Lansare! Turneu feminin de Paști pentru ciclul gimnazial: ”Cupa Agroland UVT”. Până atunci, șirag de turnee semifinale juvenile plus divizionar, play-off

Actualitate imediată, competițiile de regularitate bătând la ușă la nivelul semifinalelor naționale, dar și primi pași pe drumuri de perspectivă, toate în agenda grupării voleibalistice ACS Agroland Timișoara, lansată în primul sezon atât la nivel divizionar cât și cu 3 garnituri juvenile.

În privința planurilor, dar cu aplicabilitate în viitorul foarte apropiat, o colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Universitatea de Vest Timișoara are în vedere lansarea unei serii de 3 întreceri-turneu anuale destinate instituțiilor de învățământ școlar cu ciclu gimnazial, sub titulatura ”Cupa Agroland UVT”, prin care să se facă remarcate potențiale viitoare voleibaliste angrenate în sistemul competițional juvenil. Este o invitație în alb pentru școlile locale dormice să se înscrie la start cu formații de fete de gimnaziu, o dată în săptămâna de vacanță de Pași, deja anul acesta, apoi într-un concurs de volei pe plajă iar, iar la finele anului, într-o întrecere precedând Sărbătoarea Crăciunului. Nu vor lipsi premierile, cointeresați fiind și profesorii de Educație Fizică și Sport care să scoată în evidență elemente de perspectivă, pentru selecție.

Jucătoarele de la Agroland au sărbătorit la final victoria cu suporterii

Sportive, antrenori, conducători, susținători, cu roș-albul lui ACS Agroland Timișoara în sala ”Mircea Albu”

 

 

Un alt proiect tot cu bătaie mai lungă pe care ACS Agroland caută să-l implementeze, în acest caz cu sprijinul Federației Române de Volei, vizează dezvoltarea Timișoarei ca pol de marcă nu doar la nivelul rezultatelor în ceea ce privește voleiul de plajă autohton, ci și în privința dezvoltării acestei ramuri pe malurile Begăi. În acest sens, sunt prevăzute două cursuri de perfecționare pentru antrenori specializați, avându-se în vedere selecționarea a 7-8 tineri tehnicieni de perspectivă dar și pe fondul răspândirii în paralel a acestei discipline în planul cadru de învățământ la nivel național. Vor fi căutați nu doar tehnicieni de perspectivă, ci se preconizează și trialuri de selecție pe Bega pentru sportive de vârste mai mici dar de perspectivă pentru beach-volley. Dan Mihai Jitaru, care a pus în acest deceniu lucrurile pe roate în voleiul de plajă local, cu foarte bune rezultate la nivel național pentru jucători dintre cei mai tineri, dar și peste hotare, intenționează chiar cooptarea în centrul timișorean a unui lector în beach-volley, fie printr-o solicitare în acest sens adresată Confederației Europene de Volei, CEV, fie chiar prin tatonarea unui selecționer brazilian care a ridicat în ultimii 2 ani standardul reprezentativelor Turciei, un exemplu fiind oferit tocmai la Balcaniada din 2014 de la Timișoara de triumful purtătorilor semilunei în întrecerea masculină.

În ceea ce privește calendarul imediat și competițiile de regularitate sub stindardul Federației Române de Volei, turneele semifinale naționale bat déjà la ușă, chiar de săptămâna viitoare! În acest sens, cea mai mare grupă juvenilă, din Divizia Juniori, a alb-roșu-negrelor a avut în weekend o triplă întâlnire ca jocuri școală cu omoloagele de la CSM Satu Mare, în vreme ce, două categorii mai jos, în ultimul turneu al fazei zonelor în Divizia Speranțe, de la Lipova, cele de la ”Agroland” au înregistrat victorii pe linie, cu 3:1 cu CSȘ Caransebeș respectiv 3:0 cu fetele din Deva și de la gazdele Șoimii, calificându-se primele la semifinale.

O bătaie de cap o constituie suprapunerea datelor turneului play-off al Diviziei A2 Vest în liga a doua de volei pentru senioare, ce va avea loc între 2 și 4 aprilie într-o localitate ce urmează a fi desemnată, cu cele ale fazei semifinale naționale în Divizia Speranțe, pentru sportive din anii 2000/2001, ce va fi găzduită de Borș, în județul Bihor, între 3 și 5 aprilie. Iar cum ACS Agroland are o garnitură chiar într-atât de tânără, 3 componente, în frunte cu titular divizionară Ungureanu, nu vor putea evolua la nivelul juvenil al ”Speranțelor”, fiind implicate în patrulaterul divizionar al senioarelor.

În care cluburile timișorene CSU Poli și Agroland vor da piept pentru două locuri la barajul de promovare în elita feminină Divizia A1 cu CNUE Medicina CSȘ Târgu Mureș și CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea, turneul constând în partide fiecare cu fiecare, 3 zile la rând. Cert este că pe 17 martie se va stabili localitatea gazdă, însă nici o grupare nu s-a înscris ”la cuvânt” pentru organizarea competiției, așa cum nici o grupare nu este favorită certă pentru a spera la un loc în barajul final de promovare, cu mențiunea că echipa Centrului Național Universitar de Excelență târg-mureșean n-are drept de accedere în A1 și implicit nici la barajul final.

Până atunci însă, două turnee semifinale în luna martie, mai întîi, săptămâna viitoare, în Divizia Junioare, de joi până duminică, pentru ACS Agroland la Baia Mare, iar apoi în Divizia Cadete, pentru alb-roșii la Târgu Mureș.

Dar iată componențele și datele reper ale fazelor semifinale…

În Divizia Juniori a fetelor, sunt 4 serii semifinale cu un total de 22 de echipe, împărțite în 5/6 cluburi pe grupă. În Seria a III-a, la Baia Mare, Agroland va juca în compania lui CSU Medicina CNUE, LPS Unic Piatra Neamț, CSȘ Turda și CSȘ2 CNUE Baia Mare, iar în Seria a IV-a, la Satu Mare, CSȘ Bega Timișoara va da piept cu CSȘ Blaj, CSȘ Suceava, LPS Viitorul Pitești și gazda CSM. Primele câte două clasate la finele meciurilor din 22 martie merg la turneul final.

La Cadete, 4 serii a câte 6 echipe în perioada 25-29 martie, primele câte două grupări mergând la finale iar 3 dintre grupe având implicare timișeană! CSȘ Lugoj la București, cu gazda CTF Mihai I, LPS Mircea Eliade București, CNMB Râmnicu Vâlcea, Bravol Brașov și LPS Târgoviște. CSȘ Bega pe teren propriu, cu LPS Bihorul, LPS Sibiu, CSȘ Târgu Mureș, CSȘ Ștei și CNS Cetate Deva. Iar Agroland la Târgu Mureș, într-o grupă de pomină, cu gazda CSU Medicina, Dinamo Romprest, CSȘ 2 Baia Mare, CNNT Craiova și LPS Piatra Neamț.

Tot 4 grupe a câte 6 formații și în semifinalele din 3-5 aprilie ale Diviziei Speranțe, miza fiind prinderea unuia din primele două locuri. Din Timiș, ACS Agroland și CSȘ Lugoj, ambele la Borș, cu ACS Viitorul – gazda, dar și CS ERA Sport Oradea, CSȘ 2 Baia Mare și CSȘ Sighetu Marmației.

Înaintea acestor 4 turnee concentrate între 19 martie și 5 aprilie, dintre care 3 semifinale juvenile și un play-off divizionar de senioare, antrenorul Dan Jitaru a remarcat ca idée principală în cursul acestui prim sezon de activitate al celor de la ACS Agroland: ”Condițiile sunt de departe cele mai bune, în comparație cu cele de la Lugoj și CSȘ Bega, iar speranțele sunt ca și rezultatele ce se vor contura în timp să fie direct proporționale. Este însă nevoie de răbdare într-o asemenea ascensiune, la ale cărei baze ne aflăm, și lucrez pentru a pune fundații solide, motiv pentru care și apropiatele întreceri nu se constituie în obiective în sine ca rezultate ci bune repere pentru a percepe stadiul la care am avansat și a căpăta experiență competițională în compania unor centre de primă talie din țară. Sunt necesari minim 2 ani să scoți capul, și la fel s-a reușit și la Lugoj și CSȘ Bega, la finele celui de-al doilea an am atins și primele rezultate. Acesta e un an de acomodare, învățare și pe undeva de sacrificiu…”

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Volei: