Katarina Jovanović se alătură Roxanei Iancu pe lista achizițiilor lui UVT Agroland

UVT Agroland, a cincea clasată în campania sa de debut în elita Diviziei A1, a început în această săptămână achizițiile în vederea abordării pe 3 fronturi a sezonului 2018-2019, inclusiv în întrecerea numărul 3 a cupelor europene, CEV Challenge Cup, în care a confirmat înscrierea săptămâna trecută, clubul timișorean de volei feminin anunțând și cooptarea Katarinei Jovanović, prezentă în urmă cu 6 ediții și în lotul prim-divizionarei timișene CSM Lugoj și alăturată astfel la revenirea sa din Franța centrului Roxana Iancu.

Roșu-alb-negrele, care au izbutit cu brio calificarea în play-off-ul locurilor 1-6 din prima divizie încă din sezonul de debut în elita voleiului feminin românesc, campanie în care au și oferit totodată debutul a nu mai puțin de 4 junioare în campionatul de senioare al ligii întâi, intrând în premieră și în cupele europene de pe poziția a cincea în competiția internă, au început recompletarea efectivului după mai multe despărțiri, de Andrea Lakovic, Diana Balintoni și extremele Daria Popa-Calotă și Ariana Pîrv.

Prima pe lista achizițiilor a fost Roxana Iancu, centrul internațional în vârstă de 25 de ani care a purtat în ediția trecută banderola de căpitan al celei de-a zecea și ultima clasată în Divizia A1, CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș, căreia i s-a alăturat de joi extrema belgrădeană în vârstă de 27 de ani împliniți pe 9 iunie Katarina Jovanović.

Katarina Jovanovic

Sârboaica devine a treia voleibalistă din străinătate din istoria clubului UVT Agroland Timișoara, după muntenegreana Andrea Lakovic, de care gruparea de pe Bega tocmai s-a despărțit, și australianca Sophie Godfrey, Jovanović ajungând astfel să semneze în periplul său carpatin cu cea de-a cincea formație din A1. ”Agro” a ajuns așadar la un acord pentru viitorul sezon cu jucătoarea care în precedenta ediție a evoluat în Franța și care s-a mai înălțat la fileul unei echipe din Timiș pe prima scenă a voleiului și în campania 2012-2013, în cursul căreia a conlucrat la CSM Lugoj cu antrenorul Bogdan Paul dar și cu timișoreanca Daniela Lupescu.

Jovanović, care are o înălțime de 1,87 metri, a început voleiul de performanță în orașul natal, la Crvena Zvezda, pentru care a jucat între 2007 și 2011. Primul sezon în România l-a petrecut la Medicina Târgu Mureș, la prima experiență peste hotare, în 2011-2012, unde a fost colegă cu Roxana Iancu, cealaltă nouă achiziție a bănățencelor. În stagiunea 2013-2014 a evoluat pentru Minchanka Minsk (Belarus), formație alături de care a ajuns în optimile Cupei Challenge și în finala campionatului. Din capitala Belaruslui a plecat în Franța, unde a evoluat pentru Amiens Longueau Métropole. A urmat o nouă experiență în România, de două sezoane, la Penicilina Iași (2015-2016) și Dinamo București (2016-2017). În sezonul trecut a evoluat pentru Volley Ball Romans (Franța).

Jovanović a avut și o prezență constantă în naționala de junioare a Serbiei, câștigând medalia de aur în Campionatul Balcanic, în 2007. Katarina Jovanović a declarat imediat după semnarea contractului că se întoarce cu ambiții mari în România: ”Nu pot să descriu sentimentul pe care îl am. Sunt foarte bucuroasă că mă întorc în România. Pentru mine este foarte important să știu cu cine lucrez la un club. Îl cunosc pe Bogdan Paul foarte bine. În opinia mea, este unul dintre cei mai buni antrenori pe care îi are România. Sunt norocoasă că am șansa să lucrez din nou cu el. Știu la ce să mă aștept, disciplină și multă muncă, dar la final rezultatul va fi vizibil. De asemenea, sunt bucuroasă că voi juca alături de câteva foste colege. Sunt nerăbdătoare să le întâlnesc din nou. Am ales Timișoara și pentru că este aproape de Belgrad. Voi fi foarte aproape de casă, și este minunat că familia va avea șansa să vină să mă vadă la câteva meciuri. Despre Agroland am auzit doar cuvinte frumoase. Urmăresc echipa de la începutul sezonului trecut, am văzut câteva partide și m-am bucurat la victorii. Mărturisesc că în adâncul sufletului îmi doream joc pentru Agroland, iar acum pot spune că visul acesta a devenit realitate. Obiectivul meu este clar. Vin la Timișoara să ajut echipa cu experiența mea. Știu că Bogdan va forma o formație combativă, iar noi vom lupta pentru fiecare punct, vă garantez. Campionatul devine din ce în ce mai puternic și sper că vom fi capabile să ne arătăm potențialul. Mă bucur și pentru oportunitatea de a evolua din nou în Cupa Challenge. Pas cu pas vom reuși rezultate bune”, a explicat Jovanović pentru volei-timisoara.ro.

Site-ul oficial al clubului bănățean a consemnat la mijlocul acestei săptămâni și cooptarea Roxanei Iancu, cea mai bună realizatoare în stagiunea precedentă pentru CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș, cu 137 puncte. Fostul căpitan al echipei mureșene va împlini 25 de ani pe 14 august și măsoară 1,86 metri, despărțindu-se de gruparea ardeleană, singura din CV-ul său, alături de care s-a clasat pe poziția a patra în Divizia A1 în 2014 și s-a calificat în turneul final al Cupei României în 2016. În sezonul trecut, Roxana Iancu a fost cea mai bună realizatoare pentru Medicina cu 137 de puncte, dintre care 25 ași și 33 blocaje. În Cupa României, Iancu a totalizat 13 puncte (2 ași, 1 blocaj), în dubla contra vicecampioanei Europei, Volei Alba Blaj. Tot alături de Medicina, a evoluat în Cupa Balcanică și Cupa Challenge.

Divizia A1 se anunță a reveni la formatul cu 12 participante, față de cele zece din ediția precedentă, cărora li se alătură nou-promovatele din Oradea și Galați.

Precum Jovanovic, și Iancu a mai conlucrat cu antrenorul Bogdan Paul, la Târgu Mureș, în sezonul 2014-2015, în care Medicina s-a clasat pe poziția a șasea. De asemenea, la trupa ardeleană a fost colegă cu alte trei componente ale formației de pe Bega, Mihaela Ozun, Andreea Petra și Daniela Lupescu.

Iancu face parte din circuitul naționalei de senioare a României, fiind convocată la stagiul de pregătire, care începe la 1 iulie, pentru primele meciuri din preliminariile Campionatului European din 2019: ”Nu a fost o decizie tocmai ușoară, având în vedere că până acum am activat doar pentru Medicina Târgu Mureș. A fost destul de greu, dar am mari speranțe în ceea ce privește viitorul meu la Agroland. Contează foarte mult că am mai lucrat cu antrenorul Bogdan Paul, mă pot adapta foarte ușor, știu cerințele antrenorului, și el mă cunoaște pe mine. Știu destul de multe lucruri despre club, am discutat și cu fetele de aici. Este un proiect interesant, o echipă frumoasă. Le cunosc pe fete și cred că vom avea o colaborare foarte frumoasă. Sincer, sper să ajungem cât mai sus, atât în Cupa Challenge, cât și în campionat. Îmi place foarte mult Timișoara, consider că este un oraș care îți oferă foarte multe oportunități și sper să mă adaptez cât mai repede aici. Sunt foarte optimistă în ceea ce privește venirea mea în acest oraș”.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Volei: