mai înaltă, ţi-ai desăvîrşit cariera – altfel e o poveste”.

Care sunt premizele pentru a ajunge şi România într-o bună zi între acele cîte 24 de echipe sub flacăra olimpică, în întrecerile pe nisip? „Din păcate voleiul de plajă nu merge într-o direcţie pozitivă în România, ci doar supravieţuieşte”.

De ce? „Pentru că nu există o strategie pe termen mediu şi lung care să fie urmată. Însă avînd acest vis, este normal să-mi construiesc o strategie pe termen scurt, mediu şi lung, şi fără a ţine cont de ceea ce se întîmplă în ţară, pentru că nimeni nu vine să te tragă de mînă, <Hei, Jitaru, nu vrei nişte fonduri pentru voleiul tău?>, nimeni nu face asta, ci să fiu constant implicat activ în a ne îmbunătăţi activitatea”.

Profesorul Dan Jitaru cu campionii naţionali de volei speranţe de la CSS Bega, în sportul tradiţional, în sală

„Obiectivele mele, pe termen scurt, sunt realizate în proporţie de 70%, şi anume acelea de a descoperi viitoarele campioane, de a reuşi formarea a 3 nuclee, la CSM Timişoara, CS Flacăra Parţa şi CS Universitatea Reşiţa, fiecare dintre ele oferindu-mi posibilitatea de a face pregătire cu sportivii şi de a participa la competiţii interne şi internaţionale. Fără aceste obiective pe termen scurt, despre care am vorbit mai devreme, nu se pot realiza următoarele, pe termen mediu – şi anume în 2 ani de zile urcarea pe podiumul european cu generaţia 1995 precum şi calificarea la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Nanjing, în China, în 2014, cu generaţia 1997. Pentru ca în final, după 4 ani de zile, să fim în cărţi pentru a putea fi preluaţi de C.O.S.R. în lupta de a obţine un bilet între cele 24 de participante de la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia, 2016”.

 

Sală cu nisip şi pentru… iarnă: „Urmează să o renovăm şi să o utilăm”

 

Aşadar Rio, în 2016. Acest pariu depinde însă de multe coordonate, şi nu în ultimul rînd de „găsirea şi utilizarea unei săli destinată în totalitate pentru voleiul de plajă, în care să putem să ne desfăşurăm activitatea pe tot parcursul anului. La Reşiţa există o sală aparţinînd Universităţii Eftimie Murgu, a unui liceu desfiinţat, şi pentru care s-a realizat un protocol de colaborare între Federaţia Română de Volei şi Universitate, întru a fi pusă la dispoziţia pregătirii loturilor naţionale de volei pe plajă. Urmează să o renovăm şi să o utilăm cu toate materialele necesare desfăşurării de sport de performanţă. Din punctul meu de vedere este cea mai mare realizare, deoarece fără o sală în care să activezi în condiţii specifice, nu te poţi măsura cu cei care pot beneficia de asemenea condiţii, şi îi dau ca exemplu aici pe cei din Polonia, Elveţia, Germania, Austria, Cehia”. Îl întreb mirat de mediteraneeni şi Jitaru îmi explică faptul că de exemplu „italienii au căpătat un pic de experienţă din 2009, după ce pînă atunci noi i-am învins cam pe unde i-am prins. Dar acum, da, au o echipă calificată la Jocurile Olimpice de vară şi o echipă în primele 5 de Mondial”. 

Cît despre elita mondială, Londra reconfirmă faptul că este una intangibilă: finală în familie a fetelor din S.U.A., cu Brazilia învingînd China pentru bronz, şi finală braziliano-germană la băieţi, cu letonii pe 3. Dar, conform spiritului olimpic, important este să participi, prim pas ţintit de Jitaru: „Dar există posibilitatea de ascensiune şi pentru ţările europene, care primesc totuşi cele mai multe dintre locurile de a accede la Jocurile Olimpice de vară”.

 

„O strategie pe următorii 4 ani de la care să nu ne abatem”

 

Pentru a tinde însă la… Copacabana, Jitaru este conştient că sunt de pus la punct şi alte aspecte din bătătura sportului românesc ce nu ţin nici pe departe de antrenorat: „Următorul pas pe care vreau să-l realizez în această idee este de a include voleiul de plajă în planul de învăţămînt al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, alături de voleiul în sală, pentru a putea constitui un imbold în principal pentru Cluburile Sportive Şcolare, care au nevoie de aceasta pentru a-şi putea justifica activitatea. Federaţia, în statutul său, îşi desfăşoară activitatea pe două planuri, de sală şi plajă, dar pe de altă parte Cluburile Sportive Şcolare sunt în curtea Ministerului, care nu are inclus voleiul de plajă în planul de învăţămînt, neputînd să-şi justifice activitatea în beach-volley. Pe de altă parte, tot conform statutului Federaţiei Române de Volei, Cluburile Sportive Şcolare afiliate sunt obligate să se subordoneze calendarului competiţional al acesteia. Trebuie să mă lupt să introduc voleiul de plajă la Minister, alături de cel de sală, pentru a putea implica cît mai multe CSS-uri în această activitate, şi doresc să stabilesc împreună cu Comitetul Naţional de volei pe plajă o strategie pe următorii 4 ani, de la care să nu ne abatem şi care să aducă rezultate remarcabile atît cluburilor implicate, cît şi Federaţiei Române de Volei dar şi României”.

 

„COSR nu te preia ca sport de echipă decît în anul preolimpic şi doar în cazul în care ai şanse reale de calificare”

 

Iar pentru a putea spera la alinierea în calificările pentru 2016, Jitaru a mai amintit şi că „C.O.S.R. avea în urmă cu cîţiva ani sub umbrela sa anumite centre din ţară de jocuri sportive de echipă, de exemplu handbalul la Sighişoara, voleiul la Bacău, care n-a făcut însă performanţă, n-a confirmat, şi s-a dus, asta era prin anii ´90. Iar C.O.S.R. nu te preia ca sport de echipă decît în anul preolimpic şi doar în cazul în care ai şanse reale de calificare”.

Nimic nu îi zdruncină însă crezul: „Îmi doresc foarte mult participarea la întrecerea olimpică şi depinde de durata de realizare a planului, însă nu este o tragedie dacă voi reuşi doar pentru al doilea ciclu olimpic. De la tata ştiu că cu cît îţi ridici ştacheta mai sus, cu atît ai şanse mai mari să o atingi sau să o depăşeşti, pe cînd cu cît o laşi mai jos, nu ai nici o şansă să-ţi forţezi limitele. Aşadar ştacheta mea este ridicată la nivel de Jocuri Olimpice, iar dacă nu voi reuşi să ajung să calific România măcar la o ediţie a acestora, atunci cu siguranţă un podium european sau mondial tot voi atinge”.

Într-o disciplină în regim de supravieţuire, eforturile ţin uneori de lupta cu morile de vînt, şi „mi-ar conveni să am fonduri să umblu şi să-mi fac selecţia de pe lîngă graniţa cu Ucraina, unde sunt tinere cu calităţi deosebite pentru volei. Trebuie să cauţi, şi de exemplu pe Adriana Melniciuc am selecţionat-o din satul Pogăneşti, de lîngă Lugoj. Selecţia este continuă şi în orice moment pot găsi copile de valoare, pe care, datorită sprijinului pe care îl am de la Consiliul Judeţean Timiş, prin Clubul Sportiv Municipal, să le pot aduce în Timişoara, cu condiţii de şcolarizare, şi să pot face pregătire pentru marea performanţă”.

Pe plan naţional, Timişoara, Timişul şi Banatul în general au dominat competiţia estivală, însă s-a resimţit din nou faptul că numărul voleibaliştilor este relativ restrîns, baza piramidei acestei discipline fiind firavă: „La băieţi au fost 28 de echipe la Cadeţi iar la Cadete 20 de echipe. La Juniori şi Junioare au fost un pic mai multe, mai ales la fete, iar la Seniori 24 de echipe, cu 22 la Senioare”.

În consecinţă, România nu domină această ramură în regiune, deşi şi-a adjudecat în această vară un aur într-una dintre categoriile de vîrstă ale Balcaniadei: „Comparativ, cel mai bine stă Turcia, care, de 2 ani de zile, are circuit de Campionat Naţional pe tot parcursul anului. Au vreo 4 săli în care desfăşoară competiţii pe perioada sezonului rece, iar în rest, datorită climei pe care o au, turneele de Campionat Naţional se desfăşoară pe litoralele lor, fapt care a favorizat şi participarea a două echipe masculine, cu şanse reale de calificare la Jocurile Olimpice, în circuitul mondial”.

 

„Aduci oamenii la teren prin spectacolul pe care îl oferi”

 

Secundele: profesorul Jitaru la cronometru

Jitaru a subliniat că şi presa are partea sa de vină în restrînsa popularizare a voleiului de plajă în ţara noastră, evidenţiind un fapt de netăgăduit, şi anume că „jocurile nu se preiau spre difuzare în direct. De exemplu la toate Campionatele Mondiale tribunele sunt pline, cu 10-15 mii de oameni, umplute pînă la refuz, deoarece această ramură se bucură de o atracţie nemaipomenită în exterior”.

La Mamaia însă nu mulţi au fost amatorii de a asista pe viu la dispute cu medaliile naţionale pe masă: „Doar unii dintre cei care erau pe plajă, şi asta pentru că în primul rînd nu s-a făcut o propagandă în sensul popularizării competiţiilor. Multe depind de modul cum îţi vinzi produsul, dacă ştii cum să îţi vinzi marfa. Şi repet, nu e <Hei, Jitaru, nu vrei nişte fonduri pentru voleiul tău?>, ci tu trebuie să te chinui să-ţi faci rost de banii necesari. Lanţul este după cum urmează: eşti susţinut, ai valoare, aduci rezultate, eşti promovat în mass-media, aduci oamenii la teren prin spectacolul pe care îl oferi”.

Iar Timişoara nu este Mamaia: „Noi n-avem infrastructură, înafară de baza de la <Agronomie>, dar intenţionez – poate la anul – alături de domnul director Lucian Reclaru, de la CSM Timişoara, să construim o bază pe care să putem desfăşura chiar şi Campionate Naţionale, pentru a putea atrage publicul timişorean către acest sport. În momentul în care se reuşeşte acest lucru, putem vorbi şi de posibilitatea de a primi finanţarea necesară pentru realizarea acelor obiective…”

Jitaru caută săli în vreme ce în cu totul alte sfere „nivelul de joc din punct de vedere tehnic şi fizic este foarte, foarte ridicat, însă nu este imposibil de egalat, dar doar în condiţiile în care te pregăteşti în condiţii specifice. Jocul pe plajă este foarte spectaculos dar au ajuns la acest nivel de competitivitate după mulţi ani de participare în competiţii puternice. De exemplu cele două americance care acum au acces în finala pentru aur sunt permanent la vîrf de la Jocurile Olimpice de vară din Atlanta, în 1996 – dublu medaliate cu aur, la Atena şi Beijing. În cazul lor aştepţi doar să iasă la pensie, pentru că joacă din experienţă. Randamentul maxim îl dai de la 22-23 de ani pînă la 29-30 dar calităţile fizice, care nu mai sunt aceleaşi după ce ai trecut o anumită vîrstă, pot fi înlocuite de experienţă şi practic te păstrezi, poate devii chiar mai bun. Ţin minte din vremea carierei mele de jucător că de exemplu la 22-23 de ani puteam foarte mult dar nu ştiam…”

 

„Mai nou, la generaţiile de pînă în 20-21 de ani, sunt formate echipe specifice pentru jocul pe plajă”

 

Podiumul fetelor şi băieţilor la Balcaniada U20, la Reşiţa

Jitaru mai este conştient în privinţa necesităţii închegării unei echipe, „trebuie să existe acel colectiv, fiecare cu felia lui, altfel nu poţi”, diferenţierile fiind de la caz la caz: „Există cluburi care se bucură de finanţare normală şi care îşi pot permite să angajeze staff suficient…”

Cît despre voleiul de sală ca platformă de lansare a competitorilor în voleiul de plajă, Jitaru a confirmat existenţa acestei rute: „De acolo vin toţi, inclusiv cei care sunt la vîrf, dar mai nou, la generaţiile de pînă în 20-21 ani, cred că sunt formate echipe specifice pentru jocul pe plajă, pentru că este un total alt gen de pregătire fizică, tehnică, tactică, este un alt joc, cu 2 în loc de şase, influenţat şi de condiţiile meteo: afară poate fi vînt sau ploaie, ce îţi perturbă acţiunea cu mingea, ori soare canicular…” 

Iar şi în cazul său se poate de-acum vorbi de o uşoară dar perceptibilă culisare dinspre jocul în sală, în care a obţinut satisfacţii şi de dată recentă, prin aurul naţional cu „Speranţele” de la CSS Bega, în mai 2011, la cel pe plajă, unde postura de antrenor al loturilor naţionale, băieţi plus fete, juvenil plus seniori, îl responsabilizează odată în plus, după deja 9 veri în domeniu: „Am început deja să cîrmesc, însă continui cu toată seriozitatea în paralel, atîta cît îmi permite timpul, dar vreau ca baza să fie jocul pe plajă, pentru a realiza ceea ce mi-am propus”.

Şi medaliile obţinute la Mamaia dar şi la Strumica ori Reşiţa în această fierbinte vară de 2012 îi dau curajul pentru a tinde sus, foarte sus, spre acele înălţimi olimpice unde „este tot mai greu să ajungi, este foarte greu numai să te califici…” 

O întrebare este dacă potenţialii aspiranţi la marile calificări se vor regăsi peste ani dintre numele deja înscrise pe diplomele de merit din 2012. „De ce nu?”, a răspuns Dan Mihai Jitaru, întrebîndu-l dacă ar fi oarece şanse cu voleibaliştii săi de sală, campioni în 2011, şi care îşi agaţă deja medalii la gît pe nisipul fierbinte: „Cei mai apropiaţi sunt Robert Vîrlan şi Lucian Bădiceanu, care au reprezentat cu succes CS Universitatea Reşiţa – aur la Cadeţi, argint la Juniori, în condiţiile în care abia anul acesta vor împlini 16 respectiv 17 ani, Robi pe 20 august. Alţi doi au obţinut bronzul pentru CS Flacăra Parţa – Florian Kaburek şi Marius Roşu, şi apropo de Parţa, şi acolo am beneficiat de sprijinul lui Daniel Drăgan, preşedintele clubului sportiv Flacăra”.

 

„O finală de real spectacol”: aur românesc la Balcaniada U23

 

Ca un remember, vara lui 2012 a mai însemnat şi, în cazul fetelor, Denisa Bianca Pujky – Adriana Simina Carţiş locul 13 la Campionatul European sub 18 ani, din 24 de reprezentative, după 1-2 cu Letonia, care a încheiat pe 5, 2-0 cu Israel şi 2-1 cu Franţa. „Ne-am calificat din grupă şi am pierdut foarte strîns seturile, la unul-două puncte, în partida cu naţionala care avea să încheie finalmente pe 5. Am fost undeva acolo…”, a amintit Jitaru, punctînd şi rezultatele ulterioare: 0-2 cu Estonia şi 1-2 cu Lituania, la final pe 9. S-a întîmplat la Brno, în 5-8 iulie.

A mai fost Balcaniada de la Strumica (Macedonia), la categoria U23, adjudecată la masculin de Iulian Marian Bala (CSU Reşiţa) şi Cătălin Miron (Steaua), campioni balcanici contra sîrbilor, după „o finală de real spectacol”. La fete, echipa Pujky – Carţiş a obţinut bronzul la o categorie mult mai mare de vîrstă, junioarele avînd 17 ani.

Mai apoi, din 16 iulie a urmat competiţia internă, pe 3 categorii de vîrstă, la Campionatul Naţional de Senioare perechea Pujky – Carţiş încheind pe 7, Lavinia Tătăran (CSM Timişoara) – Ionela Vlad (CSU Reşiţa) drept vicecampioană iar Adriana Sorina Buz – Anca Paşca (CSU Reşiţa) în pole-position. Adriana Melniciuc şi Noemi Ignat au smuls bronzul la Cadete, ca sportive în vîrstă de 14 ani, iar Doru Ghimeş (CSU Reşiţa ), bronzul băieţilor.

Podiumul Balcaniadei U23, cu România pe locul I, prin Bala Iulian Marian şi Miron Cătălin. Sîrbii, pe locurile 2 şi 3

Apoi, la Reşiţa, Balcaniada U20 amintită mai sus, unde echipa Pujky – Carţiş a obţinut locul 3 şi medaliile de bronz, în vreme ce mînjii Vîrlan şi Bădiceanu au încercat apele în prima lor competiţie internaţională.

Mai urmează şi alte ocazii, prima ivindu-se în perioada 22-26 august: Masters, ca o a doua treaptă a Campionatului European, la Varna, unde vor evolua pentru tricolor Buz şi Paşca.

 

Activitate:

2011-2012 – antrenor  CSM Timişoara, CSU Reşiţa, C.S. Flacăra Parţa; 2010-2012 – Lector Univ. Drd. la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa; 2008-2012 – profesor titular la Clubul Sportiv Şcolar Bega din Timişoara; 2007-2012 – Preşedinte A.S. Olympia Volei Club; 2006-2012 – Lector Univ. Drd. la Universitatea Europeană Drăgan Lugoj; 2004-2008  – profesor titular la Clubul Sportiv Şcolar din Lugoj; 2003-2004 – profesor titular la Clubul Sportiv Şcolar Bega din Timişoara; 2001-2003 – profesor la Grupul Şcolar “Valeriu Branişte” Lugoj; 1999-2000 – profesor la Şcoala cu cls. I-VIII “Vlad Ţepeş” din Timişoara; 1997-1999 – sportiv la “Universitatea” Timişoara cu care am reuşit trei titluri de Campion Naţional Universitar.

Palmares: 

– ca profesor la Grupul Şcolar “Valeriu Branişte” Lugoj: locul I / oraş la baschet – feminin; locul II, III /oraş la tenis de masă – masculin; locul II / judeţ la tenis de masă – masculin; locul I / judeţ la fotbal – masculin; locul I / judeţ la handbal – masculin; locul II / oraş la volei – feminin şi masculin; locul III / judeţ la volei – feminin; locul II / judeţ la volei – masculin.

– ca profesor la Clubul Sportiv Şcolar Lugoj2004 Medalii de argint şi bronz la campionatul naţional de cadete (volei pe plajă) – Mamaia; Medalie de bronz la campionatul naţional de junioare (volei pe plajă) – Mamaia;

2005 Promovarea unei sportive, ca titulară în lotul naţional de cadete – volei în sală – cucerind medalia de aur la Balcaniadă – Pozarevac, Serbia; Campion naţional la cadete (volei ȋn sală) – Tulcea; Medalii de aur şi bronz la campionatul naţional de cadete (volei pe plajă) – Mamaia; Medalii de argint şi bronz la campionatul naţional de junioare (volei pe plajă) – Mamaia; Participarea împreună cu două sportive de la C.S.Ş. Lugoj la Campionatul European – Illichivsk, Ukraina, ocupând locul al XIII – lea;

2006 Medalie de bronz la campionatul naţional de junioare (volei în sală) – Piteşti; Campion naţional de cadete (volei pe plajă) – Mamaia; Medalii de aur şi argint la campionatul naţional de junioare (volei pe plajă) – Mamaia; Medalii de aur şi argint la balcaniada de junioare (volei pe plajă) – Mamaia; Locul  XIX la Campionatul European sub 23 ani – St. Polten, Austria; Locul XIX la Campionatul European sub 18 ani – Bratislava, Slovacia;

2007 Campion naţional de junioare (volei ȋn sală) – Baia Mare; Medalii de aur şi argint la campionatul naţional de junioare (volei pe plajă) – Piatra Neamţ; Campion balcanic de juniori (volei pe plajă) – Pogradec, Albania; Locul XIII la Capionatul European sub 23 ani, Protaras, Cipru; Locul VII la Capionatul European sub 20 ani, Schveningen, Olanda; Numirea ca Delegat Tehnic al Balcaniadei de Seniori de la Varna, Bulgaria.

2008 Antrenorul echipei naţionale de cadete (volei în sală); Participarea la Campionatul European U20, San Salvo, Italia; Locul XVII la Campionatul European U23 – Espinho, Portugalia.

– ca antrenor la Clubul Sportiv Municipal Lugoj: Formarea şi participarea în divizia A2 a unei echipe de cadete şi junioare (15-16 ani); Vice-campion naţional de seniori (volei pe plajă) – Satu Mare, 2005; Campion naţional de seniori (volei pe plajă) – Mamaia, 2006; Campion balcanic de seniori (volei pe plajă) – Vlore, Albania, 2006; Promovarea în div. A1 cu echipa de volei în sală, compusă în totalitate din junioare – Craiova, 2006; Medalii de aur şi bronz la campionatul naţional de senioare (volei pe plajă)- Mamaia, 2007; Medalii de aur şi argint la Campionatul Naţional de Senioare (volei pe plajă) – Oradea, 2008; Medalie de bronz la Balcaniada de seniori – Beograd, Serbia, 2008; Participarea pentru al treilea an consecutiv în div. A1, 2008.

– în cadrul Universităţii Europene Drăgan din Lugoj, obţinerea titlului de vicecampioană naţională universitară de volei, 2006-2007-2008.

– ca profesor la Clubul Sportiv Şcolar Bega din Timişoara-2008, C.S.Municipal Timişoara-2011, C.S.Universitatea Reşiţa-2012.

2009 Titlul Balcanic (volei pe plajă – feminin) U 23 – Izmir, Turcia; Medalie de bronz (volei pe plajă – masculin) Balcaniada sub 23 ani Izmir, Turcia; Medalie de aur la Balcaniada U20 (volei pe plajă – masculin) – Asprovalta, Grecia; Campion naţional de juniori şi junioare (volei pe plajă) – Mamaia, România.

2010 Medalie de bronz la Campionatele Naţionale de Senioare, Mamaia (volei pe plajă); Medalie de aur la Campionatele Naţionale de Cadete, Mamaia (volei pe plajă); Medalie de argint la Campionatele Naţionale de Seniori, Mamaia (volei pe plajă); Medalie de aur la Campionatele Naţionale de Junioare, Mamaia (volei pe plajă); Medalie de argint la Balcaniada U23, Plovdiv, Bulgaria.

2011 Medalie de aur la Campionatele Naţionale de Cadete, Mamaia (volei pe plajă); Medalie de aur la Balcaniada U20 (feminin), Kardzhali, Bulgaria (volei pe plajă); Medalie de aur la Campionatele Naţionale de Junioare, Mamaia (volei pe plajă); Participare la C.E. U18 de la Vilnius, Lituania (volei pe plajă); Medalie de argint la Balcaniada U23 (masculin), Stip, Macedonia (volei pe plajă); Titlul de Campion Naţional de Speranţe Masculin, Cȃmpulung Muscel (volei de sală); Participare la Faza a II-a de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, Copenhaga, Danemarca.

2012 Medalie de bronz la Campionatele Naţionale de Seniori, Mamaia (volei pe plajă); Medalii de aur la Campionatele Naţionale de Cadete şi Cadeţi, Mamaia (volei pe plajă); Medalii de bronz la Campionatele Naţionale de Cadete şi Cadeţi, Mamaia (volei pe plajă); Medalii de aur şi argint la Campionatele Naţionale de Senioare, Mamaia (volei pe plajă); Medalie de bronz la Campionatele Balcanice U20, Reşiţa; Medalie de aur la Balcaniada U23 (masculin), Strumica, Macedonia (volei pe plajă); Medalie de bronz la Balcaniada U23 (feminin), Strumica, Macedonia (volei pe plajă); Locul XIII la Campionatul European U18 de la Brno, Cehia (volei pe plajă).

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Jitaru, Mr. beach-volley România: „Visez la Jocurile Olimpice”

  1. Costin spune:

    In fata lui, eu imi scot palaria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 9

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: